Letter to your Father

  1. Hej.

    Jag prövar få kontakt med er på ByPm.se. Jag har beställt en jacka från Jofama, Marie Biker. Men jag har ikke fått bekräftat att jag får den? Jag må veta. Så snilla kan ni svara om den är sendt.

    Rebecca

  2. Men VARFÖR ska ett brev skrivas till farsan? Det enda det signalerar är att dottern är hans ägodel som han kan känna sig trygg i att lämna över till en annan person för att denne lovar att ta hand om den (henne).

      1. Svar till Emma:
        Klart man kan. Men det är väl ett jättefint brev med en jättefin innebörd och en jättefin gest som inte alls behöver signalera att man är svag och behöver tas hand om? Förstår inte vad ni talar om och tror vi väljer att se på det på helt olika sätt.

        1. Svar till forni:
          Jag kan förstå varför man tänker att det skulle vara ett fint brev med fin innebörd (klart pappa vill att hans dotter ska få det bra). Men jag ska också försöka förklara varför man tänker att det inte är det, för det här är en viktig del i synen på kvinnor.
          Varifrån kommer traditionen att en man ska be en kvinnas far (obs inte mor) om hennes hand? Från att pappan brukade vara familjens överhuvud och därmed var den som bestämde vem som skulle vara den omyndiga kvinnans make. För kvinnor blev aldrig myndiga. Varför pappan utsåg en man som kunde sörja för kvinnan resten av hennes liv.
          Vidare kan man titta på att pappor brukar leda sina döttrar till altaret när de gifter sig. Traditionellt för att lämna över den omyndiga kvinnan till hennes nya överhuvud. Är det otydligt varför det här signalerar att kvinnan är en ägodel?
          I brevet försöker någon övertyga pappa om att han är bra lämpad att ta hand om pappans dotter, och det är samma princip där.
          Man kan resonera som så att det här inte längre betyder något eftersom kvinnor idag ju blir myndiga, att det bara är gamla traditioner som inte längre har samma innebörd. Jag är rädd att man bedrar sig då. För så länge vi uppfattar det som fint för vi över det på våra barn som kommer att uppfatta det som rätt och finna sig i det, och därmed blir en sådan effekt kvar trots att kvinnor numera (här) räknas som myndiga på pappret.

          1. Svar till sofia:
            Fast nu vet vi ju inget om bakgrunden till den här texten. Det kan väl likaväl hända att dotterns mamma inte fanns med i bilden, att pappan och dottern har en nära relation och han är rädd att förlora denna relation. Vi vet heller inte om författaren i fråga är man eller kvinna.

            Det du säger är inte direkt fel, men i den här situationer bygger det endast på antaganden. Det står t.ex. ingenstans i texten att författaren ber om lov att älska/gifta sig med/ta hand om dottern. Det står endast att denne vill skriva ett brev och berätta om sin kärlek och vad den betyder.

            Så länge vi inte vet historien bakom texten kan den tolkas hur som helst. Michaela såg helt enkelt en annan bild än vad du och Emma såg. Ingen av er har rätt eller fel.

        2. Svar till forni:
          Detta är endast ett risigt brev men en taskig innebörd som endast signalerar kvinnan som ägodel, från en man till en annan. Läs på lite Michaela och börja analysera istället för att försvara dravel.

          1. Svar till elin:
            Det där är din version av en text, låt mig ha min egen. Det handlar inte om att läsa på utan som någon kommenterade ovan, att vi uppfattar texten olika. Jag har lika stor rätt till mina känslor i en text som du. Det är okej om du ser på den så, men jag reagerade inte ens på det på det sättet. Jag tycker det är väldigt tråkigt att du hoppar på med en tråkig ton och i stort sätt säger åt mig vad jag får och inte får känna. Den här bloggen är en bomb av känslor och jag känner kring många saker – till exempel kärleken i ett vackert brev som är skrivet av en man till en far. Om du har något problem med mina känslor så råder jag dig till att sluta besöka bloggen.

  3. Åh snälla finns det en fortsättning på den? Det såg ut som om den inte riktigt var slut. Blev helt kär. Så fint.

    PS När livet är lite tufft så brukar jag surfa in på din blogg och så brukar jag kolla på någon matbild och en bild på en fin väska och så brukar jag tänka att idag ska jag laga en god pasta för jag är värd lite kolhydrater, och så ska jag fanimej köpa den där Stella McCartney for Adidas väskan, för idag behöver jag det. Och det är så himla härligt. Tack för det ♥

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi