34 halvgalna (men samtidigt smarta!) affärsidéer.

Jag älskar unga entreprenörer. Det bästa jag vet, det är när Sverige och samhället uppmanar unga människor att våga satsa på sina drömmar och göra dem till verklighet. Det finns ingenting häftigare än människor som tar sin dröm och realiserar den. Gör den till något verkligt, något man kan ta på.

Jag tror att det var därför det var så självklart för mig att gå in i Givesom när Lin presenterade idén för mig. Jag tyckte det var så otroligt modigt av henne att ta tag i sin vision och göra det till ett verkligt projekt. Man måste liksom hoppa på sånt.

Anyway, sidospår 🙂

Just nu har jag ett samarbete med Unionen som handlar om att hjälpa människor att följa sina drömmar och starta eget! Så jäkla viktigt. För att hjälpa till och inspirera dig och alla andra har Unionen tagit fram en bok med 34 idéer på företag som inte finns än, men som borde det. Kolla in dem här!

En av idéerna i boken – Lunchhundarna!


Om jag startade upp ett företag prick idag och det fick vara exakt vad som helst… då skulle jag skapa en plats som var både fysisk och digital där alla unga kvinnor kunde samlas och ventilera deras liv. Jag skulle vilja ha små lokala platser runt om i Sverige och sedan en jättestor sajt där man kan få hjälp. Psykologer, KBT-terapeuter, extra-mammor, extra-syrror, alla som kan hjälpa skulle finnas där till hands. Målet med verksamheten skulle vara att bygga upp unga kvinnor till starka, självsäkra, trygga och lyckliga individer.

Vad skulle ni vilja göra om ni fick starta upp ett företag idag? Vad som helst!

  1. Jag ska iväg på möte med ett företag i Göteborg för att få guidning med en idé som jag har (handlar om unga kvinnor och ungdomar och ambition, självförtroende, självkänsla, etc.). Jag har jobbat mycket med unga tjejer och är själv mentor för en tonårstjej och har själv stor erfarenhet av hur turbulent period det är att vara tonåring och ungdom och upp till en viss vuxen ålder. Jag vill motivera och inspirera alla unga kvinnor för att vara exakt det dem vill med den här ”affärsidén” som jag har. Ska bli sååå spännande med mötet!

    Har haft denna ”galna” idén i några år nu men alltid tänkt ”jag är för ung” (jag fyller 23 i december), ”jag har inte kapitalet för det”, osv osv., men detta är vad jag brinner för!

  2. ja du, om jag visste svaret på den frågan så hade jag löst mina ”problem”.. jag vill starta eget men vette fasen VAD. så irriterande. 🙁

  3. Kör på det!! Känner själv att jag verkligen skulle behöva ett sådant ställe. vi tjejer borde verkligen stötta varandra (du gör ett jättebra jobb med det genom din blogg), men sen att ha ett ställe där man kan ventilera sig och känna att man inte känner sig så ensam med det man går igenom (t.ex. När jag läste ett av mina inlägg om ångest så kände jag sådan lättnad (förlåt, vill förstås inte att du ska må dåligt), men det var sådan lättnad att känna att man är inte ensam om att gå runt och le om dagarna men att man inuti inte känner sig helt hel). Tillsist ett ställ som skulle erbjuda psykologer m.m. – även om det skulle kosta lite så kanske man kunde göra så att det inte kostar lika mycket som en ”vanlig psykolog”. Är själv student och har letat runt efter en bra psykolog, men det är så sjukt svår, hur vet man vem som är bra? Är det värt pengarna? Osv.

    Så säger bara go for it! Skulle bli så glad om du gjorde.

    1. Svar till Malin:
      Beroende på vad det är för psykolog du vill prata med så erbjuder den svenska staten väldigt bra psykologer och kuratorer – många gånger till ett jävligt bra pris. Jag har själv gått i perioder hos en psykolog och inte betalat alls mycket. Och att gå till en psykolog eller liknande är den bästa investeringen man NÅGONSIN kan göra. Jag tycker definitivt du borde satsa på det!

    2. Svar till Malin:
      Till Malin;

      Är du student vill jag tipsa om Studenthälsan som finns vid de flesta lärosäten och som erbjuder bl.a samtal med kuratorer och psykologer till ett väldigt bra pris. Jag gick till en av deras psykologer under ett år och betalade bara 60 kronor per gång, så det är ju i princip bara en symbolisk summa. Vet inte vart du pluggar men kika på ditt lärosätes hemsida så brukar det stå mer där 🙂

  4. jag skulle starta ett företag som arbetar med att trycka ned skönhetsideal och förbättra människors syn på sig själva! Har en liten plan som snurrar runt i huvudet och jag önskar att jag bara kunde ta tummen ur röven och göra det. Det är ju ett sådant galet viktigt ämne liksom!

  5. Jag skulle vilja starta en mötesplats för unga tjejer och killar (18-24 typ) som bara vill leva livet, träffa nya människor och ha kul. Har massor av idéer för detta projekt!!!

    Letar faktiskt efter någon som vill starta upp detta med mig så om någon/några tycker detta låter intressant svara på den här kommentaren så kan jag maila! 🙂
    Är själv 19 år och bor i Stockholm 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi