Att vara HIV-anhörig

Förra veckan innan jag åkte gjorde jag en intervju med en tjej som heter Maurene. Vi sågs på Mocco Nybrogatan och så pratade vi om HIV non stop i en timme. Maurene är HIV-anhörig och bloggare på Röda Bandet. Det är inte direkt det vanligaste samtalsämnet över tre-fikan, men herregud så intressant det var på så många sätt. Så mycket man inte vet om en sjukdom. Och kanske vanligast av allt – rädslan över att HIV är likamed döden, fast du kan leva tills du blir gammal utan problem. Att du lättare dör i en bil än av HIV. Den stora folkliga rädslan över HIV och ändå den lika stora och folkliga tendensen att inte skydda sig.

Maurene berättade för mig att det är väldigt vanligt att människor säger att de inte behöver skydda sig, för de kan se på en annan människa om den har HIV. Att en sjukdom syns. Ha ha ha. Det här är 2012.

Anledningen till att jag träffade upp Maurene var för att göra en intervju med henne som kommer upp här på söndag. Jag tror att ni kommer gilla den! Är ni nyfikna på henne kan ni kika in hennes blogg som hon driver med sin väninna.

Puss!

  1. men så intressant! Tycker det är bra att man kan prata om det, annars är det sånt hyschhysch om HIV och liknande.

    Allt bra med dig?

  2. Hei fine du!

    Jeg har en stor blogg i Norge og har lyst til å bytte platform til devote kanskje. Tenkte å høre med deg ettersom du jobber på devote, håper det er ok.

    Isåfall:

    – Får man kopiert hele arkivet over?
    – Får man betalt som toppblogger på siden?
    – Er det OK at jeg som norsk blogger hos dere?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi