Sista ordet om övernattningen

Vi kan nog enas över att vi är oense i denna fråga. Vi ser helt enkelt relationer på många sätt. Det gäller nog att hitta någon som har samma åsikter i hur man visar respekt i en relation för att det ska funka. Annars kommer det bara sluta med att man bråkar lika illa som vi gjort här idag. Troligen finns det flera av er som aldrig skulle kunna ha en relation med mig och troligen skulle inte jag palla med vissa av er. Inte bara i denna fråga utan i andra viktiga frågor i en relation. Det är viktigt att man har samma syn på hur man vill leva ett liv och hur man behandlar sin partner. Jag hoppas att vi alla en dag hittar någon som tycker lika som vi, som man faller handlöst för och älskar. Som älskar en tillbaka väldigt högt och där man tillsammans får varandra att växa. Jag är glad över att det finns lika stora olikheter i personligheter som det finns i utseenden. Jag är glad över att jag inte behöver kriga för att få en relation där man har för olika syn på saker att funka utan istället låta det gå och veta att det finns andra som tycker som jag.

Nu ska jag äta gino och kolla på The city m mina vänner. Härliga liv alltså. Puss!

  1. Jag tänker exakt som du. Jag älskar min pojkvän, men han har otroligt mycket tjejkompisar. Skulle det finnas en chans att han ibland sov över hos dom när ja inte var där skulle jag ligga sömnlös varje natt han inte somnade bredvid mig. Jag tycker att min rätt som flickvän är att han faktiskt bara somnar bredvid och hos mig, och jag vill ge honom det tillbaka.

  2. Men åh, jag tycker om dig! Snälla skiiiit i alla fittiga kommentarer! Du har helt rätt om att man ska respektera varandra och lyssna på varandra i en relation. Allt annat blir fel! Ha en underbar kväll underbaraste du!

  3. Jag ville väl bara säga att jag håller med dig, Michaela. Förstår inte varför människor inte kan diskutera saker och ting på en schysst nivå. Det gäller att respektera varandras åsikter när man för en diskussion, för det är det enda som skiljer en diskussion från en bra diskussion – respekt.

    För övrigt ville jag även säga att jag bara hade en enda tanke i huvudet medan jag läste allt det du skrivit – Om man är kär i någon, verkligen tokkär, varför skulle man ens vilja sova med någon annan än den man är kär i? Att sova med någon, verkligen bara enbart sova, tycker jag är intimt, något av det mysigaste och finaste som finns. Jag hade gjort vad som helst för att ta mig hem till den som får det att pirra till i min mage. Till den som får mig att känna mig trygg och varm. Till den vars famn passar perfekt för min kropp, precis som en skräddarsydd tröja.
    Och det handlar inte om att man svartsjuk eller behöver ha någon form av kontroll, utan det handlar om att man är kär och vill somna och vakna tillsammans med den personen.

    Hoppas att du haft en fin kväll trots allt. 🙂

  4. Jag håller med till viss del. Jag skulle inte känna mig trygg med att pojkvännen sover hos en tjejkompis som jag inte känner. Om han har introducerat oss, så vore det en helt annan grej. Skulle på samma sätt tycka det vore konstigt om han sover hos en killkompis som jag inte kände. För om han är så bra vän med någon så att de sover över hos varandra så borde jag ha fått träffat den personen för länge sen.

    Å andra sidan kan man vända på hela resonemanget. Vore det inte lite konstigt om ens pojkvän enbart valde att sova över hos sina killkompisar. Det säger nästan mer om vad killen har för tankar om sina tjejkompisar. Mitt ex hade tjejkompisar (de sov aldrig över) utan de tappade kontakten när jag kom in i bilden. De ända vännerna han hade kvar var sina killkompisar… varför? Varför kunde inte hans bästa tjejkompis sedan många år tillbaka fortsätta umgås med honom och acceptera mig. Förmodligen för att de aldrig ”bara har varit vänner”, det fanns nog något mellan dem innan jag kom in i bilden för annars ser jag ingen mening med att bryta kontakten bara för att ens kompis har skaffat en partner.

    Dock så tycker jag att om alternativet finns att välja mellan att sova hos sin partner eller sova hos sin kompis så ska partnern alltid komma först. Annars är det något problem med förhållandet. Självklart finns det undantag såsom att om man sover hos kompisen slipper man åka tunnelbana eller buss hem sent på natten, att man är flera stycken som sover över hos kompisen, att man inte setts på väldigt länge m.m. undantag alltså.

  5. Jag håller med dig till 110% i allt de du skrivit om den här frågan. Det handlar om respekt och det verkar som väldigt många har glömt vad de är eller inte vet vad det är. Alla är vi olika och vill ha olika från ett förhållande, där av passar vi ju heller inte med vem som helst. Men man måste respektera varandra och varandras känslor, någonting jag tycker är självklart kanske inte min pojkvän tycker är självklart. Jag hade definitivt inte uppskattat om han sov hos en annan tjej, spelar knappt roll vem de är. Att folk ska hoppa på dig så respektlös när du yttrar en åsikt är ju bara ledsamt, det får mig att undra om dom ens vet vad ordet respekt betyder?
    Fortsatt vara den du är, det är därför vi gillar din blogg 🙂
    Kram!

  6. Jag tycker du har helt rätt i den här frågan. Jag litar på min kille och vi har väldigt fria ”regler” – då vi bor i hop så ses vi hela tiden därför är vi noga med att göra saker på varsitt håll regelbundet. Kanske inte varje helg men då och då så man får andrum. Jag är aldrig svartsjuk – förutom när han sover borta, vilket sker en gång varannan månad kanske. Då sätts en massa tankar igång i mitt huvud. Det är känsligt det där med att sova hos någon annan, i sängen kan man vara så intim utan att ha sex och jag vill inte dela den intima stunden med någon annan tjej. Den är till för oss som par.

  7. Jag tänkte passa på att skriva nu när du kanske hinner att läsa.Jag har varit tillsammans med min pojkvän i två år, förlovad i ett år. Jag tror att det är brist på respekt till sin partner om man sover hos det andra könet. Det skulle vara brist på respekt till mig och vårt förhållande om min pojkvän skulle sova hos en annan tjej. Men nu har jag träffat en otroligt fin kille som inte har tjejkompisar, sover bort särskilt mycket överhuvudtaget, han är väldigt unik på det sättet. Väljer man att sova borta hos det motsatta könet kan man lika gärna vara singel?! Det är viktigt med tillit, respekt och att man lyssnar på varandra i ett förhållande..

    Däremot undrar jag varför du skriver om förhållande i denna bemärkelse när du inte är själv i ett förhållande? Du borde ägna dig åt att skriva om brakeups istället.

  8. Du vet verkligen vad du skriver om och du har så rätt det tror jag alla inerst inne vet. Det är så knäppt att inte personer kan hålla disskusionen på en mänsklig nivå.
    Sluta aldrig blogga, för du inspirerar så otroligt många med dina fina ord!

  9. du är så jävla bra michaela! tänker det varje dag, du är min idol! tack för att du delar med dig av dina kloka åsikter, fler människor i världen borde tänka som du!

  10. Du tänker på ett vettigt sätt. Du kräver den respekten och vill ge den respekten som personen i fråga förtjänar. Jag håller med dig till 100%

  11. det känns som att din diskussion som du ville ta upp från början inte ens handlade om övernattning, utan att det bara var ett exempel. helt enkelt ville du trycka på respekten i ett förhållande, right? jag sover hos mina killkompisar (som så många andra har skrivit innan mig, de är som bröder för mig). min kille har inga problem med det. han har inga problem med att min gaykompis tar mig på brösten ens, och det har inte jag heller. därför är det okej. skulle han misstycka skulle jag självklart säga åt min kompis att sluta tafsa på mina tutta, men ärligt talat, jag tycker inte att man har en rättighet att kräva att ens partner inte ska sova över hos en vän. då är det ju något annat som är fel i relationen, tror jag. och fel på tilliten.

  12. Jag har aldrig varit i just en sådan situation men jag skulle nog inte tycka att det var okej. Alltså visst, i praktiken låter det inte som något fel, men det är det. Det är fel. Och jag föstår det inte heller, som exemplet i ditt inlägg nedan, den pojkvännen verkar överhuvudtaget inte ha någon respekt för sin flickvän. Nej, jag håller helt med dig!

  13. Alltså jag förstår inte varför folk bråkar med dig men jag håller helt med dig så det kanske är därför.
    Det handlar iaf precis som du säger att hitta någon som har samma värderingar som man själv har.

  14. Ditt resonemang är konstigt för mig. Tycker det endast handlar om tillit och inte respekt. För min del spelar det ingen roll om den jag älskar och lever med ska sova över hos Påven eller en naken Natasha Peyre, jag litar på honom/henne till 100% annars skulle jag inte vara tillsammans med personen. Det exempel på mail som du tog upp är ju också lite konstigt för där lät det inte som de hade en sund relation oavsett om han sov borta eller inte. Men jag håller med dig om att viktigast är att man hittar någon som har samma värderingar som en själv för då borde ju alla bli nöjda.

  15. Alla människor tycker olika, vilket är bra som du skriver. Annars skulle ju världen va hur tråkig som helst. Sen är det synd att vissa människor inte kan acceptera att någon tycker på ett visst sätt och är elaka. Gillar att du står på dig i alla fall.

  16. Alla människor tycker olika, vilket är bra som du skriver. Annars skulle ju världen va hur tråkig som helst. Sen är det synd att vissa människor inte kan acceptera att någon tycker på ett visst sätt och är elaka. Gillar att du står på dig i alla fall.

  17. Jag om sambo har bott med varandra i tre år och det jag har lärt mig i vårt förhållande är att man måste alltid lita på sin partner. Kan man inte, tvivlar, då tycker jag att man ska göra slut. Svårare är det faktiskt inte. Jag och min sambo har inga regler, jo, en, man måste alltid höra av sig till den andra om man blir ute sent 🙂 Sen tänker jag bara att jag inte ska göra något som jag skulle bli ledsen om min kille gjorde mot mig. Det funkar bra så länge man har samma värderingar och litar på varandra.

  18. Michaela, du har rätt. från början till slut. Min bästa vän hamnade i en sådan situation för ett tag sedan och jag tycker helt enkelt inte att det är ok. Stå på dig. Du är bäst!

  19. Michaela, du har rätt. från början till slut. Min bästa vän hamnade i en sådan situation för ett tag sedan och jag tycker helt enkelt inte att det är ok. Stå på dig. Du är bäst!

  20. Jag förstår vad du menar men jag vill ändå bara snabbt säga att min åsikt är att man fortfarande kan respektera varandra och sova över hos kompisar av andra kön. Huvudsaken är nog att man i ett förhållande har pratat igenom sånt ordentligt och verkligen vet att det är okej för båda.

    Jag tror min och min pojkväns förhållande är ett ganska bra exempel där vi båda kan umgås/sova över/osv hos kompisar av annat kön och se det som en naturlig sak. För mig som alltid har haft fler killkompisar är tjejer, och för han som bara är sjukt social så är det ganska naturligt att kompisar/övernattningar osv absolut inte har någonting med ens kön att göra.

    Jag beter mig exakt likadant mot mina killkompisar som tjejkompisar och litar och respekterar min kille för att göra det också.

  21. Håller med till fullo! helt sjukt att folk kan ta det från sina så kallade ”pojkvänner” jag tror personligen att en äkta kille med lite vett i kroppen och som vet hur man beter sig sover inte hos olika tjejer, alltså jag garvar nästan när jag hör hur folk accepterar det gång på gång, personligen tycker jag självrespekten minskar bland tjejer överlag. Vi börjar ta vad som helst och förlåter vad som helst. Jag lever inte i en fläckfri relation men jag vet vad jag står för och tycker jag är inte svartsjuk men det hör inte hit ändå utan bara respekterar jag ”dig” så respekterar du ”mig” och jag behöver inte dig om du inte behöver mig. egentligen är allt ganska enkelt om man vågar stå på sig själv. och om man får ta skit för de så är den andre personen i fråga inte värd dig.. men det är ju bara mitt tankesätt och kanske lättare sagt än gjort för andra men vafan vi lever bara en gång och det ska man väl göra lyckligt och bra istället men någon som totalt ouppskattar och trampar på ens åsikter och känslor… fortsätt skriv om sånt här bra för många att läsa! och du är grym

  22. jag tycker och trodde att det var en SJÄLVKLARHET att de motsatta könet inte sover hos respektive kön som personen attraheras av. shit. jag är ändå den minst avundsjuka bruden jag vet!! stå på dig!

  23. Det är ju livsnödvändigt och grundläggande för ett förhållande att ha 100% tillit och respekt till varandra, det vet vi ju alla. Men jag tycker nog inte att sova hos det motsatta könet behöver rubba någon av de två grundpelarna. Ta mig och mitt ex till exempel (vi gjorde slut av helt andra anledningar ;)). Han absolut avskydde min bästa vän som är en man när vi först träffades och detta enbart på grund av svartsjuka. Jag lovade att inte sova med vännen till dess att han kunde se att vi bara var bästa vänner och inget mer. Det dröjde några månader men till sist blev även dem goda vänner och han litade på att vi kunde hålla händerna ifrån varandra. Jag tycker också att det är stor skillnad på att dela säng och sova i samma rum.

  24. Jag håller med dig till 100%! O vädligt bra sagt att det handlar om respekt, det är såå sant! Jättebra! Hoppas du har en trevlig kväll!

  25. Ville bara skriva att jag håller med dig till fullo! Det finaste som finns är att ha en kille som åker hem tidigare från krogen för att krypa tätt tätt intill.

  26. Jag håller helt med… Jag tycker inte det är ok, men mitt ex gjorde det. Han åkte ofta bort till sina kompisar utan mig då det var ”grabbhelg”, men sen var det likafullt tjejkompisar som var med.
    Vi blev mycket osamas efter utekvällar för jag tyckte det inte var ok att sova över hos vilt främmande människor (dom var inte ens hans vänner utan vänners vänner) och han tyckte jag var sjuk i huvudet och avudsjuk. Tids nog var han otrogen och jag fick veta de..

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi