Igår på lunchen var vi bjudna till Mathias Dahlgren och Matbordet för att tillsammans med St Eriks Bryggeri avnjuta en härlig lunch. Mathias Dahlgren har två restauranger på Grand Hotel här i Stockholm; Matbaren och Matsalen som har en samt två (!) stjärnor i Guide Michelin. Några av Sveriges bästa restauranger, med andra ord. Här är Mathias i egen hög person.
Vi började lunchen med att äta kaviar ”the real way”. Då lägger men den i en stor klick på handen såhär, så slickar man upp allt i en tugga, låter kaviaren fylla upp hela munnen och sedan sväljer man. När allt är uppätet kan man känna på resterna som är kvar på handen, det känns precis som en lyxig ansiktskräm – kaviar används ju faktiskt som den dyraste ingrediensen i de finaste krämerna 🙂
Det var den godaste kaviaren jag någonsin ätit. Så roligt att få testa på att äta det på detta vis!
Det var Mathias i egen hög person som lagade lunchen åt oss. Gud så lyxigt det kändes. Tänk att jag får vara med om sådana här tillfällen tack vare min blogg, vad glad det gör mig!
Till förrätt var det den godaste råbiffen jag har ätit i mitt liv tillsammans med en mycket god IPA från Er Eriks Bryggeri.
Till varmrätt åt vi matjessill med brynt smör, kaviar, rödlök, ost, gelé, gräslök och gräddfil. Den bästa sillen jag har ätit, inte helt otippat.
Och till efterrätt drack vi en svart öl som egentligen inte smakar som mörk öl eftersom den bara är färgad, kul grej. Kvinnan från St Eriks Bryggeri berättade att ibland gör man öl bara för att visa sina konkurrenter att man äger på sitt jobb, och det här var tydligen ett sånt fall. Mycket god var den och förutom i glaset låg den även i efterrätten som var nygjord vaniljglass med brödsmulor och öl, mmm…
Tusen tack till Mathias Dahlgren, St Eriks Bryggeri och Priest PR för att vi fick komma!
Vart ifrån kommer din underbara topp? 🙂
Hej Mici! Hur funkar detta med inbjudningar och andra privilegium som du menar att din blogg ger dig? Jag är nyfiken på, och såklart lite avundsjuk, i vilket syfte du blir inbjuden? Är det i rent PR- syfte och sedan förväntas du skriva om eventet? Eller är det via bloggen du lärt känna dessa människor som bjuder in dig, eller både och? Funderar också lite kring avtalet, är det en överenskommelse med utbetalning (pengar eller att du blir bjuden på maten etc.) eller är det något företaget bara hoppas/förväntar sig av dig att publicera på dina sociala medier utan något kontrakt skrivet? Jag är bara nyfiken och tycker att denna typ av pr (om det nu är idén) är genial! Det är ju så här nya lanseringar etc. når ut till många och rätt människor. Ni som lever i bloggvärlden har säkert stenkoll på detta men jag har ingen aning om hur det funkar. <3
Åh vad det ser gott ut, brukar äta på Grand ibland både i Cadierbaren och på Verandan men har faktiskt aldrig varit på Mathias Dahlgrens restauranger men har som mål att försöka gå dit i år =)
Har förresten ett tips till dig på supergoda chokladcupcakes med dulce de leche-frosting som är försvinnande goda, kika in på min blogg för recept och bilder.
http://www.diningandcooking.blogg.se
Hej söta forni! Kan du inte berätta vad du tyckte om spraytanningen som du gjorde inför nelly poolparty? Så nyfiken på vad du tyckte för jag funderar på att testa men känns lite dyrt om det inte blir riktigt bra! Puss
Vilken härlig dag du verkar haft! 🙂
Hej Michaela!
Jag undrar bara vad du går efter när du vill läsa en blogg?
Jag och min kompis har precis startat en blogg då vi både känner att vi inte får utlopp för vår kreativitet på jobbet.. Vi har satsat på bilder och jag vill verkligen att när folk går in på bloggen att dom ska känna samma lugn som när jag går in på din eller skratta när man läser margaux blogg och bli inspirerad av Petra..
Vet att du har såå sjukt mycket och får säkert hur många kommentarer som helst men skulle uppskatta lite tips 🙂
så mycket god maaat, blir så sugen hahaha.. Jag som tänkte försöka äta nyttigt i alla fall en dag…läs mer om det på min blogg 🙂