Keep calm, write it down.

Den senaste tiden har det hänt så jäkla mycket grejer. Det var som att jag var hemma i två veckor för att vila upp mig men sedan kom tillbaka inte bara i samma takt som innan utan även för att försöka ta igen missad tid. Men det är så otroligt svårt när allt är roligt.

En sak jag har börjat med är att jag varje måndag skriver en veckoplan över min vecka i min nya skrivbok som jag har vid sängen. Där skriver jag vilka tider jag är på kontoret, vilka tider jag är på möten och ungefär vilken tid jag förväntar mig att komma hem varje dag. Jag har satt som mål att jag ska komma hem mellan fem och sex (alltså direkt efter jobbet) tre vardagar i veckan och två vardagar kan jag komma hem senare om jag är på tillställningar. Sen om jag märker att det är fler grejer jag har uppbokat då får jag prioritera och ställa in det som är minst viktigt. Jag har insett att det är ett perfekt sätt för att ta kontroll över mitt schema och därmed liv. Ett tips till er andra stressade själar! Skriv en fysisk veckokalender, sätt upp regler över ditt eget schema och våga stryka. Allt är inte livsviktigt om man verkligen tar en titt på det.

Jaja. Förra veckan sålde jag min lägenhet (iiih!) och var i Italien. Den här veckan blir det (förutom plåtningen idag) bland annat Nyhetsmorgon (missa inte!), Mammaboosten med Familjeliv, middag hos min älskade Petra, Attitude STHLM hela fredag och lördag (ses vi där?), After Ski-fest på lördag (Petras påhitt haha) och så en del lägenhetsvisningar, möten och två pressevents på det.

Min fina skrivbok. Ett annat tips – unna er en fin skrivbok! Det blir mycket roligare att skriva för hand då, och man vill ändå inte tappa det där med att faktiskt skriva med en penna och inte bara via knapptryckningar på en dator eller en telefon. Just den här finns på NK och kostar cirka 200 kronor!

  1. Otroligt bra tips! Detta måste jag testa.
    Lägger du upp en länk till inslaget från Nyhetsmorgon när det finns uppe till alla oss som vill se från utlandet?? 🙂

  2. Hej Michaela!
    Såg dig på Nyhetsmorgon nyss, hade ställt alarm på mobilen för att inte missa 🙂 vart så himla inspirerad av ert arbete med givesom, tycker det är ett fantastiskt intitiativ. det var intressant när ni berättade om vilken målgrupp välgörenhet riktar sig till och jag har känt precis det och ofta att det ligger väldigt långt bort, man skänker pengar men har egentligen inte så stor vetskap eller insikt i vad som händer med pengarna. Och ofta vill dom att man skänker ganska mycket, vilket absolut inte är fel men det kan vara svårt ibland, därför är era belopp helt fantastiska, 25 kr har nästan alla! känns också seriöst att ni besöker ställena/organisationerna ni skänker till! Jag har haft en hatkärlek till välgörenhet då man har hört så många gånger att pengarna går någon annan stans än vad de ska! All credd till er, skit bra initiativ och engagemang!! hoppas många inser att det ni gör är jätte bra och hjälper er att hjälpa andra! Jag skänker nu 45 kr genom givesom varje månad vilket känns grymt 🙂 hoppas allt går bra för er och keep up the good work 🙂

    1. Svar till D.DeMarkey:
      Just nu tävlar jag ut en kalender på min blogg om du är intresserad 🙂 Personligen tycker jag dock att en skrivbok & en kalender har lite olika funktioner.. i ett block får ju alla slags tankar plats 🙂

  3. måste bara säga att ni var jättebra på nyhetsmorgon! dig och angelica har jag sett i videoformat innan, men inte lin. kan du inte hälsa henne att hon verkar vara en jättehärlig person!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi