Frågor med Forni

Har du förlossningsrädsla? Vad är dina förhoppningar på din andra förlossning?

Nej, jag har ingen förlossningsrädsla och det är jag tacksam över då det måste vara supertufft att tampas med! I början av den här graviditeten kunde förlossningen stressa mig, när jag tänkte på förlossningen fick jag inte alls en bra känsla i kroppen utan kände mest att SHIT, vad tufft att ta sig igenom det där igen. Men nio månader är en lång tid och under den här graviditeten har pepp, längtan och också övertygelse om vad min egen kropp klarar av växt fram. Nu känner jag sån tillit till mig själv och min egen kropp. Dessutom är jag så fruktansvärt trött på att vara gravid så jag vill bara få tillbaka min vanliga kropp vilket blir en bra morot. Jag tänker på att kunna gå en promenad obegränsat och börjar typ gråta av lycka.

Känner du någon stress över hur det kommer bli med föräldraledigheten? Tycker det känns som en potentiellt utmaning att driva eget och kombinera det med föräldraledighet när man inte vet hur ens barn är.

Vi har en plan men det är ju omöjligt att förutspå hur det kommer bli när hon väl är här sen. Som egenföretagare kan du inte styra allt utan vissa saker bara sker och du behövs på en viss plats eller i vissa projekt. Min förhoppning är att kunna fördela ansvaret mellan mig och Damon så att den som jobbar får vara helt dedikerad jobbet och den som är med lillasyster får vara helt dedikerad i det – och att vi sedan kan växeldra och byta under årets gång. Jag försöker hålla mig positiv och lösningsorienterad – det mesta löser sig!

Dante 2 månader

Jag och min partner har varit tillsammans i 5 år och börjat gå i snacket om det är läge för oss att skaffa barn. Min kille tycker att vi ska ”köra” men jag står fortfarande och velar om jag/vi är redo. Tanken på det livslånga ansvaret ett barn innebär gör mig väldigt stressad… och det blir inte bättre av att han resonerar som att det inte är en stor grej utan ”varför inte”, ”kan vi väl”, ”ja vi kör”. Min fråga är väl helt enkelt: Hur vet man att man är redo att skaffa barn?

Jag bara visste det. Det var en känsla som växte fram i min kropp och jag var så säker på den när jag och Damon slutade skydda oss och började försöka. Men jag har förstått att alla inte kommer fram till den känslan men bestämmer sig för att testa ändå. Så jag har helt enkelt inget tips, för att för mig bara visste jag. Precis som jag visste att jag var kär eller andra sådana känslor som bara självklart har växt fram i mig i mitt liv. Jag tycker inte att man ska stressa fram familj, för det är verkligen ett livslångt ansvar, och jag tror också att det är bra om man verkligen längtat efter det så att man orkar ta sig igenom alla svårigheter som det innebär att gå igenom en bebisresa!

Om du fick rekommendera en bok till någon som vill börja läsa mer och bli kär i konceptet med att läsa, vilken bok skulle det vara?

Ååååh så mysigt, finns ju massa bra böcker. Spontant älskade jag ”Je’mapelle Agneta” – sån feelgood som jag slukade med glädje i sommar!

Du har sagt att du inte har särskilt mycket söndagsångest nu för tiden då du älskar ditt jobb så mycket. Kan du inte berätta lite mer om dina måndagar och din planering? Hur gör du för att din energi ska räcka till ”ytterligare en vecka”?

På måndagar sitter jag i olika typer av veckomöten! Jag har ett veckomöte för mina sociala medier, ett för FORNI Magazine, ett för Baby Journey, ett för marknadsavdelningen på Baby Journey och slutligen ett för partnerskapet med Länsförsäkringar som vi har på Baby Journey. Mellan dessa sitter jag vid datorn och planerar veckans to do’s, äter en smarrig sallad och dricker någon extra kopp kaffe. Jag tycker bara måndagar är härliga och väldigt effektiva! Dessutom brukar vi alltid ha extra mysiga kvällar på måndagar.

Angående energi för ytterligare en vecka hade jag om jag var du kanske sett över min vardag. Jag har sällan känt att det är svårt för energin att räcka till för en till vecka för jag har mestadels verkligen trivts med min vardag. Det låter som att du inte riktigt gör det? Se över om du behöver göra förändringar i ditt liv och ta hand om dig, vi har bara ett liv <3

L.A. i våras med Petra!

Skulle du kunna tänka dig att flytta till USA (om det skulle klaffa med boende/jobb/relationer)?

Absolut! Så kul erfarenhet ju!

Om du skulle överraska Damon med en romantisk hemmakväll som är helt ordnad av dig, han har ingen aning. Hur skulle kvällen se ut då, vad skulle du bjuda på för snacks, mat, efterrätt, skulle du ha på dig något särskilt?

Ååååh så mysigt! Absolut italienskt tema. Pasta, riktigt dyrt italienskt rödvin, så skulle jag ha på mig något härligt set och mina finaste inneskor. Lyssna på Andrea Bocelli och kramas medan pastan kokar och vi sippar på vinet. Guuud så härligt jag orkar inte!

Känner du press över att behöva upprätthålla en viss bild av dig själv, inte bara sociala medier/irl men också typ i vissa kompisrelationer och jobbsamanhang?

Ibland, men mindre med åren. På ett sätt kan det vara jobbigt att bli äldre, men att mogna är något väldigt härligt som ger själslig ro. Att inte känna att man behöver vara på ett visst sätt i vissa situationer utan att man bara kan vara sig själv med allt vad det innebär.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi