Love more, worry less.

När Anitha Schulman gästade vår podcast (som finns på iTunes) och pod-tv (som ni kan titta på här) så pratade vi om livet som mamma. När vi frågade henne vad det bästa med att vara mamma är, svarade hon att det är så otroligt befriande att inte alltid stå i centrum i sitt eget liv. Att när man får barn så kommer man själv i andra hand. Och hur jävla skönt det är att bli lite mindre egocentrerad.

Jag längtar verkligen dit. Eftersom jag är en människa som tänker mycket, ska det bli befriande att få tänka på någon annan människa än mig själv och mina egna så kallade ”problem”. Vi människor är så otroligt egocentriska, tittar ofta bara åt oss själva och bryr oss om oss själva. Det ska bli väldigt spännande att se hur det förändras den dagen jag (förhoppningsvis) ska bli mamma.

  1. Är det inte först då, när man placerar sig själv som tvåa eller kanske till och med några ytterligare placeringar längre bak, som man egentligen prioriterar sig själv som mest och är som snällast gentemot sig själv? ♥ Den dagen längtar jag också till

  2. Hej Michaela!
    Jag har läst ut din senaste bok och är nu inne på att läsa den för andra gången, får inte nog av alla kloka och fina ord du skriver!
    Jag tänker fråga om din äldsta bok hänger ihop något med den senaste? Är nämligen sugen på att beställa hem första boken, men vill veta om dom är skriva i någon ordning.
    Ha det fint och tack för en bra blogg (och bok!). KRAM!

  3. texten du skrev om att tänka för mycket gick rakt in i hjärtat. Jag är PRECIS så! Tänker för mycket på allt, överanalyserar & grubblar. Folk säger: ”tänk inte så mycket, släpp det där, tänk framåt” men dom förstår inte.

    Snälla fina du, skriv mer om det här. Be folk dela med sig (såg att jag verkligen inte är ensam när jag läste dina kommentarer vilket var SÅ skönt).
    Jag är 18 år och är mer vilsen än någonsin. Jag tänker alldeles för mycket och det gör mig så frustrerad när jag har ett sånt jäkla härligt liv!

    Tack för en grym blogg, puss

  4. Vet du vad Michaela, fan vad glad jag blev när du slängde in (förhoppningsvis) innan du skrev ska bli mamma. Tjejer tar för givet att de kan bli gravida men aldrig någonsin läser vi om problemen och sorgen som finns för de som försöker att bli gravida utan att lyckas. Sorgen som lyser igenom ens ögon när man hör om ännu en vän som är gravid, och det enda man vill är att känna glädje för vännen. Tack Michaela för att du inte tar det för givet ♥

    1. Svar till Sanne:
      Jag vet flera kvinnor i min omgivning som har problem med att bli gravida, därför har jag stor respekt för att det kan vara svårt och absolut inte är en självklarhet. ♥

    2. Svar till Sanne:
      Jag vet flera kvinnor i min omgivning som har problem med att bli gravida, därför har jag stor respekt för att det kan vara svårt och absolut inte är en självklarhet. ♥

  5. Jag håller med att man fokuserar otroligt mycket på sig själv och sina problem. Grubblar för mycket. Skulle gärna hitta nånting förutom barn som får en att rikta tankarna bort från sig själv och till nånting annat 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi