Acne Studios, middag på Sannas och serie-maraton utan dess like.

Min helg började med shopping på stan i fredags eftermiddag. Jag invigde min vinterjacka! Det var minusgrader på morgonen så det kändes rimligt, men den var nästan för varm så jag kör nog på med kappa en vecka till… Lyxproblem att äntligen ha en jacka som är för varm! Vinter kom och ta mig bara.

De här snyggingarna fick som bekant följa med hem. Jag lämnade in dem hos skomakaren i morse men får dem på onsdag så då får de invigas 🙂

Efter shoppingen gick jag hem och drack prosecco med Marith! Länge sen vi träffades så det var brutalt mycket snack och kärlek.

På kvällen kom min älskade familj hem till oss för en fördrink och sedan gick vi till Sannas för födelsedagsmiddag. Timmy fyller nämligen år på torsdag! Sannas är en nyöppnad restaurang på Östermalmstorg med riktig kvarterskrogskänsla. Jag gillar ju sånt.

Vi drack Barolo och delade på tre stycken mellanrätter först och tog sedan in varsin varmrätt. Första rätterna var råbiff på lamm, bläckfisk och friterad tonfisk. Allt var mycket gott.

Till varmrätt åt jag deras pasta med vongole och den var inte alls att hurra för. Tur att mamma var snäll och delade hennes risotto med mig för den var betydligt bättre!

Efter middagen gick alla ut på diverse äventyr medan jag och min man gick hem för att snacka skit och somna framför en film. Skönt.

I lördags vaknade vi utvilade och promenerade till mataffären för att handla frukost.

Vi åt ägg stekta i chili och tryffelolja, fruktbröd, avokado, vaniljyoghurt med hallon, grönsaker etc. Det är så roligt för min kille äter frukost på tio minuter medan jag gärna sitter i minst en timme. Det gör mig inget att sitta kvar själv medan han går och gör något annat dock, tycker bara det är mysigt. Tycker om när en helgmorgon får startas i lugn och ro.

Sen gick killen iväg till Sam för att kolla fotboll och då var det GIIIRLTIME all by my self vilket givetvis betyder OISNB-maraton tills han kommer hem igen. Jag såg fem avsnitt (är på avsnitt fem, säsong två). Dör för den här serien.

Till lunch åt jag kiwi, hallon och fruktbröd med ost & gurka. Gott.

Sen kom D och Sam hem och då var det dags att laga middag!

Jag lagade bulgur med rostade grönsaker och nötter, lammfärsspett och citronyoghurt. Det var skitgott :))) Sen kollade vi på Så mycket bättre och chillade = bra lördag.

I söndags åt vi frukost framför House of Cards… jag har nu blivit en serieknarkare på heltid 🙂 🙁

Sen gick vi på stan och hade fixar-dag! Bland annat köpte vi en ny glödlampa till den här lampan. Visst blev det fint? Åh, kände mig helt nykär i lägenheten av den. Tänk vad en liten glödlampa kan göra…

Till lunch lagade D hemmagjord tunnbrödsrulle. SATAN vad gott det var mmm…

På eftermiddagen gick vi på lägenhetsvisning! Det här var en riktig pärla alltså på två små våningar med balkong på vardera våning och bara grått, marmor och mässing. Mmm.

Badrummet på övervåningen med två handfat. Drömmen att slippa trängas i badrummet på morgonen!

På kvällen lagade vi pizza! Santa Maria har gjort tortilla-pizzor (finns i taco-hyllan) som några vänner hade tipsat om.

Det är hur enkelt som helst! Köp bara tortilla-pizzorna, på med tomatsås (eller pizzasåsen till höger i bild), ost och valfria tillbehör. Vi toppade med tryffelsalami, tryffelolja, svamp och basilika på ena och kryddig salami, svamp och ruccola på andra. Den vita pizzatoppingen behövdes inte, med bra tillbehör blir det godare utan 🙂

Så kör man in dem i ugnen i tio minuter och vips! Klara.

Härligt när söndagsmiddagen tar 20 minuter att tillaga. Avnjöts med ett glas rödvin och ett avsnitt House of Cards.

  1. Hej snygga Michaela! Vilken härlig helg du verkar ha haft med shopping, god mat, tv-serier & umgänge med dina nära & kära! Alltså du äter alltid så god mat, fortsätt med bilder på det. Vad skönt att höra att du mår bättre nu också. Jag tänkte på det här med ditt alkoholintag, du drack några gånger i helgen och det sägs ju att alkohol (men även kaffe) kan vara ångestframkallande. Är det något du har tänkt på? Vill inte vara otrevlig, det var bara menat som en snäll tanke! Hoppas du fortsätter må bra & har en jättefin måndag och vecka. Stor kram! ♥

  2. Hej fina Michaela! Jag skulle bli jätteglad om du ville kolla hur lång din kedja till Jane Koenig-halsbandet är. Tänkte nämligen beställa ett sånt med mina och min pojkväns initialer :* Puss

  3. Alltid när jag ser dina min helg i bilder-inlägg så påminns jag om hur lyckligt lottad jag är som har en partner att ha såna här mysiga och härliga helger med. Det blir så lätt vardag men alltid när jag ser dina bilder på era frukostar och middagar så tänker jag att det verkligen är en ynnest. Länge leve kärleken ♥!

  4. Hej! Får jag fråga var den fina svarta toppen som du hade på middagen på fredagen kommer ifrån? 🙂

  5. Hej Forni! Vad är det för slags glödlampa/var har du köpt den? Den gav sånt fint ljus 🙂 Krya på dig ♥

  6. Var lämnar du in dina skor? Mina pistols skulle behöva lite kärlek och en ny klack men vet inte vem som kommer att ta bäst hand om dem. Kram

    1. Svar till Julia:
      Jag lämnar in dem på Beckmans på Nybrogatan! Bor mittemot så passar mig bra. Försök hitta en skomakare du gillar som är nära dig, jag upplever att de flesta gör ett bra jobb. Beckmans har dock blivit omskrivet som en av de bästa skomakarna i Stockholm 🙂 Puss

  7. Hej! Skorna är så fina och funderar på att köpa ett par jag med. Fick du några tips från skomakaren hur de ska skötas om när du lämnade in dom?

    1. Svar till Helena:
      Hej,

      Jag sköter alla mina skor likadant. Smörjer in med läderfett med jämna mellanrum och putsar dem med skoputs mellan varven. Brukar även göra rent dem med papper och vatten när de blir skitiga så att de är rena och fina 🙂

      Sula och klack byter jag när det behövs men ett tips är att inte låta det gå alldeles för långt. Sular och klackar du om med jämna mellanrum + smörjer in lädret så har du ett par tjusiga skor i många år!

      Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi