Falukorv och makaroner – kanske en av de vanligaste vardagsrätterna i ett svenskt hem?
För en månad sen kom Kungsörnen till mig och frågade om jag ville vara med i en mat-tävling tillsammans med Daniel Paris och Paula Uribe. Vi skulle alla tre göra varsitt modernt recept med Kungsörnens ekologiska makaroner – med en twist. Eftersom Sverige idag är så otroligt mångkulturellt, inte minst i maten, så var utmaningen att låta oss tre göra varsitt recept med inspiration från vårt ursprung.
Så himla rolig tävling!
Jag funderade länge men bestämde mig för att göra en modern version av den svenska vardagsklassikern Falukorv & makaroner, med inspiration från både Italien och Sveriges just nu mest populära rätt – Spaghetti med köttfärssås!
Resultatet blev en Maccheroni Arrabiata, en italiensk rätt med makaroner som grund toppad med en kryddig ”köttfärssås” med falukorv, tomat och chili som grund.
En jury från Kungsörnen kommer att välja ut en vinnare av oss tre som vinner en årsförbrukning av makaroner. Hjälp mig att vinna genom att gilla min rätt på Kungsörnens Facebook och Instagram!
Och hörni, ni kan också vinna en årsförbrukning! Ladda upp en bild på Instagram, namnge din rätt och tagga #makaronermöter samt @kungsörnen så är du med och tävlar!
Du kan läsa mer om tävlingen här.
Nyfikna på receptet? Kommer här!
Michaelas italienska Maccheroni Arrabiata
Recept till 4 personer, tillagningstid 30 minuter
Till såsen:
1 burk passerade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk soja
1 dl rött vin
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
En nypa chiliflakes
1 tsk socker
En kruka basilika
Parmesan
En hel falukorv
4 dl Kungsörnens makaroner
Gör såhär:
Finhacka gul lök och vitlök. Skär en falukorv i 2×2 cm stora bitar. Stek gul lök och vitlök i olja i en rymlig stekpanna tills de får färg, släng därefter i falukorven i 1-2 minuter. I med övriga ingredienser till tomatsåsen och sänk till medelvärme. Låt såsen puttra och bättra på med ingredienser efter smak i cirka 15 minuter. Koka upp makaronerna. Servera makaroner toppade med en kryddig falukorv och tomatsås. Avsluta med några basilikablad och generöst med parmesan!
wow så gott det ser ut!
Den är faktiskt riktigt god!
Läser din blogg samtidigt som den klassiska falukorv-i-ugn gräddas… Attans! Det här lät betydligt godare! Ska absolut provas nästa gång 🙂
http://cdn.londonandpartners.com/asset/b42d3f5689163ff01cc0d4528d994fdc.jpg
Denna står på menyn ikväll, mums!
Den här ska jag testa idag :))