Middag i San Patrignano











Igår var vi i San Patrignano och åt en underbar middag på deras resturang Vite. San Patrignano är ett samhälle som drivs helt av tillfrisknande narkomaner. En man som bodde där började med att vara fosterförälder till unga som hade drogproblem men kände så starkt för dem att han tog in fler och fler. Idag är det en hel by där det bor ett par tusen personer som jobbar och verkar där under deras tillfriskningsperiod. De odlar allt ifrån vin till ost, grönsaker, kött, olivolja etc. Totalt idag har över 21 000 friska personer lämnat byn.

Tänk att det finns människor med så stort hjärta som mannen som startade det. Han är tyvärr död idag men hans son har tagit över samhället och utvecklar det ständigt. Det finansieras helt av sponsorer samt exporten av deras varor. Under den första perioden i tillfriskningen får de experthjälp och sedan får de sakta men säkert prova sig fram i världen igen. Staden finansierar till och med deras universitetsutbildning så att de kan gå ut i världen med en färdig examen om de vill. Fint och stort.

Restaurangen drivs av en Michelin-kock som slutade på sin toppkrog för att starta detta istället tillsammans med de som bor i byn. Jag åt gåslever till förrätt och sedan en tallrik med olika typer av kött. Godast var vakteln, mmm. Avslutade med en chokladtårta 🙂

Om ni någon gång befinner er i närheten av Rimini tycker jag absolut att ni ska besöka San Patrignano och Vite. Otroligt häftigt och lika otrolig mat!

  1. Michaela! Kom precis hem ifrån underbara Verona i Italien, och jag måste verkligen rekommendera det (om du inte redan har besökt staden) inför dina framtida Italienresor. En superromantisk stad där du kan hitta La Casa di Giulietta (Julia & Romeo) och massa annat mysigt!! Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi