Lillasysters garderob och checklistan för BB-väskan

På ett sätt kanske det var tur att hon inte kom innan v. 40, för jag har ju i alla fall hunnit få klart alla grejer den här veckan! Packade alltså BB-väskan, tvättade hennes kläder, tog upp babyskyddet ur källaren, plockade fram Dantes newborn-kläder osv. Jag har inte hunnit något av det här innan för det har varit så mycket jobb, men i väntans tider har jag orkat göra någon sak om dagen och nu är allt klart!

Såhär ser lillasysters garderob ut!

Lillasyster har en byrå i vårt rum med tre stora lådor. Nu har lådan fyllts på lite när Dantes gamla bebiskläder är tvättade och nervikta här, men för att summera ungefär hur mycket och vad hon har så är det:

 • I lådan högst upp till vänster ligger set med bodys + byxa (och mössa om det finns tillhörande) i strl 50 till vänster och 56 till höger. Eftersom vi flyttar om mindre än två månader har jag bara packat upp kläder i 50 & 56, så plockar jag upp större storlekar i nya lägenheten sen. Det är ungefär 6-8 set i strl 50 och lika många i 56!
 • I mittenlådan högst upp ligger pyjamaser. 8-10 pyjamaser i strl 50 och lika många i 56.
 • Högst upp till höger ligger muslinfiltar. Jag älskar muslinfiltar för att de går att andas igenom, är mysiga, går att rulla och lägga runt en bebis, över som täcke eller att ha på sig vid amning.
 • I lådorna längst ner, som nu är påfyllda, ligger där strumpor, tunna mössor, dregglisar och koftor/tjockare tröjor.

Lådan underst i byrån rymmer filtar, handdukar, jackor, overaller, vantar, mössor och massa annat som kan tänkas behövas för lillasyster. Och högst upp finns en apotekslåda med de viktigaste produkterna för första tiden till mamma och bebis!

Eftersom april fortfarande är en ganska kylig månad, så har hon fått en fleeceoverall och gulliga små mössor som hon kan ha på sig på sina första promenader.

Skötbordet är från Stokke, skötbordsöverdraget och lilla ryggsäcken från Garbo & Friends, overallen  och mössorna från Minimarket och förvaringslådorna från IKEA!

Jag packade ju BB-väskan också i dagarna och utgick från en egen packningslista som jag gjorde i Baby Journey (tips!). Det finns ju superbra standardlistor i appen men om man vill ha med sig lite egna grejer kan det vara skönt att göra en egen. Jag är väldigt mån om att gå in i min egna bubbla och förutsatt att förlossningen inte går superfort så finns det små saker att ta med som jag vet kommer göra min upplevelse mer positiv. Förlossningen handlar om mig och min bebis och jag vill verkligen kunna gå in i mig själv, hitta kraft och fokusera på oss under den här mäktiga upplevelsen!

Min och bebisens BB-packlista:

Jag tror att det var allt. Nu är det bara fortsätta vänta och ha tålamod… puss!

 1. Ser att det står snickers på listan, har en kompis som är dödsallergisk mot jordnötter och det vore ju hemskt att ha med en snickers och inte få öppna den. Vet inte vad det finns för policy på förlossningen eller BB för nötter men kan vara värt att kolla upp eller byta ut den mot något annat. Bara en tanke!
  All lycka till dig och hoppas förlossningen går bra, ska bli så spännande att få läsa om sen! 💕

 2. Wow vad mkt!
  Jag har fött en gång å jag använde enbart BBs härliga ”rock” och bebis var naken tills hemgång.
  Tänk så olika vi är! Jag orkade inte bry mig det minsta om nånting. Kanske det skulle se annorlunda ut idag.
  Men får man verkligen äta nåt med nötter?

 3. Så mysigt! Vår bebis nr 2 kom en timme efter att vi anlände till BB så allt vi hade med oss utom babyskydd och åka hem-outfits fick snällt åka med hem igen. 😁💫

 4. Grattis till er underbart fina dotter Gaia!
  Har följt dig sen flickrummet i Nacka och du känns som en vän där jag fått följa dig genom livet. Jag ska också få mitt andra barn fast i juli.
  Tack för den värmen och glädjen du gett till oss genom alla dessa åren och jag bara vet vilken tur Gaia och Dante har som fått dig som deras mamma.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi