Bebisuppdatering: 4 månader med lillasyster

Tiden går mycket snabbare nu än med första bebisen. Hon vände sig för några dagar sen, började ta sig ur sitt nest och flytta sig i babygymmet. När hon nacktränade såg jag hur hon sakta men säkert tog sig framåt också. Centimeter för centimeter tryckte hon sig fram med hela kroppen… och jag fick panik! Haha. Vad händer med tiden? Ingenting är ett kvitto på hur snabbt den går som barn.

När vi hade läkarkontroll med Gaia vid två månader tog barnläkaren in en kollega och visade hur stark Gaia var i kroppen, hon tyckte det skulle bli ”så himla spännande och roligt att följa Gaias snabba utveckling!”!? Jag gick därifrån och var lika delar stolt och panikslagen, neeeej, hon behöver ju inte vara EXTRA snabb haha!! Och det är nästan exakt tvärtemot hur jag kände med Dante, då ville jag bara att tiden skulle gå och nu VET jag hur snabbt tiden går och då har jag inte samma problem med den.

Med det sagt så har man verkligen märkt den här månaden att hon har tagit ett stort steg i sin utveckling! Hon är inte ett litet knyte längre, utan en bebis som utvecklas i en rasande fart. Hon älskar att stå i famnen, är stadig i nacken, rör sig mer som en bebis och inte alls som en nyfödd längre och är mycket mer med oss i blick, nyfikenhet och energi. Greppar tag i saker och stoppar allt i munnen, skrattar varje gång man tittar på henne och älskar när vi sjunger och dansar tillsammans.

Allt som allt är Gaia en väldigt glad bebis med mycket nyfikenhet! Hon äter ungefär var 3-4:e timme under dagen och sover en stund varannan timme. Hon somnar runt 22 för natten och äter 2 gånger per natt innan hon vaknar för dagen runt 8. Ingen av våra barn har tillhört gruppen som sover mest timmar per dygn, men hon sover riktigt bra på natten mellan ca 22-04 vilket är en lyx för oss som är vana vid något helt annat.

Enda minuset med den här perioden är att hon är i språng 4 vilket märks då hon är lite gnälligare än vanligt. Sedan tycker jag det är lite jobbigt när hon är mellan litet knyte och riktig bebis, om ni förstår vad jag menar? Hon vill inte bara ligga och mysa, men är heller inte tillräckligt stor för att orka upptäcka allt hon vill. Det ligger en dos frustration i hennes kropp och jag tycker också det är lite svårt att liksom underhålla henne. Men med Dante minns jag att det blev mycket roligare och enklare vid sex månader så det är bara sjunga Imse vimse spindel femhundra gånger tills dess och njuta av dom mysiga stunderna!

Hur Gaia ser ut varje gång man tittar på henne :’)

Hur gammal är era bebisar ni som har bebis, och vad är det bästa respektive sämsta med perioden de är i just nu?

Läs uppdateringen om 3 månader här!

 1. 11 månader om 2 veckor och han har redan gått (och klättrat på allt) i 1,5 månader så jag håller med om allt går mkt snabbare med småsyskon! Var är min lille bebis?! Han vill inte längre bli matad och springer efter sin syster hellre än sitta och gosa med mig. Hjälp! Men det är ändå underbart att se honom och dem tillsammans. Jag har varit lugnare denna andra gång så jag upplever ändå att jag verkligen kunnat njuta av hans bebistid även om den raceat förbi. Så jag har njutit av det där första kurandet med en liten krok på bröstet, när de vaknar upp och ser och ler och nu när han vill och kan så mycket!

  1. Hej Michaela!

   Såg på din insta vad som som ut som superfina skydd för vägguttag (i form av körsbär?), vartifrån är dessa? 🙂

   Kram!

 2. Är du nöjd med bärselen från najell? Har också en magbebis som bara vill bli buren hela dagarna. Bärsjal funkar men vill gärna ha något mer alternativ och den ser så skön och fin ut som du har till er fina dotter. Kan du gå länge utan ryggont osv? Är den varm?

  1. Den från Najell är sååå bra! Måste säga att jag älskat alla våra bärselar och verkligen tyckt de varit bra investeringar. Den från Najell som vi har i rosa är min favorit!

 3. Hej! Har läst din blogg i många år och uppskattat blandningen av innehåll. Nu är det bara sporadiska baby inlägg och jag undrar hur planen för bloggen ser ut framöver? Är nyfiken på er nya lägenhet och hoppas på ett inlägg.

 4. Dags att börja spara i elektrolys-fonden till lill-tjejen, hon verkar ha fått samtliga hår-gener från sydeuropa och persien 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi