Hemma

Det är ljuvligt att vara ute på resande fot, men precis lika ljuvligt att komma hem igen. Mitt nya hem sedan två månader tillbaka, som känns så underligt och samtidigt självklart. Vips så är man sambo från en vecka till en annan. Speciellt att stå på Arlanda och inse att man ska till sitt gemensamma hem. Man ägnar flera år åt att bygga upp ett slott åt sig själv, en trygg grund att stå på. En säker plats som ingen kan ta ifrån en. Sen börjar hjärtat dunka hårdare än tidigare, hårdare än någonsin, och så vågar man låna ut sitt eget slott och flytta in i någon annans.

Sidospår, nåja.

Jag är i alla fall hemma i Stockholm nu! Jag har sett på diverse platser på internet att det har klagats över allt det gråa. Jag förstår, det är grått. Men vädret är behagligt. Det biter inte i en, det omfamnar en på ett ganska snällt sätt. Jag gillar vintern som aldrig kommer.

Har ägnat eftermiddagen åt att packa upp, tvätta maskiner på löpande band och fylla på kylskåpet. Nu röjer jag undan mejl, mest från er. Det jobbrelaterade äpplet får jag bita i imorgon. Ärligt talat känner jag mig inte riktigt redo för det. Men jag saknar mina kollegor och det ska bli kul att ta tag i 2014 på Devote – min hjärna måste bara få tid att ställas in på jobbmode.

Är ni redo för 2014? Vad har ni för nyårslöften? Mål för året? Vad kommer egentligen att hända? Vi får se. Som alltid.

  1. great post! it sounds like you are having a nice winter! enjoy it! enjoy that new home and fill that refrigerator!

  2. Du är en av mina favoriter i bloggvärlden. Ditt sätt att skriva på tilltalar verklige mig. Dessutom måste jag säga att din och Dashas podd är helt underbar. Den motiverar, hjälper och ger en bra råd! Jag hoppas ni aldrig slutar med den. Det är redan jobbigt när ni har paus, haha.
    Hoppas 2014 blir ett minnesvärt år för både dig och mig och alla andra!

  3. Åh, jag är i fullgång med att bygga upp mitt egna, första lilla slott så förstår precis vad du menar. Min åsikt är att alla unga kvinnor behöver & har rätt till sin egen prinsess-borg innan det är dags att ta steget in i ett gemensamt palats med sin prins. Vi behöver tid och plats att lära känna oss själva. Självförtroendet och visdomen om att vi faktiskt klarar av att stå på egna ben kommer att hjälpa oss i livet. För hur sagolikt allt än verkar med den där drömprinsen du kommer att träffa om några år, så vet man aldrig vilken vändning livet tar. Erfarenheten att bo själv och det faktum att man en i en period för några år sedan klarade sig utmärkt på egen hand, kan komma att bli avgörande för att våga eller orka ta steget ut ur sitt drömslott. Så tråkigt att bostadssituationen i Stockholm ser ut som den gör & jag kan bara vara tacksam över vilken tur jag har haft..

    Hoppas du haft en underbar semester 🙂 kram!

  4. Mitt mål är att skaffa en nytt jobb eller börja någon utbildning. Inte så roligt med 3,5h timars jobb varje dag. plus pendla 25 min för det enkelresa. Heltid ska det vara. Det är mitt mål, sen ska jag ha ett bra underbart år, må bra & va glad och vara kär i min fina kille! 🙂

  5. Åh så fint skrivet, ditt sidospår♥

    ett av mina mål är att hitta kärleken under 2014, oavsett om det blir hos familjen, genom att komma närmare en bästa vän eller om det trillar in någon fin man i livet. har varit utan så länge att jag bara känner att nä, nu är det dags och kommer den inte till mig får jag komma till den!

  6. Något jag ser jättemycket fram emot i år är faktiskt att börja läsa på högskolan (lika läskigt som roligt, har kommit in på sjuksköterskeprogrammet) och din och Dashas eventuella podfest! Har följt er podcast sedan avsnitt 1 och ÄLSKAR den. Snällasnällasnälla låt det bli av ♥ Skulle lysa upp min vinter så!

    En random fråga förresten! Har ni en ny Devote-praktikant ännu? Är platsen tillsatt? Mejlade in min ansökan för många veckor sedan och har inte hört något från er på Devote, men skulle verkligen uppskatta ett nej framför att förbli ovetandes. Kram 🙂

  7. Mina två viktigaste nyårsmål är att vara mer ärlig mot själv och mot andra när det kommer till känslor samt att vara modigare. Många säger att jag är så modig, men jag kan bli ännu bättre! Tror att 2014 har massa härligt att bjuda på 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi