We can’t do it

För några månader sedan spelade jag in ett avsnitt av SVT’s serie We can’t do it. I förra veckan släpptes mitt avsnitt och finns nu att se på SVT Play. Serien handlar om utbrändhet hos unga kvinnor och det är exakt det jag pratar om. När blev jag utbränd? Hur hände det? Varför ser man inte sina egna varningssignaler när kroppen blir allergisk mot 16 grejer på en och samma gång?

Om man tittar noga så ser man att jag inte mår så bra under inspelningen. Jag var i en tuff jobbperiod och kände av utmattningssyndromen tydligt när vi spelade in. Såhär i efterhand borde jag kanske inte tackat ja, men det kändes viktigt för mig att dela med mig av mina erfarenheter i en så viktig serie som det här är. Hoppas att någon där ute blir lite snällare mot sig själv eller får större förståelse för andra efter att ha tittat på det här avsnittet. Då var det värt det.

Finns att titta på här

 1. Hej Michaela! Jag ville bara tacka dig och berömma dig för din bok ”Jag är inte perfekt, tyvärr”. Min bästa vän läste den nyss när hon gick igenom en jobbig period av stress och bulemi, och hon sa att din bok verkligen hjälpte henne! Så fortsätt göra det du gör, är evigt tacksam för att dina ord hjälpte en vän i nöd! Kram

 2. så viktigt ämne att prata om! jag fick utslag över hela kroppen när jag blev utbränd efter massor av jobb. utvecklade dessutom någon typ av beroende, att räkna ihop jobbtimmar var det bästa jag visste. helt sjukt beteende! jobbade inom restaurangbranschen och det är rätt vanligt där, tyvärr!

 3. Jag störtbölade igenom hela avsnittet. Gick själv in i väggen förra veckan efter år av för högt tempo och allt som beskriva i avsnittet känns som jag.

  Vill även tacka dig för allt bra du skriver. När min ångest blev som värst tänkte jag på vad jag läst i din bok och på något sätt kunde jag hantera ångesten. Verkligen tack för alla dina bra ord och tankar det gör att jag på något sätt kan se ljuset. <3

  Kramar

 4. Jag ville bara säga att du verkligen är en förebild för mig – oavsett om det gäller relationer, både med sig själv och andra, kläder, inredning, kost eller karriär. Du och din blogg ger mig alltid positiv energi, och dina blogginlägg och texter har flera gånger dämpat min egen ångest. Det är inte många bloggare som förespråkar sådana sunda ideal som du gör. Tack för det <3

  1. Fina du. Tusen tack för dina ord <3 de värmer hela vägen in. Skickar dig en miljon digitala kramar!

 5. Så otroligt viktigt avsnitt och otroligt positivt att en person som du som många unga tjejer ser upp till är med och pratar om detta ämne. Läste precis blondinbellas blogg där det är osunt hetsande till att jobba,jobba,jobba, då tackar jag världen för dig Michaela<3

 6. Hej Michaela! Jag hade tid över i eftermiddag och kände för att läsa, letade i ett skåp där jag slängt in några ”nya” böcker som jag minns att jag behövde läsa då. Det måste varit för ungefär ett halvår sedan. Jag har flera gånger tänkt att jag vill köpa din bok, och tänkte tanken att klicka hem den senast idag. Hur som helst så går jag till skåpet där böckerna står längst och hittar tre böcker varav en är just din bok ”Jag är inte perfekt, tyvärr”. Jag har alltså köpt boken redan!? Det som har hänt är att jag i vanlig ordning, bara kört på. Jobbat på, pluggat på o.s.v. tills idag. Jag började sträckläsa och läste hela boken på en timme. Tack Michaela. Du är så fruktansvärt klok. Har redan gjort en lista som du på mina förebilder. Ska ha den som handbok likt jag haft ”Om att älska” att läsa när jag reflekterat över kärleken. Du sätter ord på så mycket som jag tänkt och känt. Tack för att du lärt mig hur viktigt det är att ta hand om sig själv och gett mig verktyg för att göra det. Du är en stor förebild.

 7. Hej Michaela!
  Tack för allt du gör och delar med dig av gällande detta ämne. Avsnittet är så otroligt starkt och viktigt och jag är så tacksam över att du vill dela med dig av din historia. Tack!
  Vill även berätta att din bok hjälper och stöttar mig otroligt mycket, speciellt gällande ångest. Tack ännu en gång.
  Tusen Kramar <3

 8. Började storgråta så fort jag såg dig i rutan. Vet inte varför men kanske för att du liknar någon i min familj eller något och jag känner utan att känna dig att jag bryr mig om dig och hur du har det. Det är fruktansvärt hur mycket krav det finns på oss unga tjejer idag. Man räcker inte till. Ville bara säga att det du gör är otroligt viktigt och hjälper många. Du är så fin och känns så äkta. Jag tror att det att du visar svaghet och skörhet är en av dina största styrkor. <3

 9. Hej du, tror jag kommenterade här sist för 10 år sen? Kan det va så? Vet inte, men minns att jag kommenterade att din gångstil verkade påminna om min bästis, creepy när jag tänker efter. Skitsamma, sen växte jag ifrån dig och blev anti bloggbrudar och tyckte hela högen var ej så real.

  Följer dig fortfarande då och då och efter det här klippet blev min virtuella kärlek till dig pånyttfödd. Det är något viktigt du pratar om och jag gillar att du pratar om det. Om tid finns tycker jag du borde ägna ett helt inlägg där du berättar vad som har funkat för dig när du känner att du behöver zoona ut, varva ner etc, liksom preventivt förebygga utmattningssyndrom?

  Har själv ett jobb som är sinnessjukt krävande och jag har ibland svårt att somna om nätterna, just pga jobbtankarna köttar huvudet. Man kör all in under veckan och sen längtar man till helgen så att man kan sova ut på riktigt. Men sen ibland så slår det mig att VA FAN SKA HÄNDA? Inget. Man är ju fortfarande en liten marionettdocka inom organisationen och det viktigaste är att man själv mår bra och har kul. Du jobbar iofs för dig själv och har ingen chef, tänker jag, så förståeligt att pressen är hög på dig när du är din egen lyckas smed för en bra karriär.

  Jaja, vet inte vad jag ville, önskar dig lycka och välmående! Hallå, har du gått någon sådan här ”tala-så-folk-lyssnar-kurs”? Du pratar ändå så att man orkar lyssna på allt du säger, vilket är en bedrift i sig!

  Puss på dig!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi