Forts. diskussion övernattning

Okej jag känner att jag bör utveckla mitt inlägg nedan efter att Bloggkommentarerna skrivit något så otroligt fel som att jag påstår att den mest svartsjuka i relationen ska diktera reglerna. Känner att jag nästan blir för upprörd för att föra diskussionen vidare när de skriver så korkade grejer, men jag försöker, för jag inser att jag har uttryckt mig fel.

Sedan vill jag även att de som är av en annan åsikt funderar kring om de varit med om någon liknande. Det är väldigt lätt att säga hur man ska göra i en situation när man inte varit med om den själv. Det kan vara lätt att säga ”Min partner får sova hos vem den vill” fram tills att den börjar göra det. För då börjar plötsligt andra faktorer spela in till exempel osäkerhet över förhållandet. Det är ungefär som när människor utan barn ska säga hur man ska vara som förälder.

Här är ett exempel på ett mejl jag får om vilka situationer jag talar om (mejlet som detta utdrag kommer ifrån är omskrivet för att jag inte ska hänga ut någon):

”Min kille är ute mycket mer än mig. När jag vaknar på morgonen händer det att han fortfarande inte kommit hem. När vi pratar sen berättar han att han sovit hos någon kompis, när jag frågar vem svarar han ett tjejnamn jag hört någon gång tidigare men inte har träffat, det är olika namn de flesta gånger. Vi bor mitt i stan så det är inte svårt att ta sig hem på natten. När jag säger att det gör mig ledsen att han väljer att sova hos någon tjej istället för hemma blir han sur och grinig. I helgen skrek han ”TROR DU ATT JAG SKULLE VARA OTROGEN ELLER VAD ÄR DITT PROBLEM?”. Jag har alltid litat på honom men nu börjar jag tvivla. Framför allt så gör det mig bara väldigt ledsen och jag känner mig extremt bortprioriterad. Varför väljer han att sova hos tjejkompisar än hemma med mig? Vissa av de här tjejerna har jag träffat och vissa inte. Hur ska jag få honom att förstå att det gör mig ledsen? Vad ska jag göra?”

Om ni tycker att jag har fel i resonemanget innan som jag står för i ett sånt här fall, vad skulle ni ha svarat?

Jag inser att jag kanske borde lagt upp en tydligare beskrivning på vilka typer av övernattningar jag talar om. Inte när man reser iväg och hälsar på en kompis och man bor där en helg för att man är vänner och älskar varandra. Ni som läser min blogg och inte hittat hit via Bloggkommentatorerna vet att jag har massa vänner av båda könen jag umgås väldigt mycket med. Men ge mig gärna ett alternativ på svar än det som jag tycker. För jag tycker, som jag skrev nedan, att man i denna situation ska ställa ett krav eller göra slut. För någonting är inte bra och hälsosamt i ovanstående relation och om den här personen är seriös med deras förhållande slutar han upp med det, och om han inte gör det är det troligen något annat som leder till övernattningarna och då kanske de inte ska vara tillsammans i alla fall.

Jag kommer att radera samtliga personangrepp och slutsatser kring mina relationer eftersom det är negativ och i de fall som raderas även elak kritik och någonting ni inte har ett skit med att göra. Det är dessutom totalt orelevant hur mina tidigare förhållandet sett ut eller hur jag är som partner när vi tar upp våra olika åsikter i ett ämne. Jag måste kunna ha en åsikt i min blogg utan att få höra elaka saker om mitt privatliv. Det är elakt och det gör mig ledsen. Annars får ni kommentera fritt kring vad ni tycker om denna typen av övernattningar, blanda bara inte in mitt privatliv i era åsikter. 

  1. Jag håller med till en viss del. Självklart är det respektlöst mot den man älskar att sova hos någon av det motsatta könet. Men när jag var tillsammans med min dåvarande pojkvän kunde jag sova hos min barndomskompis som är kille, och han hos mig, om jag t.ex. inte kunde komma hem
    på något annat sätt, och jag såg absolut inget fel i det. Självklart kunde min pojkvän bli sur och svartsjuk och försöka göra mig svartsjuk genom att sova hos hans tjejkompisar som han känt i några månader. Det enda jag sa om det var bara att det inte ens var i närheten samma sak. Tillslut insåg han det när han lärde känna min barndomskompis och såg hur vi betedde oss tillsammans. Den här barndomskompisen är som en bror för mig. Våra familjer var grannar innan vi båda föddes och var det enda tills min familj flyttade när jag var 10 år till en stad 8km bort. Jag såg och ser absolut inget fel i det. Om det är en vän av det motsatta könet som man känt tillräckligt länge för att veta att det inte finns några känslor mellan varandra och ser den vännen just som en vän eller släkting så ser jag inget problem i det. Till skillnad om man sover över hos en vän som man känt några månader eller haft ihop det med, för då kan man inte veta till 100% om det någonsin skulle kunna bli något. Det är min syn på saken.?

  2. Hej! Jag har inte läst vad bk har skrivit men jag antar att de måste missuppfattat. För jag förstod precis vad du menar- och då är jag från grunden ingen svartsjuk tjej. Men- jag träffade en kille alldeles nyligen. Efter ett tag frågade jag om han ”sov ihop med någon annan”. Jag menade förstås om vi hade ”ensamrätt” på varann. Varpå han säger att nej, han träffar bara mig men(!) hans tjejkompis sover hos honom i hans 120-säng ibland. Hon gillar nämligen inte att vara ensam. Så hon kryper ner bredvid honom- inget konstigt. Säger han. Fråga mig? Jättekonstigt! Jag skulle aldrig göra något sådant. Du skrev så jäklans bra att ”det handlar om respekt”. Sedan finns det absolut undantag, som med allt. Men att sova hos en kompis av andra könet bara ”för man vill” eller ”känner sig ensam” är något jag har svårt att ta in. Men det kanske handlar om min osäkerhet.

  3. Jag håller absolut med dig. Det är upp till var och en vad man tycker, men om ens partner tycker det är fel så ska man respektera det.

  4. Jag ska ge dig ett enkelt svar. Avsluta relationen. Fråga dig själv varför han överhuvudtaget vill sova hos de här olika tjejerna. Tvivlar du på din partner eller han beteende så lämna honom. En relation är INGENTING utan 100% tillit.

  5. Tycker att det är klokt skrivet av dig och jag håller med. Mycket handlar om respekt, har man inte det kan man inte ha ett bra förhållande utan att någon part går runt och är olycklig. Skulle vilja veta vad du tycker om ett annat ämne; om man är i ett förhållande, är det fel av en pojkvän att sitta när han är med sina killklompisar och prata om andra tjejer som objekt, om man är 20+ och vuxen? Är det respektlöst mot ens flickvän eller är det sånna många killar är bara. Kan man kräva av sin pojkvän att han ska ha respekt för en och inte sitta och prata så när man inte är med för att det skulle göra en ledsen om man hörde vad han sa eller ska man ta det med en klackspark? Skulle vara roligt att få en diskussion om detta. Vad tycker du?

  6. Jag håller med dig. Det hände att jag sov hos mina killkompisar ibland men slutade när jag träffade killen jag dejtar nu, framför allt för att jag ofta sover med honom. Jag skulle inte uppskatta alls om han sov hos en annan tjej heller. Men! Jag är bisexuell och sover fortfarande över med mina tjejkompisar ibland, det borde kanske vara samma sak men jag tycker ändå inte det, låter det fel?

  7. Min pojkvän lät hans dåvarande(att deras vänskap tog slut hade ingenting med mig att göra utan det faktum att hon var besatt utav honom på en högre nivå än vänskap) kvinnliga kompis sova hos honom när i början av vårt förhållande. Jag blev fruktansvärt ledsen då jag vet att de tidigare haft sex, och självklart började jag tänka ”värsta fall-scenario”. Redan dagen efter insåg han att det var fel och han kan nu, ett år senare, fortfarande be om ursäkt för det och känna skam. Håller med dig helt fina fina Michaela; det är fullkomligt oacceptabelt. Och jag är ledsen å dina vägnar, ingen förtjänar sådana provocerade påhopp. Kram!

  8. Jag förstår precis vad du menar, och känner exakt likadant! Låt inte alla elaka kommentarer hindra dig att blogga om ämnen som detta, jag lovar att vi är många som uppskattar dem otroligt mycket! Lycka till med allt.

  9. Bra att du står på dig M! Vissa verkar inte förstå att alla inte tycker likadant om allt. Jag håller definitivt med dig när det gäller detta. Som du sa, det handlar om RESPEKT! Tack för din underbara blogg som alltid får mig på bättre humör! Älskar dina texter och sättet du skriver på, det går rakt in i hjärtat och är fyllt med så mycket kärlek!
    Stor kram till dig!

  10. Jag säger precis som du Forni. Min anledning är dock för att jag nu blivit utsatt för otrohet TVÅ ggr av två olika killar. Det är inte konstigt att man förlorar sin tillit, så pass att man helst inte vill att ens partner sover över hos motsatta könet (och ni som tar upp det där med bisexualitet – för helvete, måste man dra in minoriteterna varenda gång i diskussioner? Ni kan väl tänka ut ert eget scenario istället som är mer anpassat efter er?). Dock tycker jag det är ok – eventuellt – ifall man sover hos någon extremt nära vän som även ens partner är medveten om att det inte finns någon chans för något \”bakom ryggen\”. Men ja, jag är väl jävligt rädd. Inget konstigt för min del tycker jag iaf, vill inte bli förd bakom ljuset IGEN. Det bara får mig att slappna av lättare om man inte gör sånt här.

  11. Så fantastiskt bra grej att ta upp av dig.
    Och jag håller med dig till fullo! Har man inte sån respekt för varandra så ska man inte vara tillsammans.

  12. Bra att du står på dig M! Vissa verkar inte förstå att alla inte tycker likadant om allt. Jag håller definitivt med dig när det gäller detta. Som du sa, det handlar om RESPEKT! Tack för din underbara blogg som alltid får mig på bättre humör! Älskar dina texter och sättet du skriver på, det går rakt in i hjärtat och är fyllt med så mycket kärlek!
    Stor kram till dig!

  13. Självklart är det inte okej att sova över hos någon av det motsatta könet när man är i ett riktigt förhållande, även ifall det är en mycket nära vän. Då menar jag inte att man inte vet var man står som par, utan ett full-on hej det är vi två nu! Som du säger måste det inte handla om otrohet. Ett förhållande kan inte bara bli dåligt pga. otrohet som många tror. Självklart är respekt en grundläggande faktor. Tror inte jag skulle kunna sova hos en killkompis även ifall min pojkvän inte uttryckte några klagomål på det, just av respekt. Så är det. Kram!

  14. Jag är inte den som orkar kommentera egentligen men vill på något konstigt vänster göra det nu. Jag förstår dig Forni, till en viss del. Jag är i ett seriöst och stabilt förhållande sen över fyra år tillbaka.. vi är sambos och sover i stort sett aldrig borta förutom om vi reser eller åker till våra familjer som bor över 30 mil från där vi bor. Skulle han NU, helt plötsligt, vilja sova över hos tjejkompisar skulle jag väl tycka att det vore lite konstigt men i tidigare relationer har jag varit med om att jag och dem sovit hos tjej- och killkompisar. Jag har fler killkompisar än tjejkompisar och när mitt ex blev sur för att jag sov hos en killkompis tyckte jag det var respektlöst av HONOM. Jag menar, man ska väl lita på varandra? Jag kan mycket väl diskutera hela grejen med min partner, sårar det honom så kan jag absolut tänka över saken men samtidigt kan jag tänka såhär: varför ska jag ”ändra mig” eller mina kompisrelationer för att jag skaffar en pojkvän? Han får väl lita på mig? Eller? Klarar han inte av att jag sover någon gång hos en killkompis som förövrigt bara är en kompis så kanske jag är fel tjej helt enkelt?

  15. Håller med i just denna situation! Men jag sover ofta hos min bästa vän, en kille, när jag hälsar på honom eller vi varit ute. Han bor dock 7mil bort så det är inte så lätt att ta sig hem till sambon om kvällarna. Men det är min bästa vän sedan flera flera år tillbaka och min sambo och han trivs jättebra tillsammans även de och min sambo vet att min vän är som en bror för mig. Så där ser jag inget konstigt. Men det är ju en helt annan sak om man bara träffat personen några gånger, då skulle varken jag eller min sambo tycka att det var okej att sova över.

  16. Hej M,
    Som vanligt blir det rabalder när du väljer en åsikt och tar ställning. Jag förstår verkligen vad du menar och respekterar till fullo din ståndpunkt. Alla individer är olika och alla par är olika. Vad som kan klassificeras som ett normalt förhållande kommer nog aldrig kunna göras, det viktiga bör vara att de båda individerna trivs och mår bra av varandra. I övernattningsfrågan delar jag dock inte din inställning, men som sagt, förstår den till fullo. Jag är av naturen väldigt ”osvartsjuk” och ifrågasätter aldrig min killes otaliga relationer med tjejkompisar och dylikt. Likaså har han aldrig muttrar över mina många killkompisar, som jag ofta går ut med och liknande. Jag vet att han har delat säng med gemensamma tjejkompisar efter fester och liknande när det inte har vart möjligt att åka hem. Det är svårt att förklara, men jag litar så blint på honom och han så blint på mig, att sådana saker aldrig ifrågasätts. I min värld är det därför helt normalt att acceptera detta, det är för mig ”sunt förnuft” (som du använde i ngn kommentar) men med det likställs det inte att det är vad du eller ngn annan anser som normalt. Eftersom vår relation är byggd på denna tillit hade jag nog istället haft svårt att acceptera om han en dag hade ifrågasatt det hela, ifågasatt min lojalitet? Eftersom det är grunden till hela vår relation… Förstår du hur jag menar?

  17. Min pojkvän har en väldigt bra relation till en av hans tjejkompisar. De träffas inte så ofta, men de har gjort det under tidigare år och då även sovit med varandra ofta. För ett tag sen så bestämde min pojkvän och hans tjejkompis att han skulle åka till henne och sova där i två nätter när hennes pojkvän var bortrest. För dom verkade det helt naturligt men jag reagerade jättestarkt, även fast jag inte är svartsjuk av mig. Och jag förstod inte hur min pojkvän inte kunde inse hur f e l det var även fast jag visste att han inte skulle vara otrogen mot mig. Hans tjejkompis hoppade tillochmed på mig och kallade mig psykiskt instabil (?) osv.. Om jag bara hade läst din text då skulle det ha varit en så stor lättnad. Om jag då kunde sagt det handlar om respekt inte otrohet, vad jag hade lyckats få tyst på dom båda och få dom att förstå mig utan att bli anklagad av honom för att överdriva och av henne för att vara psykiskt instabil och kontrollfreak..

  18. Håller med dig helt och förstår inte människor som resonerar på ett annat sätt. Alla kan babbla och säga en massa saker men det är inte förrens man hamnar i den situationen som man får sig en tankeställare. Jag hade blivit asförbannad på min kille om han sov över hos en tjejkompis för det är inte svartsjuka det handlar om utan RESPEKTEN som du skriver!

  19. Jag håller helt och hållet med dig! Ett förhållande bygger på respekt. Och det spelar ingen roll om killen inte rör sina tjejkompisar, det är ändå respektlöst att behandla sin flickvän på det sättet.

    Men jag tror det är oftast vi tjejer som tänker mer på det känslomässiga än det fysiska. Samma sak med otrohet. Killar är rädda att någon annan kille ska ”sätta på” deras flickvän. Tjejer är rädda att killen ska få känslor för någon annan.

    Jag vill inte att min pojkvän ska sova hos tjejkompisar och om han skulle göra det så skulle jag kräva att jag skulle känna henne.

  20. Jättebra skrivet! Håller med dig till 110%. Jag skulle inte kunna tycka det minsta annorlunda. Det handlar om att respektera sin partner!

  21. Fann absolut inget fel i det du skrev! Sanningen svider och sanningen i deras förhållande(inlägget om killen som sov borta hela tiden) är att något inte står rätt till.
    Du är grym, riktigt grym.

  22. Jag håller med dig. Vuxna människor har inte sleepovers hos vänner av motsatt kön annat än i undantagsfall. Min kompis var med om exakt det här – hans tjej envisades med att sova skavfötters och grejer med sina ex, vilket han såklart inte var ok med, men då tyckte hon att han försökte ”förändra” henne och ville inte möta honom en millimeter. DET är respektlöst.

    Folk pratar om att det handlar om att lita på varann och visst, jag förstår poängen men samtidigt kan man väl fråga sig varför ens kille vill sova hos sina tjejkompisar när han (i 99% av fallen) kan sova hemma eller hos dig? Kanske handlar det inte om rädsla för att något fysiskt ska hända utan snarare en slags emotionell svartsjuka, jag vet inte. Men i min bekantskapskrets sover man inte över hos varann på det sättet, det är för mig det ”normala”. Att göra det känns mest som en grej man gjorde i tonåren. Det finns liksom inte speciellt många skäl till att sova över hos varann på det sättet. Jag har sovit med mina killkompisar, till och med i samma säng, vid ett par tillfällen men det skulle jag aldrig göra om de hade tjej (även fast det aldrig skulle ”hända nåt”), för det är, precis som du säger, respektlöst. Av respekt för hans flickvän så sover jag i min egen säng.

  23. Jag måste komentera detta! Fick ont i hela kroppen och tårarna fastnade snabbt i halsen på mig då jag läste detta inlägg.
    Levde i ett förhållande i tre år (sambos i två år) och jag kan inte sätta en siffra på hur många ggr min partner sov hos sitt ex!(Du läste rätt, hans exflickvän) Så många panikattacker och nätter fyllda med tårar.. Men jag var så sjukt förälskad plus att detta var min första pojkvän. Varje gång han skulle ut fick jag ont i kroppen och blev illamående, då jag visste att risken fanns att han sov hos henne. (dom var ett stort gäng och hade många efterfester) men hur svårt är det att ta en taxi från hornstull till telefonplan? Jag var väldigt dum mot mig själv, vilket jag inser nu ett år efter att relationen är slut. Känns inte som riktig kärlek när man som partner inte kan se att ens handlingar skadar den andra.

  24. Håller nog med, tycker att man gör sin partner ledsen borde vara skäl nog för att överväga att ändåa sig (så länge det är ett rimligt krav, givetvis…)
    Men jag ibland undrar varför det här med att _sova_ är så jävla laddat. Hade man varit på efterfest hos något och aldrig somnat, men gått hem vid 10 på morgonen hade det ju inte varit någon big deal, eller hur? man behöver ju inte ens sova i samma rum när man sover över hos nån!

  25. Jag håller med dig Michaela, det hade känts jättekonstigt om min pojkvän sov över hos en annan tjej. det hade vart så fel. vill han sova hos en tjej så har han ju mig!
    och givetvis, som du säger, så är det ju upp till varje par om vad som är okey och inte okey.
    Vill inte ens partner att man ska göra det så lyssnar man inte bara av respekt utan också av omtanke och kärlek.

    håller med lina: att vissa personer Ska hitta nått fel att klaga på och missförstå bara för att. Trist.

  26. Två dagar efter jag och mitt ex blivit ihop fick han kvinnligt besök från USA. Det hade varit bestämt sedan länge och han lovade att inget skulle hända för hon var ful, de var bara vänner, han hade mig osv. Jag mådde asdåligt men tänkte att han talade sanning, såklart.
    Åtta månader senare kommer det fram att dem satte på varandra hela veckan som hon var här och hälsade på.
    Så, nej, i min bok är det inte okej att sova hos varandra om det inte är absolut nödfall. Och det kommer jag, i fortsättningen, göra klart fort som fan för min partner och sedan är det upp till honom om han vill stanna eller gå.

  27. Pinsamt att personer väljer att skriva fula saker till dig om dina tidigare relationer, de personer tänker antagligen inte som vi. För jag håller med dig till tusen procent. Respekt och tillit är allt i ett förhållande, och de personer som anser något annat har nog inte ett fungerande förhållande.

    Blogginläggen om detta är mycket läsvärda och en tankeställare för de flesta, eftersom att de reagerar på dylikt sätt.

    Jag hoppas att du skakar av dig detta och går med rak rygg! För du skriver så otroligt fint och jag kan relatera till allt du skriver! Fortsätt med dina fina texter. KRAM!

  28. Bara för att man är heterosexuell betyder det inte att man attraheras av alla som är av motsatt kön. Det är självklart en respektlös grej i VISSA situationer (särskilt de som du tar upp konkreta exempel på) men jag tror att folk blir upprörda för att det låter på dig som om du tycker att det är respektlöst i alla situationer…även om du poängterar på ett ställe att det är helt ok om båda samtycker.

    Några av min pojkväns bästa kompisar är tjejer. Jag tycker att det är lika naturligt för honom att sova över hos sina bästa killkompisar som sina bästa tjejkompisar, om de inte sover i samma säng liksom.

    Så det gäller faktiskt inte i alla situationer, för jag vet att min pojkvän har respekt för mig, och jag har respekt för honom. Och om jag inte skulle må bra över att han sover över hos en tjejkompis så vet jag att han inte skulle göra det längre. För i DEN situationen skulle det vara respektlöst.

  29. Killen i exemplet är ju bara en skit, problemet är ju inte att han sover över hos tjejkompisar utan bristande kommunikation. De gånger jag har varit ute och festat och inte kan ta mig hem av en eller annan anledning och måste sova över hos en kompis kille som tjej så hör jag alltid av mig och berättar var och med vem jag är, samma sak när min kille inte sover hemma. Med bristande kommunikation i ett förhållande kommer osäkerheten och misstankarna om vad ens partner gör, har man bra kommunikation och tillit i förhållandet så tror jag inte det spelar någon roll om ens vänner är tjejer eller killar.

  30. Alltså kan inte de där pinsamma Bloggkommentatorerna skaffa sig en vettig sysselsättning istället? De är två 40-åriga tanter som sitter och skriver skit om en massa ungdommar vars liv de inte har inte aning om, och som de medvetet misstolkar. Klart de tycker det är ok för det skulle aldrig hända dem, med deras fula lantismän i 40-årsåldern. De går ju aldrig ut och festar längre heller, så jag tror inte precis de har erfarenhet av detta problem.

  31. Svårt ämne det där, förstår precis vad du menar och håller med.
    I början av mitt förra förhållande hittade jag min pojkvän och en av hans tjejvänner sovandes i samma säng. Det var ett ganska nytt förhållande då så vi hade inte satt upp några direkta gränser än men efter det sa vi att det inte var okej att sova med andra. Även fast jag aldrig ens misstänkte otrohet var det en sjukt obehaglig känsla att se sin pojkvän sova med en annan tjej. Och nej han hade inte vart otrogen och blev aldrig någon stor grej av det då vi litade på varandra väldigt mycket. Haha älskar hur naiv jag låter.

  32. Dra lärdom av detta & lär dig att formulera & klart redogöra för saker du slänger ur dig innan du publicerar. Det är inte första gången du verkar vara femton år istället för… tjugotvå, eller vad du nu är.

  33. ”Sedan vill jag även att de som är av en annan åsikt funderar kring om de varit med om någon liknande. Det är väldigt lätt att säga hur man ska göra i en situation när man inte varit med om den själv.”

    ”Det är dessutom totalt orelevant hur mina tidigare förhållandet sett ut eller hur jag är som partner när vi tar upp våra olika åsikter i ett ämne.”

    Så om man inte håller med dig i frågan så spelar ens tidigare erfarenhet in, men dina åsikter har ingenting med dina egna preferenser till relationer att göra?

    nu pratade du bort dig själv lite va?

  34. Jag håller med dig nu när du förklarat hur du menade.
    Kan erkänna att jag rynkade på näsan åt ditt förra inlägg, just för att jag ofta när jag är hemma i min hemstad sover hos mina killkompisar och inte alls ser något konstigt med det.
    Jag skulle däremot aldrig få för mig att sova hos någon annan än min pojkvän när vi är i samma stad.
    Det känns helt fel, nästan sjukt och framförallt som du säger respektlöst.

  35. usch, börjar må dåligt när jag läser urdraget från mejlet ovan, så hemskt när partnern inte förstår att den sårar.. det är ju inte så att man är svartsjuk och osäker för att det är roligt!

  36. Jag håller med dig helt och hållet, vad är detta för löjlig diskussion? Min kille får gärna vara ute med sina vänner utan att jag behöver vara med och övervaka. Men att han ska hem o sova hos någon annan.. nä! Hem ska han komma och mysa med mig! =)

  37. När jag läste ditt exempel ovan kände jag såhär: händer det flera gånger, speciellt hos samma tjej (som i detta fallet) kanske man börjar undra. Annars ser jag inget problem i att man sover över hos någon annan av samma kön.

    Jag sover ibland över hos killkompisar när jag har varit ute (har även sovit hos min sambos bror en gång). Min sambo gör samma sak ibland när han har varit ute i stan sent på natten. En gång hade han två tjejkompisar på besök från en annan stad när jag var bortrest en längre tid. Då sov en utav tjejerna i samma säng som min sambo (eftersom vi har begränsat med utrymme i lägenheten). Någon som jag aldrig riktigt har reagerat över.

    Tror detta kan vara lite skillnad beroende på vart man bor. Vi bor lite utanför Göteborg, vilket gör det dyrt att åka taxi hem på natten om man missat sista bussen. Då ser jag hellre att han sover i stan hos en vän än att han spenderar flera hundra kronor på en taxi.

    1. Svar till Sandra (parole):
      okej, av alla kommentarer och inlägg jag nu läst reagerar jag starkast på din kommentar. Jag brukar vanligtvis inte hoppa in i diskussioner utan läser bara alla inlägg av ren nyfikenhet.

      Så du menar om jag har tolkat det du skrivit rätt att det är mer värt om han sover hos en tjejkompis (och samtidigt kan äventyra ert förhållande) än att betala för en taxiresa hem? Jisses.
      Som du kanske märker håller jag med Michaela i hennes resonemang. Visst, jag köper idén om att du litar på din pojkvän och vise versa men litar du på hans tjejkompis som du kanske inte ens känner?
      Tänk om hon är jätte berusad och för sig att vilja göra något med din pojkvän? Vi människor har ett djuriskt beteende ibland där lust kan styra våra impulsiva tankar. Även om din pojkvän älskar och litar på dig kan plötsliga ögonblick (som han sedan kanske ångrar) falla in. Din pojkvän kanske också nappar och allt detta för att han ska ”spara” några hundralappar och inte ta en taxi hem.

      Nejdu, jag skulle fan betala 2 000 i taxi om jag så behövde bara för att inte äventyra mitt förhållande eller skapa en obehaglig känsla hos min pojkvän.

      Jag börjar ifrågasätta hur du resonerar när du inte ens reagerar på att hans tjejkompis sover i SAMMA säng som honom?! Eran säng dessutom? Har du ingen självrespekt i kroppen människa?

      1. Svar till Sa.:
        Oj här regnar det hårda ord. Om det är något jag har så är det självrespekt. Jag respekterar min själv, sin sambo och vår relation. Min vänskapskrets har alltid merparten bestått av killar som jag endast har varit vän med och aldrig känt mig attraherad av. Därav tycker jag inte alls att det är någon skillnad mellan att sova i samma säng/rum/lägenhet som en kille eller tjej. Jag tror man kan dumpa sin relation samma minut som man slutar att lita och respektera varandra. Hade min sambo inte varit på samma plan som mig hade jag såklart respekterat hans åsikter.

        Kalla mig naiv eller dum, men jag har aldrig ens funderat över att min sambo skulle vara otrogen mot mig. Jag vet att han ser oerhört allvarligt på det ämnet och det har jag fått bekräftat flera gånger (genom att han har kommenterat andra människors otrohet med förakt). Såklart jag inte alltid känner de människor min sambo kanske sover över hos, men jag litar på att han aldrig skulle gå hem till någon som ”ville något annat”. Dessutom tror jag skillnaden mellan människa och djur är att vi kan resonera. Skulle någon annan människa gå över gränsen säger man självklart ifrån. Jag skulle aldrig göra något jag inte ville eller skulle ångra och jag tror inte jag har något ”djuriskt beteende” som skulle kunna rubba mina moraliska värderingar.

  38. Kunde inte hålla med dig mer! Allt handlar om respekt, hela förhållandet bygger på respekt! Du är en klok kvinna, ta inte åt dig av det som alla skriver för jag kan lova att dom aldrig har varit i den sitsen själva eller så har dom aldrig älskat pojken tillräckligt för att bry sig 🙂

    PUSS ♥

  39. håller verkligen med dig. det handlar om respekt. ALLT handlar om respekt i ett förhållande.

    feeling you 100%

    (jag är också från stenåldern, och har ALDRIG låtit mina ex ha tjejkompisar!! mmm, du och jag michaela är medelhavsdiktatorer – du fårn italien, jag från grekland. vi vet ju något om det iaf!!)

  40. Jag och många andra blev upprörda i förra inlägget för att det du skrev lät som att alla måste minsann göra så annars har man inte sunt förnuft och beter sig inte som en vuxen människa. Men gäller det bara mailet ovan så blir det ju en helt annan grej. Där är ju uppenbara problem i förhållandet. Han hör inte av sig om var han är och har inte låtit henne träffa och lära känna de han sover hos. Det måste finnas kommunikation och öppenhet i ett förhållande. Att höra av sig titt som tätt och berätta vad man gör och vad som händer, det är respekt! Är någon öppen och ärlig finns mycket mindre risk för svartsjuka att uppstå.
    Jag kan förstå att de som varit med om om otrohet är extra rädda och då får man som par jobba extra mycket med pålitligheten genom öppenhet, kommunikation, ärlighet och kärlek – inte genom att gå med på son partners rädslor för det befäster dem bara (precis som med andra fobier får man ta det gradvis och försiktigt.

  41. jag håller med dig, fortfarande för att allt du skriver tycker jag stämmer och jag tycker också att det handlar om att visa varandra respekt.
    Hade jag varit tjejen som skrev de där mejlet så hade jag nog behövt överväga att göra slut…. jävla skithög till pojkvän hon måste ha.
    visst det är alltid så lätt att ge andra råd och tala om vad som är bäst och inte men när man själv sitter i den sitsen så är det jättesvårt. MEN sådär ska det fan inte behöva vara i ett förhållande. min första tanka var – han är OTROGEN!!!!! inge snack. varför ska han sova över hos folk när dem bor inne i stan liksom? nej men ärligt jag håller med dig till tusen Michaela!
    Och personerna som inte gör de kan mycket väl vara såna personer som är otrogna av sig och det gör mig väldigt, väldigt, väldigt rädd. Det gör mig rädd att inse hur mycket äckliga idioter de finns ute i samhället. För de där med otrohet har jag aldrig förstått mig på.
    Michaela du är BÄST jag gillar dig som fan! Jag önskar dig allt av lycka i framtiden, you rock the world! ♥

  42. jag håller med dig. och tycker synd om den som hade skickat mejlet. varför sova hos en annan tjej när man redan har en?
    det låter lite som en singel-persons beteende att övernatta hos olika tjejer varje gång. tycker personen ska göra som du sa; ställ ett krav eller gör slut.
    mår man dåligt över sin partners beteende måste man göra något åt det – man måste prioritera sig själv i det läget, enbart sig själv. och accepterar inte partnern det kravet, varför stanna kvar?

  43. mitt ex var av den meningen att det var bättre att jag sov över hos min vän (oavsett kön, men jag har flest killkompisar, inga konstigheter) än att jag åkte hem ensam mitt i natten. det tycker jag är omtanke och respekt om något. jag förstår din åsikt och att många är av samma tanke, jag vet inte själv hur jag skulle känna eftersom jag aldrig varit i den situationen där min pojkvän sover hos en tjejkompis, men jag tycker det är konstigt att skriva ”vuxna människor gör inte så”. det är väl helt irrelevant? känns barnsligare att faktiskt säga så, än att sova över hos en vän av samma kön. sjukt rolig diskussion! skulle kunna hålla på föralltid men är för sugen på skorpor. puss och kärlek till dig

  44. Jag håller abslout INTE med dig i detta fallet! Jag sover över hos vem som helst av mina vänner om jag vill det, killar som tjejer. Jag gör ingen skillnad på vänner. Då jag allt som oftast oftast umgås och festar med mina killkompisar tillhör det vanligheterna att vi sover över i någon av deras lägenheter tills morgonen därpå, sedan rör vi oss hemåt. INGET MER MED DET. Jag ser verkligen inget konstigt med det alls. VI ÄR VÄNNER. Jag vet inte hur det är med alla andra men med mig funkar det som så att en vän är någon du litar på, har riktigt roligt med, kan prata med om allt eller inget och som DU RESPEKTERAR, OCH BLIR RESPEKTERAD AV.
    Om jag efter en utekväll hade sagt; ”Nej, jag måste tyvärr hem nu. Det är respektlöst av mig att sova med er, ni är trots allt KILLAR”….jag tror allvarligt talat att dom hade skrattat mig rakt upp i ansiktet.
    Även om min pojkvän tyckte det var jobbigt i början så jobbar vi på det nu. Det är inget som inträffar varje helg utan kanske 1 gång var tredje månad.
    (Närmaste uteställe för vår del ligger 4-6 mil iväg, därav att man ofta sover över. Antingen det, eller så måste man åka väääldigt tidigt, vilket känns trist)
    Min slutkommentar är att om din partner inte anser att detta är ok. KOMPROMISSA. Det är steg 1, att göra slut för att man är oense, känns som ett diktaturförhållande när det kommer till sånt här.

  45. Jag håller med dig fullt ut Forni!!
    Vuxna människor gör inte så. Jag har själv precis klivit ur en relation där killen sov hos tjejkompisar ofta. Jag tyckte inte om det. Men han respekterade inte detta. Nu är vi inte längre ett par.

  46. Jag håller verkligen med dig, det handlar om respekt och om den personen inte respekterar dig nog för att sluta göra så, så är valet ganska enkelt. Avsluta förhållandet, killen är en idiot.

  47. Precis som vi är egna individer, är också våra förhållanden individuella. Därför har jag svårt för de som helt blind dömer ut denna typ av situation och lägger någon slags skam över det. Det finns något smutsigt och skamfyllt över det, som nästan menar på att: sova hos en kompis = otrohet. Att det är enda alternativet. Hur blev verkligheten så svartvit?

    Jag har full förståelse för dem som sover över hos kompisar, oavsett kön. Jag har även full förståelse för dem som tycker det är jobbigt att ens partner gör det. Det kan handla om respekt och det kan handla om andra saker. Vad jag däremot ser som tendens hos er som skriver att detta är så ”fel” osv, är att det hela tiden finns en rädsla och en osäkerhet hos er. Litar ni inte på era partners? Pratar ni inte igenom sådana här saker? Det låter nästan som att ni desperat håller hårt om er partner för att undvika att detta ”hemska” ska hända. Är det inte då hemma hos er som problemet egentligen ligger och inte hos dem som då och då sover över hos en kompis?

    Själv har jag nästan bara alltid haft killkompisar och sovit hos dem flera gånger, av olika anledningar. Jag har aldrig varit otrogen och lever i ett tryggt och bra förhållande sedan flera år tillbaka. Kärlek går upp och ner, från himmel till helvete. Men innan ni dömer ut andras förhållande och vad som är okej för dem eller inte, ta en titt på ert egna och jobba med det istället.

  48. Precis som vi är egna individer, är också våra förhållanden individuella. Därför har jag svårt för de som helt blind dömer ut denna typ av situation och lägger någon slags skam över det. Det finns något smutsigt och skamfyllt över det, som nästan menar på att: sova hos en kompis = otrohet. Att det är enda alternativet. Hur blev verkligheten så svartvit?

    Jag har full förståelse för dem som sover över hos kompisar, oavsett kön. Jag har även full förståelse för dem som tycker det är jobbigt att ens partner gör det. Det kan handla om respekt och det kan handla om andra saker. Vad jag däremot ser som tendens hos er som skriver att detta är så ”fel” osv, är att det hela tiden finns en rädsla och en osäkerhet hos er. Litar ni inte på era partners? Pratar ni inte igenom sådana här saker? Det låter nästan som att ni desperat håller hårt om er partner för att undvika att detta ”hemska” ska hända. Är det inte då hemma hos er som problemet egentligen ligger och inte hos dem som då och då sover över hos en kompis?

    Själv har jag nästan bara alltid haft killkompisar och sovit hos dem flera gånger, av olika anledningar. Jag har aldrig varit otrogen och lever i ett tryggt och bra förhållande sedan flera år tillbaka. Kärlek går upp och ner, från himmel till helvete. Men innan ni dömer ut andras förhållande och vad som är okej för dem eller inte, ta en titt på ert egna och jobba med det istället.

  49. Precis som vi är egna individer, är också våra förhållanden individuella. Därför har jag svårt för de som helt blind dömer ut denna typ av situation och lägger någon slags skam över det. Det finns något smutsigt och skamfyllt över det, som nästan menar på att: sova hos en kompis = otrohet. Att det är enda alternativet. Hur blev verkligheten så svartvit?

    Jag har full förståelse för dem som sover över hos kompisar, oavsett kön. Jag har även full förståelse för dem som tycker det är jobbigt att ens partner gör det. Det kan handla om respekt och det kan handla om andra saker. Vad jag däremot ser som tendens hos er som skriver att detta är så ”fel” osv, är att det hela tiden finns en rädsla och en osäkerhet hos er. Litar ni inte på era partners? Pratar ni inte igenom sådana här saker? Det låter nästan som att ni desperat håller hårt om er partner för att undvika att detta ”hemska” ska hända. Är det inte då hemma hos er som problemet egentligen ligger och inte hos dem som då och då sover över hos en kompis?

    Själv har jag nästan bara alltid haft killkompisar och sovit hos dem flera gånger, av olika anledningar. Jag har aldrig varit otrogen och lever i ett tryggt och bra förhållande sedan flera år tillbaka. Kärlek går upp och ner, från himmel till helvete. Men innan ni dömer ut andras förhållande och vad som är okej för dem eller inte, ta en titt på ert egna och jobba med det istället.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi