Frågor med Forni

Hej fina! Hoppas du njuter av semestern. Har ett önskeinlägg till när du är tillbaka igen. Min son börjar förskola ungefär samtidigt som Dante och jag börjar få lite stress över att jag inte förberett nånting än. Hur har ni tänkt kring förberedelser? Vilka kläder, skor etc har ni införskaffat? Har ni planerat hur fördelningen kommer se ut mellan dig och D gällande hämtning/lämning? Börjat förbereda Dante på nåt speciellt sätt? Stor kram!

Hej fina du,

Det kommer ett inlägg om detta i nästa vecka!

Hej Michaela!

Jag undrar hur ni gör när ni går ut och äter tillsammans för att fira en persons födelsedag, betalar alla för sig eller bjuder oftast födelsedagsbarnet? Funderar själv på att ha en middag ute och undrar lite hur de flesta gör?

Det är helt olika! Ibland splittar vi rakt av, ibland vill födelsedagsbarnet bjuda, ibland bjuder alla andra födelsedagsbarnet. Konstigt nog upplever jag sällan att det är någon diskussion utan jag förväntar mig alltid att betala för mig och om någon bjuder (oavsett om det är mig på min födelsedag eller att någon annan bjuder när hen fyller år) så blir jag otroligt glad. I de flesta fall brukar det väl också utannonseras innan om den som fyller år vill bjuda på middag eller om den istället frågar om någon vill gå och äta middag pga födelsedag. Jag och mina vänner brukar inte ge presenter till varandra om inte någon fyller jämt eller utannonserar att den bjuder in på fest/middag/etc.

Om du känner att du vill skämma bort dina kompisar och bjuda dem och att ekonomin finns, gör så! Annars tror jag att de flesta antar att man splittar en nota om man går ut och äter (jag kan bara utgå från mig själv dock). Om du vill bjuda kan du ju anpassa restaurangen efter din ekonomi samt om ni är många så kan du ju sätta meny + dryck innan så vet du vad notan landar på (på ett ungefär).

<3

Så klokt av dig. Hoppas ledigheten gör dig gott <3

Ser fram emot att få läsa dina inlägg när vi blickar mot hösten. Kanske vill ni på Forni skriva om hållbara basplagg att uppdatera garderoben med, efter sommarens utrensning? En fortsättning på något vis med er garderobsutmaning 🙂 Hur man strukturerar sig inför att börja studera till hösten, några tips och råd?

BRA IDÉ! Vi lägger in den i vår content-planering. Puss!

Hej fina du!

Vad har ni för vagnar till Dante? Är det en ny vagn på bilden eller använder ni er Fox fortfarande? Vad rekommenderar du? 🙂

/Sanna

Vi har två vagnar till Dante och har alltid haft: Bugaboo Fox och Stokke Beat. Stokke Beat är en cityvagn medan Bugaboo Fox är en all around-vagn men så cityanpassad som en vagn kan bli. Jag gillar båda vagnarna för de fyller olika behov men om jag bara skulle köpa en vagn hade det blivit Bugaboo Fox. Det är en grym vagn och vi är sinnessjukt nöjda! Enda minuset är att den är lite jobbig att få in och ut i bilen tycker jag och där är Beat mycket enklare.

Hej forni! Så mysiga bilder 🙂
Jag har en fråga om när du var gravid, upplevde du då att vissa av dina vänner inte brydde sig? Alltså visade noll intresse och knappt ens hörde av sig och frågade hur du mådde? Och vad gjorde du åt det i så fall? Är nämligen i den situationen nu. Förstår såklart att man inte kräva intresse men blir lite ledsen.

Hej fina!

Det är klart att vissa brydde sig mer än andra men såhär i efterhand så lägger jag ingen värdering i det för jag inser att det handlar mycket om var vännen själv är i sitt liv. Vissa kanske går i tankar om att skaffa barn själv snart och därför är nyfikna och intresserade medan andra redan har flera barn och inte tycker det är lika stort och fascinerande som man själv tycker. Ibland kan människor glömma bort att bry sig men de flesta menar ingenting illa.

Ett tips är att helt enkelt prata med de som är genuint intresserade och dela den här resan med dem. Så lägger du mindre fokus på de som inte verkar tycka det är lika kul. Det är ingen idé att försöka övertala någon till att tycka att det man går igenom är spännande, oavsett om det handlar om en graviditet eller en resa eller byte av jobb. Men om du blir ledsen kan du såklart bara säga till din vän att du vill ha mer uppmärksamhet kring det du går igenom för att det är viktigt för dig!

Stor kram och världens största grattis till graviditeten!

  1. Hej fina!
    Kan inte du göra ett inlägg med länkar till alla dina månadsuppdateringar för Dante. Har en liten nyfödd och tycker det är så mysigt (och ofta till stor hjälp, med igenkänning osv) att läsa om andras första tid med bebis <3
    Kram

  2. Vill bara berömma dig för ditt fina svar till läsaren som är gravid, Michaela! Så snäll å peppig kommentar.

    Heja kvinnor som stöttar varandra!

  3. Fler än vad man tror går även igenom fertilitetsproblem och då kan minsta påminnelse om detta var extremt smärtsam, lägg dessutom på skammen över att ej kunna visa/ känna glädje för en vän osv. Har man inte gått igenom det själv kan det nog vara svårt att förstå de känslorna och hur uppslukande en sådan livskris (som man oftas går igenom ”i hemlighet”) kan vara och att inte ta det personligt.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi