stress och press.

Jag fick den här texten av en kille vid namn Jesper på mejlen igår kväll. Jag tänkte att jag skulle posta den idag, bara för att bli påmind över vilket skämt det är att man ska försöka passa in i något man aldrig kan passa in i. Tack Jesper för texten!


”Har du sett den där bilden på instagram? Hon ser så mycket smalare ut på bilder”. Nu på lördag går vi ut och tar några öl för det förtjänar vi. Dricker du inte? Fyfan vad tråkig du är. Jobba och jobba lite till. Akta dig för att hamna i arbetslöshet. Har du inte satt upp dig på lägenhet än? Ta ansvar. Var rolig. Var strukturerad. Men åh var lite spontan någon gång. Ta semester. Är du lat eller? Unna dig en god middag med några vänner ibland. MEN HERREGUD vet du hur många kalorier det är i det där? Banta. Men snälla människa nu ser man dina revben. Träna. Ät protein. Ät inte protein. Ät ekologiskt. Rök inte men feströka är ju okej. Kolla din facebook. Hur kan du ha missat det evenemanget? Men var inte så beroende av sociala medier. Läs tidningen. Men läser du? Haha fy fan vad töntigt. Stressa inte så mycket. Skärp ihop dig, öka tempot. Utbilda dig. Men du kommer ju ingen vart, ta dig ut på arbetsmarknaden. Lägg upp en bild. Här är jag och detta är min frukost. Lyssna på Håkan Hellström. Men han kan ju fan inte ens sjunga?! Gå och lägg dig och få lite sömn. Men sover du fortfarande? Nu får du stressläsa igenom alla bloggar, kolla instagram, träna, ta semester, var där och var här. Pokea för helvete. Strukturera upp dagen men var gärna spontan och gör något oväntat. Var inne. Var ute. Banta helst två dagar i veckan för det säger tidningarna, men ät gärna en god middag med förjävla många kalorier också eller gör inte det. Skjut dig i huvudet istället, det ger nog några likes.  

MEN FÖR HELVETE SAMHÄLLET.

  1. Gud vilken text! Börjar bli så jäkla trött på allt, texten beskriver precis. Tack för att du publicerade den! Gillar verkligen din blogg

  2. För mig känns denna text mer som..
    Varför ska folk klaga på vad andra skriver i sociala medier, när det är upp till var och en att välja vad man vill läsa om? Varför inte bara unfollow, blocka, ta bort det/dom som inte intresserar en själv. Det finns ingen i hela denna värld som kan tvinga dig att läsa eller följa en viss människa, det som är så fantastiskt är att valet är ditt! DU bestämmer vem du vill följa, DU bestämmer vad du vill läsa om och gilla. Varför sitta och klaga på vad någon annan gör när det bara är du själv som kan hindra dig själv från att ta del av det. Jag ska erkänna och säga att jag själv brukade klaga över vad andra gjorde, tills jag insåg att jag faktiskt har makten i mina egna händer och GUD så skönt det är! Nu läser jag och följer det som intresserar mig, gör det ni också.

  3. Jag tycker precis tvärtom, gud vad tråkigt det hade varit om alla tyckte om och gillade samma saker. Känner du press så ta avstånd från människor du inte mår bra utav och så som Jessica säger så är det ingen annan än du som bestämmer vad du väljer att läsa på sociala medier.

  4. Galet! Jag planerar in en myskväll med våfflor och fina vänner ikväll. Hade tänkt träna, men det blir en annan dag istället. Kankse imorn efter en lång och härlig sovmorgon som jag verkligen förtjänar efter denna veckan. Laga god mat att överrasks sambon med när han kommer hem på lördag. Inga ”måsten”, inget ”dåligt samvete”. #livsstilensomhållerilängen

  5. Hej Michaela! Började lyssna på er pod i somras och måste bara säga att den e grym 😀 har dock aldrig haft ett riktigt förhållande och är 17 år så börjar känna mig stressad över det.. men antar att man inte borde det. Aja, vore kul om du berättade mer om yogan som du håller på med, typ var/hur ofta/hur osv. Jag har velat börja på yoga länge men det har aldrig blivit av för vet inte var man kan köra det eller hur man ska börja. Vore kul om du svarade på detta på något sätt. Hoppas du fattade min fråga hehe och jaa jag e lite knäpp, kraaaam

  6. Det komiska är att han skickat det till dig, du kan ju verkligen spela det sociala spelet och använda dig av sociala medier för egen vinning.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi