don’t worry.

Fan jag är helt slut. När jag stod i världens längsta kö på apoteket efter jobbet trodde jag nästan bägaren skulle rinna över. Vissa dagar är man bara inte med. Jag känner mig värdelös idag. Är det en typisk tjejgrej eller? PMS? Jag kom hem, gick ner i tvättstugan för att hinna tvätta femtielva maskiner innan Miami så stod jag där och tänkte på hur sämst jag är. Känner mig så jävla dålig och energilös. Men tänk förra veckan skrev jag ett inlägg om hur stolt jag är över mig själv. Hormoner alltså…

Imorgon ska jag ta min andra vaccinspruta för livmoderscancer och ni vet ju hur rädd jag är för sprutor… usch. Förra gången jag skulle ta den sov jag max en timme natten innan. Klockan ringer 05.45 imorgon bitti. Yoga igen. Äej det är bara att hämta tvätten och hoppa i säng känner jag. Den här dagen blir inte bättre än såhär.

  1. Du är SÅ inte ensam om att känna sådär. Man går fan upp och ner hela tiden. Läste en bok om att vi kvinnor är som en våg (alltså, vattenvåg!), med både topp och dal. Snurrar runt sådär.

    Snart blir det ljust igen kära du! Kram

  2. Du är verkligen inte ensam om det. Jag kan på morgonen tycka att mitt liv är bäst i hela världen för att sedan på kvällen känna att allt suger och bara vilja gråta. Vidrigt!
    Men det gör iallafall min dag lite bättre att läsa din blogg:)
    kramar!

  3. Härlig bild med text. Jag gillar själv ordspråket ”everything’s gonna be alright in the end, if it’s not alright, it’s not the end”

      1. Svar till Mia:
        Ja men helt fel har Matilda inte:

        ”Vaccinet fungerar bara förebyggande och botar inte infektioner man redan fått. Därför ger det bäst effekt på flickor som inte gjort sexuell debut. Det går inte att säkert ange högsta åldern för en meningsfull HPV-vaccination. Egentligen är det inte åldern som avgör, utan antal sexualpartnerns. Det kan visserligen räcka att ha sex en enda gång för att bli smittad men risken ökar i takt med antal partners. Ju fler virus man utsatts för desto sämre skydd ger vaccinet. Om man redan har haft sex kan man alltså inte veta hur hög skyddseffekten av en vaccination blir. Däremot finns det inga nackdelar med att ta sprutorna, bortsett från kostnaden.

        1. Svar till Sara:
          Ja det är klart att vaccinet inte biter lika hårt om man har haft sin sexdebut, något som även påpekas när man vill boka tid för vaccinsprutor. Men det kan ge upp till 70% skydd vilket i min värld är nog för att varje tjej bör vilja gå och ta den.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi