Valet står ju mellan att vara feminist och idiot.

Emma Watson har skrivit ett inlägg om feminism som jag tycker att ni kan läsa idag – här. Puss.

  1. Kan inte du skriva ner en lista med salongerna du går till?
    Vart du fixar ögonbrynen, håret, naglarna, ansiktsbehandling osv? 🙂
    Gärna vad du använder för produkter hemma oxå 🙂
    Kram

  2. Det är inte så enkelt. Jag är för mera makt åt kvinnor men jag kallar mig inte feminist för det. Också att skriva ”valet står mellan att vara feminist eller idiot” är inte ett så medvetet sätt att argumentera för sin sak. Hela diskussionen om kampen mellan könen är inte speciellt konstruktiv för tillfället. Att säga att de som kallar sig feminister och diskuterar detta ämne för tillfället, inte bär på en del hat eller i alla fall förakt gentemot män är inte sant enligt mig. Om man arbetar med detta i bakgrunden så tror jag att det är svårt att skapa en konstruktiv förbättring.

    1. Svar till Fredrik:
      Fast det är ju inte en ”kamp mellan könen” utan det handlar om att alla ska vara lika. Det är inte en maktkamp om vem som ska ha mest makt, utan det handlar om att ha respekt för sina medmänniskor vare sig man är man eller kvinna. Ingen ska behöva känna sig rädd eller orättvist behandlad på grund av sitt kön.

  3. Fan vad bra! Sjukt kul att du skriver om det här, har undrat efter som du verkar så vettig och bra. Skriv gärna mer hur du tycker och tänker i dina egna ord om detta ämne.

  4. Vad sorgligt att du fallit för de här doktrinerna, Jonas.
    Feminism har inget med jämställdhet att göra även om folk försöker ändra ordet till att betyda det så måste man se till vad rörelsen faktiskt gör, vad de teoretiska modellerna verkligen säger och hur detta förhåller sig till verkligheten. Men det är klart lättare att avfärda andra som idioter istället för att sätta sig in i ämnet. Därför gör din post mig så besviken.
    Till de frälsta som kan tänkas svara på min post rekommenderar jag skeptisk tänkande och lite lektyr med utgångspunkt i empiri.

    Bästa hälsningar.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi