Lördag och kaktusar

God förmiddag kära ni! Har ni gått på julledighet nu? Jag jobbar måndag och tisdag men sen är jag ledig till den 7:e januari. Lyckan i det!

Igår yogade jag efter jobbet och sen gick jag hem och fixade med årets julklappar medan min kille lagade middag. Jag var så trött i kroppen igår, som att hela veckan hade samlats i varenda muskel, och somnade i soffan prick klockan elva. Vaknade någon gång mitt i natten och var livrädd för att jag skulle åka på en influensa (värk i kroppen + snorig näsa + svullna halsmandlar kan ju tyvärr resultera i det) men i morse vaknade jag 09.00 utvilad och glad.

Yippieyey för det!

Nu väntar en lördag fylld av… ingenting. Vad ska ni göra?

Så sugen på att fylla nästa lägenhet med massa gröna växter, helst kaktusar av olika slag som lever länge, men de är ju så dyra och svåra att få tag i! Tips på bra butik för växter i centrala Stockholm?

Vår senaste växt levde inte ens tre månader så behöver lättskötta kompisar 🙁

  1. Känner igen ditt problem med växter som bara döööööör!
    Jag har börjat köra med succulenter, köper för en sjukt bra peng på Ikea! Typ 40 kr, de ska inte ha mycket vatten å är gröna och roliga i formerna 🙂 Finns ju även en del kaktusar på Ikea. Så testa det 🙂

    God jul!

  2. Monstera och garderobsblomma! Lättskötta och fina gröna växter. Har inte haft ihjäl mina än, så det är ett tips 🙂

  3. Ja, Ikea har supermycket fina kaktusar. Köpte på mig massor av blommor sist jag var där, så mysigt att ha massa grönt i lägenheten. Det blir verkligen mycket mysigare!

  4. Gud hade alltid massa kaktusar när jag var mindre, typ nostalgi haha men det är faktiskt väldigt fint! hoppas du hittar några fina! Borde väl nästan finnas på större anläggningar där det säljs stora krukväxter, utemöbler och sådär? kram på dej

  5. Leta efter blommor som ska torka ur mellan vattningarna så är det ganska lätt. Svärmorstunga, begonia och Succulenter bland annat. Jag har både dödat växter genom urtorkning och övervattning men klarar dom som inte behöver vatten så ofta. .

  6. Aloe vera växten är lättskött och snygg. Pilea även kallad elefantöra är också lättskött och rolig som inredningsdetalj. Annars finns det ju många succulenter som är prisvärda och roliga. En större grön växt är ju Monsteran som syns lite överallt nu igen. Floristkompaniet och Christoffers blommor har mycket snyggt enligt mig!

  7. När jag flyttade hemifrån för 3 år sedan köpte jag en Fredskalla. Det är den enda blomman som överlevt dessa åren! Den mår till och med bra av av torka ut! Litet tips.

  8. Tänkte på din bok, som är underbar, Hur lär man sig vara så öppen och ärlig med det som är så sårbart? Hur lär man sig att visa kärlek för någon utan att skämmas och bli rädd för att bli sviken eller nobbad?

  9. Plantagen har superutbud på kaktusar och fetbladsväxter, som är lättskötta. Murgröna & monstera lika så!

  10. Jag jobbar också måndag och tisdag och är ledig ända fram till 8/1 och det ska bli så skönt!
    Kaktusar är verkligen bra blommor och min mammas kaktusar är äldre än mig. Du har fått mycket bra tips och hoppas du hittar dina kaktusar!
    Med vänlig hälsning Anette

  11. Ginkgo blommor på hornsgatan vid Mariatorget är med hästlängder bäst på kaktusar. Du kommer inte bli besviken. Små och stora succulenter och fina krukor.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi