Afternoon Tea på The Connaught och en ordentlig shoppingtur på Londons gator.

IMG_4152

Vi landade i London strax efter lunch. Efter en snabb incheckning möttes vi i lobbyn och promenerade bort till resans första besök.

IMG_0134

Nämligen The Connaught där vi skulle avnjuta en klassisk brittisk afternoon tea.

IMG_0125

Vi tog en champagne afternoon tea där det serverades te och champagne först och sedan kom det in tilltugg i två omgångar. Först ut var sandwiches som innehåll bland annat lax och cream cheese, kycklingröra, gurka och ägg.

IMG_0138

Jag och Joanna <3

IMG_0143

Andra omgången var små, varma scones med olika marmelader (<3!!!)…

IMG_4167

… samt små bakverk. Jag var i himlen. Det är precis en sån här grej som jag gillar att göra när jag reser med en tjejkompis eftersom D inte är något stort fan av att fika (hur kan man inte älska att fika?!).

IMG_4171

Efter vår afternoon tea hade vi bett Eurocards concierge att knåpa ihop en shoppingtur till oss där allt var på gångavstånd. Ibland när man reser till en storstad och ska shoppa, kan det vara svårt att veta vilka områden och butiker man ska satsa på. Nu fick concierge utgå från några märken och butiker som vi sa att vi gillade och sedan bad vi dem ta fram några guldkorn i London som vi inte känner till också. Utifrån det tog de sedan fram en shoppingkarta till oss. Succé! Blev plötsligt mycket roligare att shoppa.

Vi började med Nicholas Kirkwood för sko-porr.

IMG_4174

Han gör verkligen skor som är som konst. Otroligt vackra att titta på.

IMG_4173

Det här var min favoritmodell. Jag önskar att jag var lite bättre på att shoppa mer vågade plagg och accessoarer, nu när jag har en stark basgarderob. Det får kanske bli ännu ett nyårsmål – att våga ta ut svängarna i garderoben lite mer!

IMG_4177

Sen gick vi till Wolf & Badger som är en mycket trendig butik och juicebar på Dover Street.

IMG_4182

Där inne föll jag för denna klänning…

IMG_4180

… och alla smycken!

IMG_4183

Vi gick förbi ett jättemysigt café på samma gata som har samma namn som min pappa :))) Nästa gång i London ska jag gå dit och dricka kaffe.

IMG_4184

Här var Victoria Beckhams butik. Den påminde om ett modernt museum – verkligen en påkostad butik. Var nästan läskigt att gå in haha.

IMG_4185

Vidare till Dover Street Market.

Om ni är i London och ska shoppa måste ni ta er genom Dover Street – där finns så mycket fina butiker.

IMG_4191

Jag provade massa tröjor och föll för den randiga som jag redan har visat er!

IMG_4187

Den här blev jag också helt kär i men den var för dyr hehe… 🙁 🙂

IMG_4186

Spegel-selfie i väntan på hissen. Dover Street Market har fyra små våningar som man tar sig igenom.

IMG_4197

Sen promenerade vi omkring i området – det var fortfarande julbelysning och så otroligt mysigt. Den här lilla gatan är ju magisk.

IMG_0186

Kolla bara! Drömmen.

IMG_4299

Shoppade lite sköna baströjor på Brandy Melville när vi ändå var igång.

Verkligen en mysig eftermiddag på stan! På kvällen vankades det middag, drinkar och dans men det får ni se imorgon. Puss!

  1. Bästa forni!!! Ska bjuda min pojkvän på en natt på hotell på allahjärtansdag och funderar på miss clara?? Visst gillade du det? Hur va frukosten?

  2. Kul med London, älskar staden! Jag vill inte vara gnällig eller irriterande, men måååste bara kommentera om ordet ”matporr”. Sett så många som skriver det och använder det som något positivt, huur kan använda det som det?! 🙂 Jag förstår det inte! Jag själv är som dig, älskar mat och vin mest i hela världen men är uppväxt med en pappa som är kock som säger ”matporr” när någon gjort något riktigt jäkla vidrigt (ursäkta rakheten) för porr är ju inte precis något vackert, smakfullt eller härligt – haha, i min mening då, heh. Självklart får alla använda vilka uttryck man vill men känns som det blivit nån knäpp trend för smakfulla, vackra och härliga saker.. o vill bara att nån annan stannar o tänker till, menar inte för mig moraliska skäl utan för det är ju verkligen så tacky, och jag anser dig som raka motsatsen till det 😉 Borde ju vara sko/mat-orgasm då typ, det är ju väldans trevligt. Hoppas ni haft det toppen! Tusen kramar!

    1. Detta har jag aldrig tänkt på men en bra synpunkt! Ska själv byta ut ordet matporr mot matorgasm, haha!

  3. Alltså 🙁 Jag vill gärna åka till London men är så himla rädd och nojig nu med att åka till storstäder efter det som hände i Paris. Hur vågar man överkomma den rädslan?

    1. Obs, jag var inte i Paris när det hände. Men jag är en väldigt rädd person och tänker att om jag åker till en storstad kanske ett dåd sker just när jag är där.

  4. Alltid lika trevligt att titta in på din blogg! <3 Jag undrar om du har några tips till hur man hanterar ångest, känslor och oro bättre. Vet att du också är en känslig person, precis som jag. Det senaste har jag börjat oroa mig mycket för min hälsa (som jag har problem med), mina nära och kära och deras olika problem, samt min karriär och framtid. Jag håller på lägga om kosten nu, men vad mer kan man göra för att vara lite snällare mot sig själv, må lite bättre i vardagen och sova bättre om natten? Har du några "knep" som du tycker hjälper? Kram

  5. så fin du är i håret! önskar jag med hade en frisyr som passade mig lika bra, är inte alls bekväm i mitt men vet inte vad jag ska göra med mitt hår.. jaja, kram

  6. Haha, jag och min man har samma dilemma. Jag älskar att fika men han får myror i rumpan efter två minuter. Han är både karl och amerikan så det är en kulturkrock som heter duga.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi