Ett måste för gravidresan: Najell Gravid & Amningskudde

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Najell

Vad tänker ni på när jag säger gravidkudde?

Ord som dyker upp för mig är avlastning, stöd, support, mjukt, skönt och bebisbubbla.

Det finns vissa saker i gravid & bebisresan som jag tycker är lite extra värda att investera i, och en kombinerad gravid och amningskudde är verkligen en sån produkt! Den här från Najell har jag haft sen jag fick problem med mitt bäcken för ett par år sedan och den är helt otrolig! Så pass otrolig att jag faktiskt använder den i stort sett varje natt. Ni som följer bloggen vet att jag har brottats med bäckenbottenproblem mellan graviditeterna och då har den här kudden varit en livräddare för mig under nätterna då jag haft den mellan knäna för att må lite bättre i kroppen. Sen blev jag gravid med lillasyster och då var det extra tacksamt att redan ha min kudde redo!

Ni får 20% rabatt på Najells gravid och amningskudde om ni anger koden forni20 i deras webshop fram till den 24:e mars.

Najells gravid och amningskudde är den smartaste kudden på marknaden eftersom den är en lång kudde, men som går att dela till två mindre kuddar > du kan nämligen plocka ut en mindre kudde i den långa som sedan resulterar i att du har två mindre. De mindre kuddarna brukar vara superbra vid amning när du vill ha barnet i famnen, men jag använder också en mindre när Dante sover med oss i sängen då den inte tar lika mycket plats och är smidigare som gravidkudde än den stora när man har en treåring som sover med en. Den stora använder jag istället när jag inte sover med Dante eller när jag tittar på tv/läser/vilar om kvällarna.

Jag tror inte att jag är den enda gravida med tankesättet: Aldrig utan min gravidkudde! Haha ♥

Najells gravidkudde finns i flera olika färger och du kan också köpa olika överdrag om du vill variera. De är lätta att dra av och tvätta i maskin och är tillverkade i den mjukaste bomull för att alltid vara ett snällt och tryggt support för dig.

Din kropp förändras genom hela graviditeten. Det du tampas med i första trimestern kommer troligtvis inte att vara samma saker som du behöver kämpa dig igenom i den andra, tredje eller fjärde trimestern. För mig har det sett ut såhär:

Trimester 1: Illamående och i behov av att ligga mer upprätt på rygg, nästan sittande vissa nätter!
Trimester 2: Magen börjar växa och sura uppstötningar samt lätt bäckenbottensmärta kommer. Det har resulterat i att jag legat och sovit mestadels som på bilden här ovan – halvt uppbullad med kuddar och gravidkudden hela vägen runt kroppen.
Trimester 3: Nu är jag riktigt tung och känner hur hela sängen sjunker ner när jag lägger mig. Det gör mig mindre rörlig och därav ligger jag mestadels i en och samma position under natten. Jag delar upp kudden i två delar där jag har den ena mellan benen och den andra bakom ryggen, sedan ligger jag i fosterställning på vänster sida.
Trimester 4: Här är bebisen ute och kroppen försöker läka i långsam takt – en trimester jag inte kommit till än i den här graviditeten! Men jag kommer troligtvis använda den ena kudden som amningskudde i soffan och den andra kudden mellan benen i sängen på nätterna. Den långa kudden kommer nog kännas för stor för att få plats i sängen med bebis, man, kuddar, handdukar, en treåring och allt som ska rymmas så jag tror att jag kommer ha en kudde redo i sängen och en i soffan mest hela tiden!

Jag älskar att jag kan justera spänstigheten i Najells gravidkuddar, så att jag kan välja om jag vill ha innehållet lösare och mjukare eller en mer hård och kompakt kudde. Det är superenkelt att bara dra åt och knyta åt kudden så att den blir precis så som du vill ha den! Jag brukar även ha den bakom ryggen vid matbordet när vi äter, då har jag den riktigt kompakt så att jag kan luta mig mot den men ändå nå tallriken och så får jag en skön, avlastande position som slipper ge mig ännu mer ryggproblem eller göra så att jag belastar kroppen fel.

Att vara gravid är en otrolig omställning för en kropp, det går inte att föreställa sig innan man är med om det själv. Hela vikten fördelas om, alla organ flyttas, nya delar av kroppen tvingas bära upp sånt som andra delar tidigare tagit hand om. Att ta hand om sin kropp under den här perioden är inte bara en investering för graviditeten, utan även för läkandet av din kropp efteråt. Att prioritera sin hälsa och välmående som gravid är att vilja vara en stark och frisk mamma för resten av sitt liv.

Förutom den kombinerade gravid och amningskudden har Najell ett otroligt sortiment med många av mina favoritprodukter för bebisar! Bland annat den här sleepcarriern som vi använde hur mycket som helst till Dante och som vi precis bäddat färdigt till lillasyster! Vi la in en varm åkpåse så att hon slipper frysa på barnvagnspromenaderna, som vi inomhus kan byta ut mot en mysig filt och en muslinfilt som hon kan gosa med. Självklart får ett gosedjur följa med i nestet också ♥

Hur har du använt din gravidkudde? Är det något jag har missat som användningsområde? Jag älskar att kudden har så många användningsområden och det gör den verkligen till en investering. Glöm nu inte att koden forni20 ger er 20% rabatt på gravidkudden fram till 24:e mars! 

Här kommer ni till Najells hemsida. 

  1. Tänkte du amma denna gången även om du hade D-mer förra? Minns att du mådde väldigt dåligt under amningen.. Har du övervägt att inte utsätta dig för det igen? <3

  2. Här hemma är lillasyster 1 år och numera extraknäcker kudden som skydd vid huvudet i storebrors säng och den andra delen som extra nackstöd vid läggning. I framtiden tänker jag sy ett annat fodral så att barnen kan ha dem vid deras kojbygge? jag hade egentligen tänkt sälja dem vidare men de är ju alldeles för praktiska för det!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi