blod blod bara massa blod.

 

Mamma ringde precis och frågade hur det gick hos läkaren imorse. Så berättade jag om allt blod de pumpa ur min stackars kropp och fobin jag börjat utveckla för blodprover, så droppar hon att ”tja men det är bara att vänja dig, när du föder barn kommer du få ta blodprov stup i kvarten för att kolla så ingenting går fel eftersom du har den mest ovanliga blodtypen och det kan tillkomma komplikationer med födseln då.”. Eeeehhhh whaaaaattttt?! Betyder även att det inte är så najs om jag är med i olycka och förlorar massa blod eftersom det inte finns massa blod att få eller?! Och ska man behöva vara ännu mer skraj inför detta barnafödande nu (inte för att det är dags nu, men ändå)?! Guuuud jag orkar inte jag är för rädd för sånt här.

  1. Jag har antagligen samma blodgrupp som du, ”0 negativ” eller? Som du skriver har vi den ovanligaste blodgruppen och vi kan heller inte ta emot något annat blod. Därför är det bra om så många som möjligt donerar blod. Jag förstår att det är svårt för dig om du är rädd för ett vanligt blodprov, men det är kanske något att tänka på? Eller uppmana läsare till? 🙂 Jag har än så länge bara gett blod en gång och det var faktiskt inte så farligt. Lite läskigt såklart, men det är för en väldigt god sak. Kram och lycka till inför framtida blodprov.

  2. Jag har träffat miljoner olika läkare i tre år och inte fått svar på mina frågor, inte fått hjälp för mina besvär, jag har fått pausa mitt liv och lider fysiskt och psykiskt av det men jag försöker att hålla humöret på topp för att jag verkligen vill njuta av livet och allt som livet har att erbjuda. Reser jag iväg någonstans så blir jag sjuk varenda gång, men ändå reser jag…ändå bokar jag nya resor hela tiden. Jag jobbar, pluggar och försöker lyckas inom modebranschen som Stylist och jag försöker verkligen, men jag har feta hinder framför mig VARENDA DAG. Jag har som sagt träffat läkare i tre år och de har tömt mig på blod om och om igen känns det som, så många gånger har jag lämnat blodprover och jag har aldrig varit rädd för blod eller sprutor så det har inte varit ett problem för mig. Det har aldrig varit läskigt för min del. Det läskiga för min del är att veta att hur många gånger jag än lämnar blodprover, så kommer jag inte få svar på mina frågor – men jag gör det ändå…bara för att! Att lämna blodprover är bara en besvikelse för mig och en påminnelse om att jag aldrig kommer få svar.

    Så jag hoppas att du får svar och att dessa blodprover som du lämnar verkligen hjälper dig i livet.

  3. du behöver inte nojja för det. det finns massvis med metoder som inte kräver blod och som fungerar bättre. 🙂 varken jag eller någon jag känner har någonsin behövt få blod.
    puss+ pop!

  4. De tar bara några milliliter av ens blod vid blodprovtagning, en normal person har ca 4-5 liter blod, så det är försumbart. Sen är det bra att byta ut blodet en smula, det innebär nytt friskt blod i systemet! No worries!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi