Tvättstugor och god mat

Har ni trevligt denna måndagskväll?

Jag har det helt okej. Sitter nere i tvättstugan och är uppe i sju tvättade maskiner (hur kan man ens ha så mycket tvätt på en person?). Mellan varven har jag jobbat och beställt hem mat från nätet. Jag försöker äta bättre och det är ganska skönt att sitta hemma i lugn och ro och beställa bra basvaror till skafferiet. Att äta bättre betyder för mig att skära ner på färdigmat. För bara ett par år sedan levde jag på frysta köttbullar, piroger, pan pizzor osv. just för att det är gott, man slipper laga och det är billigt. Nu för tiden försöker jag laga det själv istället. Det blir inga avancerade rätter pga är så trött när jag kommer hem från jobbet på vardagar, men jag rullar alltid mina egna köttbullar nu för tiden och jag äter hellre kyckling med avokado till middag istället för en fryspizza. Och så unnar jag mig givetvis ett par bitar choklad efter maten men försöker byta ut den ljusa mot mörk… i alla fall ett par dagar i veckan 🙂

  1. Lyssnar på er podcast. Vet att du har problem med din röst men jag älskar den verkligen, helt fantastisk!

  2. Andra tips på snabb mat:
    – Omelett (som jag tycker blir trevligast om man gör den som pizza. dvs. när stanningen börjat stelna så toppar du med valfria tillbehör, tex. svamp, kalkon, smulad fetaost. Sen toppar du med ruccola och god balsamico).
    – gör en stor laddning köttfärsås en söndag. Som får stå hela dagen med massa färska tomater och rödvin i. Frys sedan in i små portioner som du sedan kan variera. Antingen äter du den som den är med en sallad, eller med pasta. Eller varför inte slänga ner massa bönor eller grönsaker.
    – Mixade soppor!! Perfekt för årstiden. ugnsrosta eller koka grönsaker, mixa och späd med buljong och kryddor.
    Typ!;)

    1. Svar till Emma – By Emma:
      Toppentips! Ett till tips för köttfärsås om man vill variera: lägg köttfärsåsen i oljad ugnsform, bred över potatismos (pulvervariant eller hemmagjort), toppa med lite ost. Längst ner i ugnen, 200 grader, 20 min. Voila, Shepherds pie!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi