LIKE A GIRL

”Han springer som en tjej”, ”Haha, så typiskt tjejigt att hålla på sådär”, ”Klart du inte orkar den här hinderbanan, du är ju brud.”

Att vara tjej är ett begrepp som ofta uttrycks i negativ bemärkelse. Som att vi tjejer vore sämre på saker än de som föds med det andra könet. Helt obegripligt att det kvinnliga könet skulle vara något negativt över huvud taget.

72% av alla tjejer ute i världen känner sig förminskade av samhället på grund av vårt kön.

Hatten av till Always som fortsätter med sin kampanj ”Like a girl”, nu större än någonsin. Ni måste verkligen se den underbara filmen som de har gjort här nedan. När en av tjejerna säger ”Tja, jag kan ju inte riktigt rädda någon, för att jag är tjej. Det är alltid pojkarna som räddar flickorna i filmerna.”.

Varför ska inte hon kunna vara en superhjälte och rädda någon?

Eller när en av tjejerna skriver på en kartong: ”I can’t be strong”.
Då värker mitt hjärta.

Det här är ett samarbete med Always #likeagirl – Unstoppable. Men ett samarbete som står mig nära hjärtat och som jag hoppas att ni tar er tid att ta in, genom att se den här 2.45 minuter långa filmen. <3

  1. Så bra video. Fick tårar i ögonen. Hemskt hur vi tjejer objektivitets och trycks ner och bedöms speciellt i puberteten. Så dåligt självförtroende många får. Riktigt bra kampanj av always! Ska påminna mig skälv from att jag oxå kan vara unstoppable!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi