Det här med semester

Portofino_michaelaforni

Jag har så mycket roligt att se fram emot under 2015 att allt ibland känns som en enda stor dröm. Jag måste nypa mig i armen för jag kan verkligen inte förstå vad jag har gjort för att förtjäna allt det här. Varje dag tänker jag på våra planerade resor och vårt nya hem, så fylls jag av lycka och tacksamhet. På bilden ser ni Portofino, dit jag och D åker i sommar som jag berättat tidigare. Jag har aldrig längtat efter ett resmål så mycket tror jag. Tänker på den där lilla staden som jag har sett bilder på och drömt mig bort till i så många år, och om bara några månader är jag där – promenerar bland det där overkligt vackra. Det finns så mycket vackra platser i världen och det glädjer mig att jag under kommande månader ska få se några av dem. Förutom Portofino åker jag till ett annat drömresmål snart – Marrakech på lördag! Känslan av solens strålar som värmer upp huden, får den att dofta som man tänker sig att solen doftar. Varm, välkomnande, glad. Som jag längtar.

  1. Så kul att du ska till Marrakech på lördag, det ska vi nämligen med:) Hoppas du får helt underbara dagar, njuter av hamam, shopping, god mat och alla människor.

  2. Apropå att resa. Jag flyttar till Turin nästa höst för att studera och jag undrar om du har några tips jag kan tänka på medan jag bor där och vilka städer jag absolut måste besöka 🙂

    Ps. tack för all inspiration och glädje du ger oss läsare, kram!

    1. Omg vad avis jag blir! Du MÅSTE gå o se Juventus såklart! Om du inte är fotbollsintresserad så ör det en upplevelse att se ett så stort lag o vara en del av atmosfären på arenan 🙂

    2. Milano, Venedig, Como, Rom & Turin är väldigt mysigt också 🙂

      En timma från Milano, även den italienska & franska rivieran bör du besöka under sommaren , helt underbart 🙂 Det är även nära till Schweiz.

  3. Backpackade genom större delen av Marocko förra sommaren och Marrakech var helt klart resans lågpunkt. Åk till Atlasbergen eller ta tåget/bussen till Tangier, Essaouira eller Chefchaouen. Garanterat trevligare resmål.

    1. Gud vilken deprimerande kommentar. Nu har vi ju redan bokat resan, men tack för peppen! Verkligen omtänksamt. Lite som när man redan klippt sig och någon säger ”det var snyggare innan”…

      1. Kan förstå att backpacking där man behöver hålla sig inom viss marginal inte är lika oslagbart som en weekendresa. Michaela, för den nyfikna och öppensinnade är Marrakech fantastiskt och just därför kommer du antagligen älska det 🙂

        1. Och då syftade jag just på Marrakech för att förtydliga.. Att påstå att en backpacker inte skulle vara nyfiken är väl rätt motsägelsefullt. Vissa platser är helt enkelt mer gjorda för att besökas av weekendresenärer och vissa för att upptäcka med en ryggsäck på ryggen!

      2. Kolla in på Stina Auers blogg, såg att hon var i Marocko någonstans nyligen, kan ha varit Marrakech, men jätte härliga inspirerande bilder 🙂 jag åker förmodligen också dit i år och är jätte nyfiken!

        Och Portofino är jätte mysigt, men det är även värt att kika förbi närliggande ställen om ni har tid, på den franska eller italienska riveran när ni är där 🙂 amazing!

      3. Jag reste till Marrakech för ett par år sedan och det är en av mina favoritresor någonsin. Och då har jag rest väldigt mycket. Maten, lukten av kryddor, människorna.. fantastisk upplevelse!! Hoppas ni får en jättehärlig resa!! <3

  4. Hej Michaela!

    Du inspirerar mig varje dag med din fantastiska blogg. Jag undrar över ditt förhållande till mat. Du har alltid varit slank samtidigt känns det inte som du är en av de där jobbiga bloggarna som sliter livet ur sig för att se ut på ett visst sätt. Det är så skönt att läsa din blogg och få se att du lever ett liv där god mat ingår.

    Hur gör du för att behålla ditt sunda tänk i denna sjuka värld? När jag pratar med mina vänner om bloggare och jag tar upp att du är smal men äter allt så hör man direkt ”Hon äter säkert inte det som hon lägger upp” eller ”Hon tränar säkert varje dag utan att skriva det”. Jag vill inte tro att du är så! Jag vill lära mig av dig och hur du tänker kring mat och träning. Jag tror att din sunda röst behöver höras i denna sjuka värld.

    Du är Sveriges vackraste kvinna. Go Forni!
    Kram

  5. Härligt, aldrig varit i Marrakech men stället ligger helt klart högt upp på listan… Speciellt över påsk!

    Så mysigt med Portofino men ha bara inte för höga förväntningar! Jag var där i somras och det är helt otroligt fint, men tyvärr också väldigt turistigt tyckte jag! Typ orimliga priser o inkastare vid restaurangerna vid kajen, samt stora horder kineser med ipads som ska fota överallt (vilket jag inte var beredd på). Det blev trångt då stället är så himla litet! Men vi käkade lunch på ett supermysigt ställe i ”bergen” ovanför med magisk utsikt och promenerade runt där samt gjorde även utflykter till omkringliggande ställen 🙂 Kram!

  6. Tråkig stämning i en del av kommentarerna. En semester blir ju vad man gör det till! Oavsett turister osv. Finns ju knappt ett ställe utan turister nu för tiden, man får ju se förbi det helt enkelt. Jag är säker på att dina resor kommer att bli fantastiska! 🙂 Önskar att jag själv hade något bokat för i år, men har faktiskt inget alls..
    Kram

    1. Alla upplevelser är ju personliga!
      Marrakech har ett underbart utbud av gammalt och nytt, flott enkelt, hamam är ljuvliga, människorna vänliga, vackra museer etc. sedan är det ju fantastiskt att ta sig till Atlasbergen och kanske vandra 2 timmar där eller åke till kusten. OCH vi har olika behov och krav, olika prioriteringar och tankar om HUR vi vill uppleva.

      1. Det var precis det som var min poäng. Jag har backpackat runt hela världen, jag har bott på All Inclusive arrangerat av typ Ving, varit på lyxiga weekends och fattiga tågluff. Jag har njutit på varenda resa.

  7. Gud vad kul forni! skit i deppiga kommentarer.
    Jag åkte tåg igenom italien förra våren och då åkte vi förbi portofino och jag (helt ärligt) ställde mig upp i tåget och skrek till min vän ”VAD ÄR DETTA FÖR MAGISK PLATS, vi skiter i våra planer och går av här” haha. Måste verkligen dit någongång. Har hört i efterhand dock att det är sjuka priser där men det kanske du redan vet. Kram ha en fin måndag <3

  8. Både Marrakesh och Portofino låter helt underbart! Jag hoppas kunna resa iväg till hösten, vet inte var dock 🙂

  9. Åh vilka resmål, blir så där härligt avis 🙂 marocko är ett drömresemål jag haft länge, ser fram emot stt se bilder därifrån!
    O blir så nyfiken, pratar du italienska när du är i Italien?
    Är också halvitalienare o pratar alltid italienska när jag är där men blir så osäker på mig själv för man hör ju att jag bryter lite o det blir fel ibland. Attans osäkerhet.

  10. Portofino! Var där i somras och det var så himla fint. Jag hoppas (och tror) att ni ska bo på Splendido vilket är ett så fint och romantiskt hotell. Jag hade bara två dagar där och kanske ”turistade” lite fel, så några tips: Det stänger tidigt i Portofino, om ni kommer ut innan 21.30 är alla restauranger stängda, så gå ut och ät tidigt 🙂 Ta på er löpskorna och gå en lång tur runt staden och ha bikinin under, det dyker upp helt otroligt fina badplatser bara man kommer runt lite 🙂 Annars så otroligt fint. Tror du kommer trivas väldigt fint där, men vara ute i god tid när det gäller restauranger, och när det kommer till restauranger så ska jag försöka ge er lite tips.

    1. Ja det ska vi 😀 Ska bli så himla härligt, jag har hört att det hotellet är magiskt. Tack för alla braiga tips, de tar jag med mig! <3

  11. Jag åker till Gran Canaria på lördag med min pappas familj (okej, nu låter det som att jag inte är en del av den.. haha). En riktig all-inclusive charter, ska bli intressant att vara med om det också! Tycker att Marrakech verkar vara att spännande resmål, skulle gärna åka dit! I sommar funderar vi på Mykonos, har besökt Kreta och Rhodos de senaste två åren, så varför inte fortsätta på Greklands-temat? 🙂

    1. Gud så härligt med semester! Mykonos har jag några vänner som varit på – de rekommenderar det varmt! Dock ganska höga priser, ungefär som Portofino kan jag tänka mig.

      Ha en underbar resa!
      <3

  12. Näeee vad avundsjuk jag blir nu!!! Alltså Portofino är som en dröm, var där och överraskade min pappa när han fyllde 50. Och hotel splendido är helt fantastiskt, åt en himla god middag där och det ligger med fantastisk utsikt. Hoppas ni får världens bästa resa, det förtjänar ni! <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi