Ansiktsbehandlingar – vägen till en renare hy

I våras började jag få problem med min hy i ansiktet. Under mina tonår kunde jag ha dålig hy från och till, men sen växte jag ifrån det och har varit välsignad med en snäll hy som är fri från acne. I våras ändrades det dock och min högra kind började blossa upp med inflammerade porer och acne. Jag vet inte varför, men olika teorier kan vara nya p-piller eller bara hormonförändringar i kroppen, produkter som inte är rätt för min hy eller stress.

Oavsett så är det ju inte så roligt, så jag införskaffade nya riktigt bra produkter som jag använde när jag var yngre och så hoppades jag på att dessa i samband med sommarens sol skulle råda bot på problemet. Tyvärr gick det inte så väl och problemet fanns kvar även när hösten kom.

Då bestämde jag mig att gå till Elinor, som jag går till för andra behandlingar, som skulle göra ansiktsbehandlingar på mig. Vi bestämde att en gång i månaden i fyra månader ska kunna hjälpa mig på traven, i kombination med bra produkter. Så nu har jag gått i fyra månader och gjorde min sista behandling igår.

Resultatet är en bättre hy med ungefär 40%. Hyn är renare och det är färre porer och acne än tidigare. Dock är de inflammerade porerna kvar och jag tror att jag kanske måste gå till en hudläkare för att ta en ordentlig titt på det. Men eftersom de bara ser ut som röda eller mörka leverfläckar är de lätta att täcka över så när jag har smink är det inte något problem (som acne däremot kan vara).

Jag vill i alla fall som avslutning varmt rekommendera att gå på regelbunden ansiktsbehandling med portömning om ni har problem med acne. 40% är en stor skillnad på något så viktigt som ens hy. Det är 15 minuter av smärta när portömningen sker, men efteråt väntar ansiktsmasker och krämer som tar hand om din hy. Och ni vet ju vad man säger – vill man vara fin…

Elinor hittar ni här om ni är intresserade av att boka henne för ansiktsbehandling (jag har gjort den djuprengörande). Jag gör även pedikyr och massage hos henne för er som undrar var jag fixar fötterna 🙂

  1. Hej! Jag är 16 år (snart 17 år) och har heller aldrig haft några större problem med finnar, men nu de senaste månaderna så har jag börjat få mycket finnar. Det är fult och jag känner mig äcklig. Det här med ansiktsbehandlingar hade jag gärna velat prova på, men eftersom att jag är en fattig student och dessutom bor i en ganska liten stad så blir det svårt att få tillgång till det. Jag har provat ProActive nu i några veckor men har nog inte märkt någon större skillnad. Har du något tips på bra budgetprodukter, som funkar men ändå är snälla mot plånkan? Behöver hjälp. Tack, kram!

    1. Svar till Stina:
      Svenska ProActive saknar den aktiva ingrediensen som finns i amerikanska ProActive då den inte är tillåten i Sverige, därför har ProActive samma ingrediens som resten av finnmedlen som finns på Apoteket =( Ett tips är att prata med experter som finns på plats i vissa butiker och kan hjälpa dig, behöver inte bli dyrt =)

    1. Svar till Emma:
      Det här är inte reklam. Jag tipsar mer än gärna om produkter/behandlingar/restauranger/salonger/butiker osv som jag gillar. Annars är jag, enligt mig själv i alla fall, noggrann med att skriva om det är ett samarbete eller sponsrad produkt.

  2. Hej Michaela!

    Menar du din högra kind, dvs. samma kind som du mobilen mot när du pratar i telefon? Jag vill göra dig uppmärksam att det är sååååå mycket bakterier på mobilen!! Jag har finnarpga stress och hormoner enligt min hudläkare men jag har mycket mer på höger kind än i övriga ansiktet.. Min hudläkare sa då att man måste vara jätteförsiktig med mobilen mot kinden om man har porer och inflammerad hyr för detta flrvärrar.. likaså om man pratar i ett smutsigt headset. har du redan lite finnar som ligger och gror och det kommer i mer bakterier så tryggar det igång enormt..

    Vet inte om det stämmer pådin kind att det är samma sida som mobilen ligger mot örat men tänkte bara ge ett litet tips 🙂

  3. Vill tipsa om kosten, det kan låta trist men jag har haft problem med acne från att jag fyllde 20 till idag, när jag är 28. Senaste tiden har jag börjar testa att byta ut vissa innehåll i min kost. Jag äter tex inte vetemjöl eller mejeriprodukter och försöker undvika snabba kolhydrater. Efter 8 år av lidande har jag plötsligt senaste månaderna fått en helt ny hy, för mig är det så fantastiskt att jag inte kan beskriva det i ord, jag har nu även med detta fått ett mycket bättre självförtroende och mår bättre i mig själv. Ibland kommer det någon liten acne när jag har festat en hel helg eller ätit en stor portion med gräddig pasta men i övrigt är min hy som ny. Om jag hade vetat detta för 8 år sedan, hur känslig min mage egentligen är, vilket i vuxen ålder speglar sig i min hy på kinderna och runt munnen samt delvis runt käkarna. När jag besökte min läkare i samband med denna utredning så sa han att om man i vuxen ålder har problem med acne i nedre delen av ansiktet har det nästan alltid med kosten att gör, dvs vetemjöl, mejeriprodukter och snabba kolhydrater.

  4. Vill tipsa om kosten, det kan låta trist men jag har haft problem med acne från att jag fyllde 20 till idag, när jag är 28. Senaste tiden har jag börjar testa att byta ut vissa innehåll i min kost. Jag äter tex inte vetemjöl eller mejeriprodukter och försöker undvika snabba kolhydrater. Efter 8 år av lidande har jag plötsligt senaste månaderna fått en helt ny hy, för mig är det så fantastiskt att jag inte kan beskriva det i ord, jag har nu även med detta fått ett mycket bättre självförtroende och mår bättre i mig själv. Ibland kommer det någon liten acne när jag har festat en hel helg eller ätit en stor portion med gräddig pasta men i övrigt är min hy som ny. Om jag hade vetat detta för 8 år sedan, hur känslig min mage egentligen är, vilket i vuxen ålder speglar sig i min hy på kinderna och runt munnen samt delvis runt käkarna. När jag besökte min läkare i samband med denna utredning så sa han att om man i vuxen ålder har problem med acne i nedre delen av ansiktet har det nästan alltid med kosten att gör, dvs vetemjöl, mejeriprodukter och snabba kolhydrater.

  5. Ett och det bästa tipset jag skulle ge: Basiron! Räddade min hy på mindre än en månad. Från en ansikte fyllt av acne och porer har jag idag ren och fin hy. Ett budgettips på lite över 100-lappen som verkligen fungerar, receptfritt är det också!

  6. Kan tipsa om en tablett jag använder. Hade samma problem som dig. Men nu efter typ en månad så är dem borta. Tetralysal heter den, men du måste till en läkare och smöra på som fan så dem skriver ut receptet. Dem är otroligt snåla när det gäller sådana här grejer! Verkligen wow resultat som man får. Du kommer inte ångra dig!! Kram

    1. Svar till Anna-Diana:
      Känner inte någon som upplevt någon effekt av Tetralysal, inklusive jag själv. Sjukt dyrt är det dessutom! Råkade ha sönder ett piller en gång och jag kan svära på att det luktade tacokrydda…

  7. Hej Michaela!

    Jag har haft, precis som du, problem med min hy från och till. Mitt är väldigt hormonbetingat och resulterade ofta i utlsag på haka och även större porer på kinder. Jag kom i kontakt med Excuviance för ungefär två år sedan och jag har aldrig haft så fin hy som jag har idag. Det har verkligen hjälpt mig så jag vet att det kan hjälpa dig också!

    Jag började med en kur (en gång i veckan i ett antal veckor) då jag gjorde AHA-peeling. Därefter har jag fortsatt att gå en gång i månaden och använder produkterna hemma. Efter min kur i början var jag helt chockad över hur fin min hy var, det var helt underbart!

    Jag rekomenderar verkligen Excuviance, det är medicinska produkter och är modern till AHA-syran. Det finns en liten salong i gamla stan (Skeppare Karls gränd) som utför behandlingar till ett bra pris och där kan du köpa alla produkter.

    Jag är helt säker på att detta kan hjälpa dig eftersom det har hjälpt mig och SÅ många andra jag känner. Det är fantastiska produkter och kurerna gör att man ser skillnad på en gång!

    Lycka till!

    /Alexandra

  8. Jag vet precis hur du känner dig, jag är 24 nu och har också haft problem med huden. Men det hjälper verkligen när man får bra produkter för just sin hud:)

  9. Jag vet precis hur du känner dig, jag är 24 nu och har också haft problem med huden. Men det hjälper verkligen när man får bra produkter för just sin hud:)

  10. Precis samma för mig! Alltså på orden. I våras började det och det är förmodligen pga hormon/p-piller/stress osv. Jag har fått tabletter och krämer utskrivna av läkare och det har hjälpt. Behandlingstiden är lång men det blir bättre och bättre sakta men säkert (*peppar peppar, vaknar väl upp med världens finn-attack imorgon bara för det). Det suger ju verkligen att ha rutten hy, speciellt när man inte är någon teen längre. MEN du är läcker ändå. Surra med hudläkare så löser det sig. Lycka till Forni! God Jul

  11. Jag tycker också du ska tänka efter vilken sida du mest pratar i telefonen med 🙂
    å sedan har du ju skrivit några ggr om din känslighet mot laktos och gluten och då är det nog bäst att försöka utesluta det så mycket som möjligt. Tänk på att gluten också kan finnas i smink!!
    Och det tredje jag vill tips om är P-dator! Bästa grejen om man inte vill hålla på med att stoppa i sig massa otäcka hormoner som håller på å ställer till det i kroppen! Det är lika säkert (om inte mer) som p-piller men utan tråkiga sideffekter. Jag har haft min ett halvår och är mycket nöjd. Det kan kännas krångligt i början men nu är jag hur nöjd som helst. (man kan även använda en ”mensapp” i början om man inte vågar lita helt på en liten dator)

  12. Jag tycker som många andra att du ska gå till en hudläkare. Det gjorde jag efter många, många år av problem med min hy. Jag fick isotretinoin utskrivet och wow vilken skillnad! Hade jag vetat detta så hade jag gått till en bra hudläkare för tio år sedan. Självklart är alla olika, men ansiktsbehandlingar på salong är enligt min egen erfarenhet inte tillräckligt kraftfulla.
    Lycka till!

  13. Har haft problem sedan tonåren och har fortfarande (25) problem med porer och fet hy. Här kan jag säga att lägga om kosten är i princip det som gäller. Har varit hos otaliga hudläkare och fått allt utom Roaccutan (riktigt så jävligt har det inte varit) i princip och inget har fungerat. Men det bästa är helt klart att låta en expert kolla på huden och att sluta äta socker! Vi som har fet hy får intala oss själva att vi slipper lägga dyra pengar på rynkkrämer senare i livet 😉

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi