Welcome to St Tropez

I fredags förra veckan var det dags för oss att besöka St Tropez. Vi åt en frukost på hotellet och tog sedan en hemsk båttur på en hemsk timme bort dit. Jag blir ju som ni vet extremt åksjuk och den här båten körde full fart framåt så det gungade som bara den. Var helt grön i ansiktet hela resan… fyfan.

Meeen sen checkade vi in och drack varsitt glas och så var allt bra igen.

Vi tog en promenad genom den lilla staden. För er som inte har varit där så är det en väldigt liten och gullig fiskeby. Enda skillnaden mellan St Tropez och andra fiskebyar jag har besökt är att i hamnen ligger båtar för typ hundra miljoner kronor och på de små gatorna pryds butiker och fik av världens mest glamourösa märken. Jag älskar det – som den sucker för det pittoreska jag är tittar jag mycket hellre in hos Celine i ett litet hus prytt av blommor i världens alla färger, istället för en supermodern butik i New York.

Efter en promenad satte vi oss ner för lunch. Råbiff <3

Sen kom Babak och Danni för att göra oss sällskap på resan! Hurray!

Vi satte oss och drack drinkar. Äej men de var så goda så jag svimmade? Älskar välgjorda drinkar. Hade kunnat dricka 24 stycken…

På kvällen gjorde vi oss i ordning och gick till Villa Romana för att äta middag.

Villa Romana är en helt urspårad italiensk restaurang med Moulin Rouge-känsla. Nakna kvinnor, män utklädda till pirater, en robot som dansar för dig eller ett fruktfat som bärs ut av Cleopatra.

Jag gillar verkligen när det är show men överlag blir jag faktiskt äcklad över sexismen på Rivieran. Varför kan inte en man också komma ut och dansa naken? Som kvinna på Rivieran känner man sig oftast som ett vandrande objekt som blir jämfört med de andra vandrande objekten och det gör mig stundtals väldigt illa till mods. Jag vill gärna fortsätta besöka den här delen av Frankrike men det ska bli intressant att upptäcka lite andra delar av Rivieran och inte bara de mest extrema. Får stundtals otrolig ångest av dem.

Jaja, tillbaks till det roliga.

Jag tror vi satt ner i tio minuter och sen stod vi upp och dansade resten av middagen. Finns faktiskt ingenting roligare än att dansa.

Efter en massa dans, sång och typ årets roligaste middag gick vi till Le Cave för lite mer drinkar och dans. Vilken kväll!

Morgonen efter tog vi oss ut på stan (efter att ha sovit ut…).

Kollade lite i butiker, killen hittade dessa inne på Bottega Veneta som var hemskt fina (men också hemskt opraktiska om man ska vara i närheten av vatten…).

Efter ett tag gick vi till Diors café för eftermiddagsdryck!

Det blev en juice med massor av ingefära och morot för att bota bakfyllan innan vi åkte tillbaka till Cannes igen.

  1. Haha det där med sexismen var exakt vad jag tänkte på när jag läste. Så insiktsfullt och starkt att du poängterar det 🙂

  2. Hej! Jag har letat så mycket efter solglasögonen från celine, new audrey, köpte du dom i affär, isåfall var? Vill gärna prova dom och inte bara beställa, men har inte hittat dom någonstans.. Tacksam för svar! Kram

  3. Jättefina bilder! Kan inte du berätta vart du har köpt dina fina klänningar som du har på dig på de här bilderna?:)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi