Mys och middag med Zacapa (och Jonas från Svenska Kocklandslaget!)

I fredags åt jag gnocchin igen på Brillo. Jag blev så ledsen för den var inte alls lika god som veckan innan 🙁

På eftermiddagen låg jag i sängen och jobbade, sen somnade jag en timme och när jag vaknade var det dags att börja med middagen! Jag lagade hjortfärsbiffar med rårörda blåbär, stekt ostronskivling och en risotto med pumpa och rött vin! Receptet var ursprungligen från Linas Matkasse men sen gjorde jag om det lite, vill ni ha recept? Det var riktigt gott!

Medan jag rörde i risotton passade jag på att läsa Sofis Mode, som jag har hört ska läggas ner. Det är såklart tråkigt för oss som har växt upp med print att det håller på att dö ut, men för mig känns det otroligt självklart. 35 kronor för en bilaga som innehåller sämre material än de bloggar jag läser gratis på internet? Det känns helt enkelt alldeles för omodernt. Dock både tror och hoppas jag att både dagstidningarna och de tyngre magasinen håller sig vid liv lite längre. Det är mellanskiktet som får det tufft.

Den här bilden skickade jag till min kille och skrev ”Middagen är serverad om 20 minuter älskling!”. Då kände jag mig som en riktigt härlig och fantastisk flickvän.

Resten av fredagskvällen tillbringades i soffan framför en skräckfilm och en chokladkaka…

I lördags åt jag julvört med julskinka och senap till frukost – kanske det bästa med december?

Till lunch mötte jag upp den här donnan! Det är sååå mysigt med tjejlunch :))) Dessutom är den här tjejen så jävla driven, duktig och härlig. Mår alltid bra efter en stund med henne.

Lilla jag i ny tröja från Vila/Bubbleroom.

Efter en god lunch och en lugn eftermiddag gjorde vi oss i ordning för att åka till Electrolux Matstudio! Där hade jag fått äran att bjuda in 14 stycken vänner för en middag tillsammans med Zacapa. Vi hade en bartender från Nosh & Chow som gjorde drinkar på Zacapa-rom och sedan ingen mindre än Jonas från Svenska Kocklandslaget som lagade vår middag! Sverige är andra bäst i världen på mat så det är inte illa att få en middag serverad av Jonas (de är elva stycken i laget totalt).

Menyn. Visst blir man hungrig?

Jag och Andreas som var min bordsherre.

För övrigt! En av mina bästa känslor är att komma till en middag och när det är dags att slå sig ner känna att man kan sitta bredvid vem som helst, för att man verkligen uppskattar allas sällskap. Så var det i lördags. Bara människor jag verkligen tycker om. Jag är lyckligt lottad alltså.

Hälleflundra till förrätt.

Riktigt bra gäng mittemot <3

Ryggbiff med en risotto på majs till varmrätt!

Till maten drack vi en bål med julig känsla gjord på bland annat Zacapa-rom, kardemumma och ginger ale. Den var så himla god!

När allt var över tackade vi Zacapa, Jonas och Matstudion för en riktigt trevlig middag…

… och rörde oss vidare till Bernies för drinkar och dans. De har en så himla mysig innergård med brasa, rekommenderas varmt!

Vi kom tidigt så hade i stort sett baren för oss själva i två timmar. Älskare. Sen en sväng förbi V innan hemgång!

I söndags var det hemmahäng hela dagen. Vi åt fredagens rester till lunch och kollade på hundra filmer.

När det blev mörkt tände jag alla ljus i hela lägenheten…

… sen åt vi minipizza till middag innan vi tittade på mer film i soffan. En perfekt söndag!

  1. Härlig helg du har haft med god mat & trevligt sällskap. Är den där brickan i marmor från Cervera? Jag har för mig att jag har sett en likadan där som jag var nära att köpa för den är så snygg!
    Med vänlig hälsning Anette

  2. Vilken hunk du har haffat! Och vad ni passar bra ihop! Ni liknar lite (äktenskapliga) dem säger ju att man liknar sin själsfrände ♥

  3. Åååh, du är ju för mysig! Kan du inte bli min roomie ist och laga mat åt mig med? Och om killen i vit skjorta är din pojkvän som kommentarerna säger, sååå M-HHHMMM… Screw Brangelina, ni är mitt nya favvopar!
    Älskar dina ”sammanfattningsbilder” förresten, så himla härligt att läsa!

  4. SÅÅ snygga örhängen du har på 10e bilden!!! Har letat jättelänge efter ett par liknande och dessa ser verkligen ut att vara det jag letar efter! Vart har du köpt dom och är det längesen? GOD JUL

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi