Hjärnsoldater

Den gamla välbekanta känslan av värk i hjärtat. Nu kommer det igen. Det känns i hela min kropp och hela min själ. Klumpen i halsen som plötsligt uppstår och den skavande känslan i strupen, snart kommer det som kräver hela min kraft att försöka motarbeta. Tårarna. De stickande stunderna bakom ögonlocken som tär ögonvitorna itu, fyller dem med små floder av rinnande blod. Pupiller som försvinner in i det blodsprängda. Allt det svala som blir svart i takt med att rädslan forsar genom kroppens olika rör.

 

Ja det gör ont när hjärtan går itu och avslut kommer nära. Det gör ont när osäkerheten och rädda hjärtan börjar dunka. Hjärnspöken som slåss mot de verkliga tankarna och analyser som bråkar med de riktiga svaren. Att behöva slåss mot hjärnans soldater i sin egen rädsla för att de ska ha rätt. Ingen sköld, stort vapen eller sprängmedel kan vinna det slaget. Hjärnans soldater vinner alltid. Även om det hela slutar med att de tillslut börjar med interna krig och sticker kniv efter kniv i varandra… så står en sista soldat kvar med den sanna tanken man omöjligt kan blunda för.

 

Vilken tanke det blir? Upp till dina soldater att slåss om.

  1. Vilken vacker text, du har verkligen talang för att skriva!

    Min egentliga fråga gäller italien (som jag antar att du har koll på); jag ska för första gången besöka rom med min familj under höstlovet och skulle mer än gärna höra dina bästa tips på vad man kan göra och se i staden förutom de givna sevärdheterna som colosseum och peterskyrkan. Var ska man äta? Shoppa? Promenera? Tack på förhand Michaela!

  2. Så jävla sjukt att du skriver detta idag då jag själv legat på min säng hela kvällen och gråtit ner kudden . Det känns som att hjärtat kommer explodera där inne snart . Så länge jag är bland vänner känner jag mig stark , men så fort ja blir ensam så är det som att jag bara har ljugit för mig själv. Jag är inte stark längre .. Jag är helt jäkla hjälplös.

    Och det känns som att alla andra verkar tycka att det är så självklart. Det är så självklart hur jag ska göra. Men för mig är det inte de . Och de är inte dom som måste påminnas om detta varje gång de slår upp ögonen på morgonen . Och det är inte dom som ligger och vrider o vänder sig i sängen om kvällarna . Jag känner mig helt hjälplös . Men jag är nog fan inte ensam trotts allt . Tack

  3. Hej Michaela. Vill bara säga tack för en superbra blogg och din och dashas podd, ni hjälper mycket. Jag sitter och lyssnar på ”den stora sex-podden” just nu och har en fråga. Hur säger man till en kille att man inte vill ha sex än med honom? Om man t.ex. har pratat, hånglat lite med varandra och sovit med varandra. Hur skjuter man mer på det? Om jag har gett intrycket att jag vill ha sex med honom, måste jag göra det direkt då? Är det för sent? Jag vill göra det framöver inte nu direkt. Hur säger jag till honom att jag inte vill göra det när vi är med varandra?
    Massa kramar.

  4. trams.se meddelar att detta är trams, å hit och å dit, mitt hjärta blä, mina känslor blö
    herre!
    michaela måste jag bli din psykolog här!

    asså jag orkar inte!
    dubehöverenSNUBBE.SE

    get one and shut THE F UP!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi