Capsule wardrobe-utmaning

Såg ni Nyhetsmorgon härom helgen när Emilia de Poret gästade och pratade om capsule wardrobe? I samband med hennes medverkan gjorde hon och Ebba en Säker Stil-utmaning som handlade om att man skulle plocka fram x antal plagg ur garderoben som man skulle använda i x antal dagar. En utmaning för att leka med det man har i sin garderob, för att inse att klassiska plagg som är lätta att matcha med varandra eller för att man helt enkelt ska tänka mer hållbart när det kommer till mode.

Så roligt och vi på FORNI gjorde en artikel om detta i höstas > En nybörjares guide till en capsule wardrobe (klick!)

Utdrag ur artikeln

Efter Säker Stil-utmaningen blev vi på kontoret peppade på att ha en liknande utmaning så nu kör vi! Jag, Linda, Lollo och Amanda kommer att köra en vecka var i en månad och posta hela utmaningen på FORNI’s instastories!

Jag är först ut så idag har jag valt ut mina plagg och tagit fram allting. Vår utmaning går ut på att man får ha 10 plagg i 1 vecka. Extras som inte ingår i dessa 10 är ytterkläder & accessoarer så som väska, smycken, halsduk etc. Eftersom vädret är lite oberäkneligt är det bäst att kunna använda det ytterplagg som behövs för temperaturen så man inte fryser ihjäl för att man valde en för tunn jacka. Haha!

Det ska bli så kul att få hålla sig till dessa 10 plagg och jag tror att jag kommer bli motiverad till ännu en rensning hemma efter utmaningen. Min plan är att rensa ut sånt som är svårmatchat och lägga pengarna på sådana plagg som är klassiska och lätta att matcha med min övriga garderob.

Lollo gjorde faktiskt den här utmaningen redan i höstas så om ni vill bli inspirerade kan ni klicka här!

Annars får ni följa FORNI på insta så att ni hänger med i våra looks. Tjejerna jag jobbar med har så bra klädstil så det ska bli kul att se hur de matchar under sina utmaningar! Jag ska försöka få med Tess på tåget också, alltså vår moderedaktör, men vet att hon har fullt upp i Paris för tillfället…

Puss!

  1. Så intressant! Har precis beställt lite kläder online och brukar då donera ett antal från min garderob så att de gör någon nytta istället för att bara hänga hemma hos mig. Men det du skriver om låter faktiskt väldigt bra. Ska kanske försöka mig på det! Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa som ätstörningar och depressioner.

    1. Så bra grej – jag gör exakt likadant! Viktigt att man försöker tänka lite mer hållbart när det kommer till garderoben <3

  2. Någon som vet vart väskan på bilden är ifrån?
    Och riktigt bra inlägg, ska absolut anta utmaningen. Och blir det en ny väska så småningom så ska jag skänka/sälja av en del plagg.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi