Bebisuppdatering: 3 månader med lillasyster

Idag blir hon tre månader, vår älskade Gaia.

Och ni vet vad det betyder va? Att hon och jag har klarat den fjärde trimestern! Jag såg för några veckor sedan att Asabea Britton var på ett firande av en kompis där dom firade att hon och bebisen klarat den fjärde trimestern… det var typ det finaste jag någonsin sett! Och så värdigt för både mamma och bebis. Att respektera och ära den här extremt sköra tiden i livet för båda två. Ingen trimester är så tuff som den fjärde tycker jag. Att ha så ont i kroppen och samtidigt ansvara dygnet runt för en liten människa som är så ny i den stora världen. Så mycket känslor som kommer och går genom kroppen, och den här gången för mig – att samtidigt i allt det här ta hand om sitt stora barn.

Jag slutar aldrig, ALDRIG, förvånas över vilken urkraft vi kvinnor besitter.

Med det sagt så är jag väldigt glad och exalterad när jag tänker på all härlig tid vi har framför oss som familj!

Senaste månaden har varit sååå bra med lilla Gaia jämfört med de första två månaderna. Som jag skrev i förra uppdateringen så hade hon precis börjat sova bättre och haft mindre ont i magen runt två månader, och sen dess har det faktiskt varit bra. Så jämfört med storebror som hade kolik fram till ungefär 4,5 månaders ålder, så hade hon det till två månader vilket är stor skillnad. Nu när jag har haft två olika barn med olika upplevelser kan jag också konstatera följande: det GÅR inte att dra alla bebisar över en kam. Man kan inte säga ”det är så enkelt med nyfödda!” eller ”man får aldrig sova med bebisar!” för det handlar helt enkelt bara om vilken bebis du får. Det finns mer och mindre krävande bebisar. Det gäller för alla barn i alla åldrar och något vi föräldrar ska ha med oss när vi sitter där och dömmer andra. Kom ihåg det: andra föräldrar går igenom grejer du inte kan förstå. 

För att ta hand om en glad, nöjd och välmående bebis är en miljon gånger lättare än att ta hand om en som har ont, inte kommer till ro och mår dåligt. Det är så stor skillnad att det inte är klokt. Och bebisens mående blir ju ditt mående. Jag tycker så synd om mig själv och alla andra nyblivna föräldrar som får kämpa med sina bebisar, samtidigt är jag så glad för alla som får den andra upplevelsen. För den är helt ljuvlig. Den där ni hinner samla ihop sömn så det räcker över dygnet, den där din bebis kommer till ro, när ni skrattar och möter varandras blick och du kan lägga ner i nestet en liten stund för att få borsta tänderna i lugn och ro. Fjärde trimestern kan vara absolut ljuvlig och absolut skitjobbig beroende på hur din bebis mår.

Jag tänker på saker jag testade, tyckte och kände med Dante och så i en millisekund dömmer jag; hur kunde jag göra så? Men sen minns jag hur jobbigt det var. Hur lite sömn vi fick, hur desperat man blev till slut, nästan som att bli sjuk eller galen eller deprimerad… eller allt på samma gång. Den här gången är det lättare att göra rätt för vår bebis är lättare. Så enkelt är det. Ömmar för föräldrar som kämpar ♥

Utvecklingsmässigt är det så kul att hon börjar bli lite större nu. Hon försöker greppa saker, rulla runt från rygg till mage, hon skrattar med ljud och försöker prata med sin storebror så fort hon får chansen. Hon älskar att bli underhållen och vill gärna titta på när någon i familjen pratar med henne eller visar färgglada saker. Jag är så glad över att just Gaia kommit till vår familj och man ser hur mycket Dante växer som storebror varje dag vilket är fantastiskt.

Månadens avslutande sammanfattning får helt enkelt bli: jag är tacksam över att allt har lättat och att Gaia inte längre har ont i magen. Det gör att vi kan njuta och lära känna varandra på ett mysigt och fint sätt. Nu ser jag fram emot nästa månad!

Läs tvåmånaders-uppdateringen här!

  1. Din dotter ser nästan exakt ut som min! Min är 4 v gammal och så lik Gaia.

    Tack för att du är transparent och skriver ärligt hur du upplevde den fjärde trimestern. Det är inte lätt! Vi kvinnor har en superkraft som fixar det här!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi