Magiska middagar, oändliga shoppingrundor och viktiga parader.

\n
\n

Min helg började med fredagskväll och middagsbjudning! Jag och min karl var nämligen bjudna hem till Timmy (min bror ni vet) och Sofia på middag i min gamla lägenhet. Såhär fint hade de dukat.

\n
\n

\n
\n

Till förrätt hade de gjort hemmagjord råbiff från Östermalms Saluhall med olika tillbehör, bland annat grönsaker som min bror picklat alldeles själv? Blev stolt.

\n
\n

\n
\n

Världens vackraste par. Till råbiffen drack vi Un Poco’s egna röda vin först och sedan öppnades en mycket god Amarone.

\n
\n

\n
\n

Till varmrätt blev det en sallad med salmalax och till det drack vi champagne. Så himla gott med somriga smaker och man blir aldrig för mätt av fisk heller. Win win.

\n
\n

\n
\n

Till efterrätt hade Sofia bakat brownie-cupcakes fyllda med smält choklad, toppade med vispgrädde och marshmallows. HERREGUUUD GUD GUD vad goda det var. Ville byta ut min man mot Sofia där för ett ögonblick (han ville säkert byta ut mig mot henne också haha). Underbart var det. Till efterrätten drack vi ett mycket gott dessertvin från Italien som jag tyvärr glömt namnet på.

\n
\n

\n
\n

Vi kom dit vid halv åtta men hann knappt blinka innan klockan var över ett på natten. Då vet man att man är på en lyckad middag med ett sällskap man trivs med. Fick dessutom ont i magen av all kärlek till den fina lägenheten, min lilla kompis.

\n
\n

\n
\n

I lördags åt vi frukost hemma och sedan gick vi ut på stan för att shoppa (jag är så himla trött på sol och bad).

\n
\n

\n
\n

Jag var nära på att slå till på dessa snyggingar från J. Lindeberg men ångrade mig i sista sekund.

\n
\n

\n
\n

Min kära pojkvän bestämde sig för att prova HELA J. Lindebergs butik, jag blev ganska så uttråkad efter en timme där inne… men det var värt det med tanke på att han köpte en kostym som han var så sexig i att jag blev alldeles pirrig.

\n
\n

\n
\n

Vi pausade shoppingen för att se Pride-paraden. Jag älskar den. Blev rörd till tårar när vi stod och tittade, all kärlek är värd att få finnas till. Även om det för vissa av oss är en självklarhet måste vi komma ihåg att det inte ser ut så överallt. Hela vårt land är färgat av fördomar, hat och brist på acceptans. Därför är Pride viktigt.

\n
\n

\n
\n

7-eleven viger alla par som vill gifta sig på Grev Turegatan under Prideveckan! Kärlek åt alla! <3

\n
\n

\n
\n

När det var dags för lunch gick vi till Karla CaféKarlavägen. Det är supermysigt, speciellt i jämförelse med de annars kommersiella och tråkiga fiken som trängs på Stockholms gator.

\n
\n

\n
\n

Hatten av till alla restauranger och caféer som erbjuder laktos samt glutenfria alternativ.

\n
\n

\n
\n

Här är jag med min räksmörgås och apelsinjuice.

\n
\n

\n
\n

Killen åt en färsk tonfisk med quinoa, avokado och mangosalsa. Jättegod!

\n
\n

\n
\n

Sen fortsatte vi shoppingrundan men då hade jag tappat stinget helt. Tyckte bara att sådana här saker var intressanta köp…

\n
\n

\n
\n

… hur fet? Finns på Urban Outfitters.

\n
\n

\n
\n

Till middag blev det tacos som man ju älskar när man varit utomlands i flera veckor.

\n
\n

\n
\n

Snodde denna bild från Sarahs Instagramkonto, men vaknade alltså av ett alldeles otroligt oväder. Kolla hur blixtrarna såg ut i lördags natt/tidigt söndags morgon! Helt otroliga. Det åskade som om det vore jordbävning.

\n
\n

\n
\n

Det blev pannkaksfrukost 🙂

\n
\n

\n
\n

Och sen av någon märklig anledning lyckades han lura ut mig på ännu mer shopping? Jag roade mig med att fota mig själv i olika speglar samt smyga omkring på herravdelningen (har shoppingstopp 🙂

\n
\n

\n
\n

Efter shoppingrundan mötte jag upp Carro och Morris för en riktig långpromenad, sedan gick vi hem till Petra för söndagsmiddag. Jag blev sugen på hennes nya påslakanset i linne.

\n
\n

\n
\n

Vi tillbringade kvällen med att snacka ikapp sommaren, kramas i soffan och äta thaimat.

\n
\n

Vilken härlig helg jag har haft! En helg hemma när man har flängt mycket äger verkligen. Så otroligt mysigt.

  1. Vart är ditt svarta linne ifrån? 🙂 och det vita från Gina som du har, finns det i butik nu? Letat som en galning! Hehe ♥

  2. Tack snälla för att du ger superbra sthlm-tips (cafeet där till exempel), för att du är så jävla vettig och för att du ger inspo till att vilja förändra livet och kämpa mot sina drömmar. Haha, fan vad klyschigt det blev, men jag blir glad och peppig av din blogg ♥

    http://isabyl.blogg.se

  3. Vilket fint inlägg! O vilken fin sockerskål, varifrån kommer den? Tack tack i förhand för svaret 😉

  4. Kan inte du göra en sthlms-guide med dina egna favoriter? Så vi vilsna göteborgare vet vart vi ska när vi är där uppe och hälsar på!

  5. Hej gulliga och kloka Michaela!

    Jag har en fråga angående klänningen från Zara i puderrosa som du köpte i Spanien. Jag har en likadan nämligen och jag vågar inte tvätta den i tvättmaskin då det står på lappen att man inte ska göra det… Hur gör du? Puss!

  6. Hej Michaela.

    Vilken härlig helg du verkar ha haft. Jag har läst din blogg länge och slås av att du verkar ha ett sunt förhållande till mat. Själv har jag kämpat länge med att gå ner i vikten utan att lyckas. Så vad är hemligheten!? Äter du alltid upp allt det som du fotar på tallriken? tränar du i smyg?

    Ha det bra!
    /Anna

    1. Svar till Anna:
      Hej fina!

      Jag har ett väldigt sunt förhållande till mat. Jag har ju verkligen tur med bra förbränning eftersom jag inte går upp i vikt, annars hade jag kanske varit tvungen att hålla igen lite. Mitt motto är att äta allt man vill och är sugen på men i lagom mängd. Förbjud inte, men överdriv inte. Ta kontroll. Vill du äta chips när du kommer hem från jobbet? Gör det! Men ät en liten skål, inte en hel påse. Sedan tror jag på att äta ordentlig frukost, lunch och middag. Annars kommer otroligt sug mellan måltiderna. Och ät bra mat! Hemlagad! Då mår din kropp bra.

      Ang. träningen så yogar jag en gång i veckan och ibland även en längre pw/joggingtur. Sedan vardagsmotionerar jag en hel del, har tillexempel inget busskort utan går mestadels.

      Puss!

  7. Hej Michaela, jag känner dig inte personligen men jag har följt dig dagligen i flera, flera år och känner en stor samhörighet med dig. Under tiden när du mådde dåligt och var hjärtekrossad gick jag igenom samma sak och under tiden du har blivit allt lyckligare, har jag också börjat må bättre. Du känns som en syster, även om jag aldrig träffat dig. Jag ville bara säga att du är min största förebild och så otroligt vacker och fin på alla sätt! Har aldrig kommenterat förr, så kände att det på något sätt var dags. Kram! ♥

    1. Svar till Elsa:
      Hej Elsa,

      Åh. Det är svårt att beskriva den glädje som jag känner när jag får sådana här kommentarer. Att jag har systrar runt om i det här landet som finns med mig. Vänner att gå med sida vid sida. Trots att jag aldrig träffat er betyder ni så mycket för mig.

      Tack för att du finns, läser och tar dig tid att kommentera.

      Massor med kärlek,
      Michaela

  8. Hej! Var har du köpt din bh (tror jag) vars tunna tunna band skymtar? Vill också ha nått fint att ha under linnen och vanlig bh är inte så kul! Tack på förhand 🙂

  9. Frågar igen för kan inte sluta tänka på den:) Guuuu va snygg den svarta toppen med zig zak urringning var!!:) vart är den ifrån?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi