Dagens middag: Bbq-burgare

(null)

(null)

(null)


Dagens middag blev en rätt ur Linas Inspirationskasse (som vi kör varannan vecka): Burgare med bbq-glaze, jalapenodressing, rödlök, tomat och jordärtskocks-chips. En lite nyttigare variant till chips och tar du bort brödet har du dessutom en supergod, glutenfri rätt om du är glutenintolerant. Om inte – njut av att äta burgaren med brödet och med händerna, ös på med såser och låt det bli lite grisigt. Då är det som godast! Jag hade dock adderat lite mer grönt till burgaren, typ ett par salladsblad och tunt skuren avokado.

Om ni är sugna på att göra jordärtskocks-chipsen: en påse jordärtskocka, borta och skiva dem i tunna skivor. Stek dem i mycket olja i ca fem minuter. Lägg dem på hushållspapper och salta (massor!) medan de torkar av. Doppa i en god dipp!

  1. Hej michaela!
    Har läst din blogg i många år och älskar den! Och dig!
    Jag har kanske en dum fråga men, du äter ju så god mat jämt och verkar älska mat! Det gör jag också men har så svårt att äta allt jag vill eller när jag vill för att inte gå upp i vikt osv. Försöker äta nyttigt och hälsosamt ofta även om jag hellre bara skulle vilja äta det jag känner för. Känner du så någongång? Jag tycker du verkar vara så himla fin, inifrån och ut! Kram!

    1. Hej! Självklart vill man inte gå upp i vikt på ett sätt som vore ohälsosamt för ens kropp, men jag tror att ända gången det händer är om man överäter. Precis som att kroppen mår dåligt av att underäta. Ät så mycket du känner att din kropp behöver och lyssna på den, på så sätt kommer du att äta det din kropp mår bra av OCH ha en kroppsstorlek som är menad för dig. Livet är för kort för att banta eller gå på dieter, då tror jag att man mår bättre av att acceptera sin kropps helhet och äta gott. Stor kram och massa kärlek!

  2. Hej Michaela! Läst din blogg i många år, alltid med ett leende eller ibland av gråt. Dina texter träffar alltid rätt 🙂 Du är en fantastisk själ. Jag skulle bli så varm om du hade någon tid till övers att se denna fantastiska film som är en 8 min lång dokumentär om vår fina planet jorden och om oss människor som lever här https://www.youtube.com/watch?v=ipe6CMvW0Dg
    Håller så innerligt tummarna att du ger mig chansen och att du vill lita på detta, det skulle betyda mycket att bara få höra några kommentarer om vad du tror av världsbilden i filmsnutten. massa kärlek från Örebro

  3. Hej Michaela! Jag har läst din blogg i många år, lyssnat på dig och läst dina böcker.

    För ett par månader skrev du av dig lite angående att du inte mådde så bra för tillfället. Vi är väl alla små ångestfyllda människor, men just då verkade allt vara lite jobbigare än vanligt, med att du kände dig stressad och allt. Jag undrar hur du mår just nu?

    Jag såg en sån vacker gammal bild på dig där du såg så lycklig ut, och jag blev så ledsen när jag tänkte på att jag inte sett dig så på senaste tiden. Självklart speglar inte bilder alls verkligheten ibland, men det var min första tanke som dök upp.

    Det vore intressant att få höra hur livet känns just nu, och om du kan ge lite tips på vad vi andra som har det tufft just nu borde göra. Det värmer och gör allt lite lättare när du delar med dig av dina erfarenheter. Kram

  4. Hej! Tack för att du skriver den bästa bloggen och för att du är så fin, snäll och mänsklig!

    Skiner alltid upp när dina inlägg kommer upp på bloglovin. Härom dagen märkte jag dock att de inte ploppat upp där på länge, så jag gick in på din blogg och såg att jag missat flera inlägg! Dina inlägg kommer inte upp där längre, varför inte? 🙁
    Kram på dig och hoppas din onsdag blir fantastisk!

    1. Bloglovin har krånglat sen jag uppdaterade min nya blogg, jag har mejlat dem och hoppas att det kommer igång snart! <3

  5. Hej!
    Mycket god mat på din bloggen men noterar också att det är väldigt mycket kött. Hur är dina tankegångar till köttkonsumtion som till mycket är en stor bidragande faktor till försämrad miljö, hälsa och plågsamt för djuren.
    MVH
    Isa

    1. Hej!

      Jag tänker att alla människor får prioritera vad man vill göra för att rädda världen. Ibland känner jag sån ångest för att jag inte handlar ekologiskt, äter kött eller shoppar nya kläder på en budgetkedja, och sen inser jag att det inte är hållbart att må dåligt för att man inte gör alla rädd som människa. Jag väljer att göra så mycket jag orkar för jorden. Jag köper ekologiskt i viss mån, jag försöker tänka på att köpa närproducerat och bra kött när vi äter det, jag slänger aldrig kläder utan säljer alltid alt. ger till välgörenhet, etc. etc. Jag försöker inte bortförklara mig, utan det är bara så jag har valt att agera.

      Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi