Nespresso, Milano & Palermo

IMG_0447

Ciao amici!

Ni kanske undrar varför jag åkt till Milano? Jag ska nämligen gå på lanseringen av Nespressos nya smaker – Milano och Palermo! Det här samarbetet passar mig, som ni kanske förstår, som handen i handsken. Imorgon ska vi besöka flera olika kaffebarer i Milano och lära oss mer om den italienska kaffekulturen innan vi besöker Nespressos butik för eventet på kvällen. Jag har en hemlig (eller inte längre då) dröm om att George Clooney kommer dyka upp på eventet eftersom att han är deras ansikte utåt, men det är nog lite för bra för att vara sant hehe.

Det var flera år sedan jag var i Milano så jag ser i alla fall fram emot några bonusdagar med sommarsol, besöka några av Milanos hotspots, bo på härligt hotell och dricka massa kaffe.

Fick den här bilden av Nespresso innan vi skulle åka, rolig grej om italienska kaffekontraster (det vill säga Palermo som ligger i söder vs. Milano som ligger i norr)!

NESPRESSO

Jag kommer aldrig att glömma när jag var kanske tio år och hela familjen Forni fraktade hem en italiensk manuell kaffemaskin från Italien i handbagaget eftersom vi ville dricka äkta italiensk kaffe hemma men det inte fanns några bra kaffemaskiner i Sverige. När jag flyttade hemifrån fick jag ärva kaffemaskinen av mina föräldrar men för tre år sedan bytte jag faktiskt ut den mot en Nespresso-maskin som jag har använt sen dess. Kaffe alltså, kan prata om det hur mycket som helst. Vi hörs imorgon igen så ska ni få följa med på mina kaffeäventyr! Ni kan även följa mig direkt på @NespressoSverige #nespresso #tributetomilano #tributetopalermo.

<3!

  1. Det enda jag kan tänka när jag ser bilden är ”är det här verkligen en Michaela Forni bild?” efter någon sekunds tänka tid så blir svaret ja, ett stort ja, haha. Kram!

  2. Vilken kul resa! Se dock till att fråga representanterna vilket land kaffet egentligen kommer ifrån! I Italien finns det nämligen inga kaffeplantager (faktiskt inte ens i hela Europa p.g.a klimatet) men italienare är däremot väldigt skickliga på kaffemaskiner och tillbehör. Är gammal kaffenörd och har utbildning inom kaffe så blir lite upprörd när alla spär på myten om ”italienskt kaffe” haha. Ha det så himla trevligt!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi