Bebisuppdatering: 8 månader med lillasyster

Nu är Gaia åtta månader! Jag minns när Dante blev det, hur lång tid jag tyckte det hade gått från att han kom. Nu med Gaia känns det literally som det var igår hon föddes. Tiden går extremt mycket snabbare med andra barnet tycker jag, jag är i chock över det! Känner ni andra med fler barn igen er?

Hon är i en ljuvlig period just nu. Runt sex månader sov hon sjukt dåligt i flera veckor och jag fick såna katastroftankar om att vi skulle slussas tillbaka till den dåliga sömnen vi hade med Dante. Gud jag var så trött dom här veckorna, som en zombie och hade såklart sjukt mycket på jobbet just då. Men det måste varit en fas för nu har den gått över och hon sover som vanligt igen! Som vanligt för oss just nu är: Läggdags 19.00. Äter ca 23 och 03, vaknar kanske någon mer gång däremellan. Upp för dagen runt 07! Hon brukar sova första halvan av natten i sin säng i vårt rum och andra halvan bredvid mig. På dagen sover hon en nap vid 10 och en vid 14. Jag märker att rutiner funkar bra för henne och att allt blir lättare när vi försöker hålla dem så det fortsätter vi med.

Det är intressant hur mycket mer ork jag har som förälder nu, trots att mitt liv i övrigt är väldigt hektiskt, till skillnad från när Dante kom. Det säger en del om hur sömnproblem och kolik verkligen kan bryta ner dig… Allt är enklare den här gången, trots att det på pappret borde vara jobbigare, och det är för att jag är starkare både fysiskt och psykiskt. Jag vaknar på morgonen och har ork till allt ifrån en fyraåring som vägrar ta på sig vantar till en bebis som kastar gröt omkring sig 😅

Hur har ni upplevt skillnaden från ett till två barn eller med första vs andra barnet?

Annars så kämpar vi på med maten. Precis som Dante har Gaia känslig mage så vi har behövt ta extremt små steg fram. Nu vid åtta månader märker jag äntligen att vi kan börja ge lite mer mat men fram tills nu har vi verkligen kämpat med magont 💔 Så glad att det börjar släppa för mat är kul!

Hon kravlar, sitter, babblar, klappar händerna och lipar hela dagarna. Redan 7 tänder har tittat fram och hon älskar därmed att bita i saker. Hennes personlighet fortsätter verkligen i samma spår som vi känt av från start: sprallig och bestämd som resten av familjen men mycket mer lättsam än oss andra. Alltid nära till skratt och skrik, nyfiken och en galen charmör. Tänk så kul det är att få följa en liten människas förändringar, att man får vara med om det. Att jag får vara med om Gaia. Vilken skatt 💌

  1. Gud jag tyckte tvåbarnschocken var brutal! Men då har jag knappt 1,5 år mellan barnen 🫠 vår yngsta är nu 5,5 månad och jag har känt att jag drunknar.

    Men håller aaabsolut med om att tiden går mycket snabbare med nr2! Du blinkar och helt plötsligt har en månad gått. Det ger mig hopp om att även jag snart ska tycka det är enklare.

    1. Heja dig! Jag tror det är så stor skillnad på upplevelsen beroende på hur många år det är mellan syskonen 🙏🏼🏋🏼‍♀️💕

  2. Det ÄR så mysigt att följa utveckligen. 😍
    Min son är 9 månader idag, första barnet, och jag tycker det har gått fort. Livrädd av tanken på hur fort det kommer att gå med eventuella framtida barn. 😬 Vår son har dock inte något intresse av att röra på sig än, så på så sätt går det långsamt. Haha.

    1. Hahah men mysigt att han tar det i sin takt ❤️ Gaia är överallt just nu vilket är sååå jobbigt eftersom Dante bara leker med pärlor och Lego 🫠

  3. Jag håller med HELT!! Jag tyckte tiden stod absolut stilla första halvåret med första barnet, hon är nu 2 år! Med hennes lillasyster, som nu är 4 månader, så undrar jag vart den här hösten tagit vägen? Har det gått 4 dagar eller 4 månader? 😂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi