Inspiration: Jobb-outfits

Blogginlägget innehåller annonslänkar

Kan inte du göra ett outfitinlägg med tips på hur man kan klä sig på jobbet och som ändå är lite roligt och personligt? Och gärna budgetpriser! Jag är lärare och har precis börjat på nytt jobb där det råder en uttalad klädkod bland personalen då de anser att det ger mer pondus och professionalitet med en viss klädstandard. Inga blåa jeans, inte ens mörkblå och inga sneakers är tillåtet. Detta är inte alls en stil jag är van vid och tycker det är så himla svårt! Vill vara “rätt” klädd men ändå inte tråkig!

Hej gull,

Såklart att jag kan det! Jag tycker det är riktigt roligt med jobboutfits faktiskt och speciellt mixen som du beskriver mellan business samtidigt som det ska kännas trendigt. Här kommer ett gäng looks jag kommer ta inspo av för septembers jobb-outfits!

Skjortklänningen – världens bästa plagg om du vill vara business men ändå tjusig!

Skjorta / Skor / Byxor /  VästÖrhängen

Vita blusar och skjortor funkar alltid till jobbet och går att göra roliga om du tänker utanför den klassiska skjortan. Brodyr, speciella kragar och annorlunda passformer! Matcha med stora guldsmycken – SÅ FINT!

Kavaj / Skor / Jeans / Örhängen / Väska

Okej, detta var egoistiskt nog mer en look för mig själv eftersom jag blev kär i de ljusa jeansen MEN om du byter ut dem mot ett par svarta, utsvängda byxor och adderar en sidenblus under kavajen så har du världens finaste look.

Kjol och blus – sååå fint om man vågar sig på något roligt mönster eller material!

VäskaKjol / Topp / Skor

Olika typer av linnen under kavajen tycker jag blir fint och speciellt, extra speciellt om du vågar dig på en kjol.

TröjaSkor / Byxor / Armband / Väska

Om jag bara fick köra på en look i höst – denna.

Helvitt älskar jag året om, det ger ett fräscht och proffsigt intryck tycker jag!

  1. Fast vit kostym… vill man ”se proffsig ut” så är det mörkt som gäller. Vit kostym är jättefint, på en studentskiva!

  2. Om man inte får någon lista och tycker det är svårt är faktiskt mitt tips att fråga någon av pedagogerna om vad som behövs och till och med vilka märken de tycker är bra 🙂 de har nog sett en hel del under åren och har säkert en känsla för vilka ytterkläder som håller måttet och inte 🙂👍

    Själv har jag ett litet tips som jag tänker att alla inte tänker på. En regnhatt är toppen! Alltså en så kallad sydväst 😉 Bästa för blöta dagar, och tumhadskar i galon 👍

    Själv gillar jag polarn och pyret, hestra, Didriksson osv. Fina och slitstarka 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi