Middag på Studio Frantzén och 30-års fest

I fredags var jag och min pojkvän bjudna till Studio Frantzén på en avsmakningsmiddag. Studio Frantzén är Frantzéns experimentkök så vi var väldigt pepp, speciellt med tanke på att restaurangen har två Michelin-stjärnor och därmed klassas som en av de bästa restaurangerna i hela Sverige.

Tanken med middagen var i alla fall att skapa en mixologi mellan drinkar och mat. Varje rätt fick alltså en egen drink till sig och så fick dessa smaker mötas. Totalt var det tolv olika rätter med tolv olika drinkar till. Min favoritdrink var en drink gjord på Cointreau, kondenserad mjölk, standardmjölk och torkad apelsinzest.

Jag hade tre favoriträtter:

1. Tartar på sotat svenskt vårlamm kryddat med hasselnöt- & misomajonnäs, friterad oxbringa, torkad gammal sherryvinäger, gräslök & Kalix löjrom

2. Krispig potatis kryddad med torkad gran, timjan & variation av svamp

3. Halstrad pilgrimsmussla från Hitra med zabayonne på ankägg, gräslök, brynt smör & sommartryffel (den på bilden ovanför!)

Vissa av drinkarna gjordes på plats vid det stora bordet. Totalt var vi tio personer på middagen!

Här är en av fyra efterrätter; Choklad med blod (!!!) och lingon. Mycket god även om det låter lite märkligt att äta en blodboll… Men man måste vara öppen för allt och ofta blir man positivt överraskad, som i detta fall!

Tack snälla Frantzén för en alldeles underbar kväll. Jag blir så otroligt glad över att bli bjuden på den här typen av tillställningar!

I lördags var vi, som tidigare nämnt, hos D’s föräldrar för att fira hans födelsedag. Det var fest och vi var säkert 30 personer totalt, men jag hade så kul att jag inte tog en enda bild!? Hur är det möjligt!? Bakläxa för denna bloggerskan alltså. Men en riktig superlördag i vilket fall!

I söndags mötte jag i alla fall upp mamma, pappa och Timmy för brunch på Riche. Jag åt köttbullar.

Sen kom min kusin Christoffer över för att hjälpa mig laga lamporna i köket som gått sönder. Tur att man har allt ifrån snickare till elektriker i släkten – det äger verkligen.

Sen fikade vi allihopa med munkar och kaffe, när de gått hem la jag mig i sängen för att läsa bloggar och mysa. Bästa söndagseftermiddagen!

På kvällen kom Petra över på middag och så lagade jag kycklingfajitas enligt Linas Matkasse – kyckling, avokadosallad, tomatsalsa och tortillabröd. Serverades även med mangosalsa samt majskolvar och kryddsmör. Så gott!

Avslutade helgen med Taken 2 (sämst!) (Uppd: jag talar alltså inte om ettan, utan tvåan!!! Ettan är grym.), lösgodis och te. <333

      1. Svar till forni:
        jaaao alltså gillade både, ettan är ju såklart bäst!! men tvåan levererar o älskar honom i den hihihi

  1. Åh, vilken Linas kasse har ni, och är ni nöjda? Har precis signat upp för inspirationskassen, och är SÅ peppad! 😀

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi