Jag kommer alltid att överleva.

Det är så roligt att leva just nu. Roligt, är det rätt ord? Behagligt. Lättsamt. Njutbart. Senaste halvåret har jag gråtit lika mycket på sex månader som jag gjorde på en vecka under vissa tidigare perioder. Det är så jävla roligt på jobbet och helgerna har fyllts ut med stunder som är direkt fantastiska. Jag går omkring och ler för mig själv. Jag säger inte att varje dag är en dans på rosor, vem har det så om man inte är någon slags påhittad sagoprinsessa? Jag säger bara att generellt har livet varit väldigt bra och snällt ända sedan i somras och kanske framför allt under starten på 2012.

Ni vet jag trodde ett tag att man behövde kärlek som i en relation för att känna sann lycka. Hehe. Så sitter man här och kommer på sig själv med att ha varit skitlycklig mestadels av tiden under många månader oberoende av just det. Det kom ingen prins på vit häst och räddade mig när jag var nydumpad och låg och krampade på mitt köksgolv. Jag räddade mig själv och nu sitter jag här, genuint lycklig, tack vare mig själv.

Jag säger inte att jag inte kommer hamna där igen på grund av kärleken. Jag kommer att vara lyckligare än någonsin tack vare den och jag kommer att vilja ta livet av mig igen tack vare den. Kanske redan imorgon och kanske om flera år. Jag vet att det är oundvikligt. Men jag kommer alltid att minnas att det går att känna sann lycka utan den. Och jag kommer alltid att minnas, att hur ont det än gör, så kommer jag att klara mig ur det. Må hända med lite djupa sår, fula ärr och brutna ben men so what? Jag kommer alltid att överleva och lyckan kommer alltid att hitta tillbaka till ens lilla hjärta.

 

 

 

  1. Jag kommer ihåg när jag också hade denna insikt. Det tog mig mycket längre än dig, men den var lika härlig. Nu har jag varit singel i 2,5 år och jag fattar mer än någonsin att lyckan kommer innifrån och inte av någon partner. Hallejulja! 🙂

  2. Hej Mickaela, jag har följt din blogg så länge och tycker att du är en verkar vara en riktigt fin och bra person. Jag tänkte på det du har skrivit om kärlek, att vara dumpad och må jättedåligt.

    ”Ens livs kärlek” kan aldrig vara en person där man har lämnat förhållandet. Jag trodde att jag varit med min livs kärlek en gång och av olika anledningar var vi tvungna att lämna relationen. Nästa kille blev en kompromiss. Det gick så klart åt helvete och jag tröstade mig med att jag redan varit med min livs kärlek. Så fel! Hur bra det än kändes så var det inte rätt för då hade man faktiskt inte lämnat varandra och om man tänker efter så var det nog ändå något som skavde.

    Idag är jag med min livs kärlek. En man som älskar mig och ser sin framtid i mig. Vårt lugna och harmoniska förhållande är så fint och jag känner mig som världens underbaraste person.

    Din livs kärlek ligger framför dig inte bakom dig.
    Njut dock på vägen 🙂

  3. Det är en riktigt fin insikt du har kommit till. Att det gör ont- svider som aldrig förr- men det GÅR att ta sig ur det.Och att ha det i ryggsäcken är något som är viktigt att kunna ta fram när det känns som jobbigast. Avslutningsvis skulle jag vilja säga Att det var super skönt att höra att du mår bra . ♥

  4. hyfsat nydumpad och det känns bra i hjärtat, att jag kanske inte än men om ett tag, kan få känna lycka igen! tack för att du räddade min kväll michaela, du skriver så himla bra!

  5. är nydumpad och totalt jävla lämnad för första gången i mitt liv, du anar inte hur viktigt det är att läsa sånt här just nu. tack.

  6. Alltså, det här är så fint och så sant! Har läst igenom det flera gånger nu och det är precis sånt här man behöver höra när allt känns förlorat och förjävligt. Du är så sjukt duktig på att beskriva känslor. Skriv en bok vettja! 🙂

  7. Fin text och verkligen sann. Det är stort att komma till den insikten och jag tror man är mycket mer genuin i sina relationer när man vet att man kan vara lycklig på egen hand. Det är underbart när man kommer på sig själv att gå omkring och tralla bara för att livet helt enkelt är så jäkla bra! 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi