Graviduppdatering med lillasyster i v. 34

Om en vecka är jag officiellt höggravid va? Vecka 35, visst är man det då? Herregud!! Det känns som att jag har varit gravid i en evighet, samtidigt som jag inte kan förstå att det snart är slut på den här otroliga resan.

Mitt mående: 

Den här veckan har jag mått lite sämre jämfört med senaste veckorna då jag har mått väldigt bra. Jag tror att det har att göra med påfrestningar i form av att vi har sålt vår lägenhet vilket har tagit både fysisk och psykisk stress. Att fixa med plåtning, styling, visningar, inte kunna bo hemma och allt sånt samtidigt som man är hormonell och gravid är ingenting jag kommer att göra om hehe! Men nu är det gjort, nu kan jag släppa den pucken och blicka framåt mot att vi snart ska få en urgullig liten bebis. Jag har en del jobbprojekt som måste bli klara i mars innan jag går på föräldraledighet, men jag hoppas att jag ska kunna få klart allting utan att stressa onödigt mycket.

Min kropp:

Min kropp börjar bli tung och gör ont. Bäckenbotten är som det har varit senaste veckorna, den gör ont och det enda som funkar är att vila och att gå så lite som möjligt. Jag har mycket sammandragningar och bebisen ligger faktiskt redan nästan fixerad (fixerad, något ruckbar som barnmorskan informerade om sist!). Jag känner att hon är långt nere och det är såklart jobbigare än när bebisen ligger högre upp för att det blir svårare att gå när man har ett huvud mellan benen haha… däremot finns det andra fördelar, som att hon inte sparkar lika högt upp mot revbenen eller att jag mår illa/har för mycket sura uppstötningar. Så det är helt okej att hon ligger där nere och är redo, så länge som jag tar det lugnt och lyssnar på kroppen.

Att bli redo:

Jag bestämde i höstas att jag skulle köra på med allt som behövde göras fram till mars, och att i mars skulle jag tillåta mig att gå all in i den förberedande bubblan som jag tror är så viktig att gå in i innan man får en bebis. Allt ifrån visualisera sin förlossning, bebisen, första tiden och vara inlyssnande mot kroppen är något jag tror underlättar för att orka med fjärde trimestern… så jag ska gå in i min egna bubbla med allt vad det innebär från och med nästa vecka. Dessutom, nu när vi sålt lägenheten, kan vi börja plocka fram bebissakerna och göra hemmet redo. Vi kommer bo kvar när hon kommer och så flyttar vi månaden efter. Jag ska ta fram hennes spjälsäng, tvätta rent alla Dantes bebiskläder till henne, bädda med babylakan, köpa muslinfiltar och boa loss.

När hade ni allt redo till er bebis? Med Dante var vi i stort sett helt redo i v. 34, denna gång tänker jag att det mesta är klart runt v. 38 som behövs direkt efter att hon kommer, sedan kommer vi att fixa saker mer pö om pö denna bebistid. Första gången var det så viktigt för mig att ha allting redo men nu är jag tryggare och vet vad jag behöver och när på ett annat sätt.

Läs de andra uppdateringarna här!

Graviduppdatering med lillasyster i v. 30
Graviduppdatering med lillasyster i v. 28
Graviduppdatering med lillasyster i v. 24
Graviduppdatering med lillasyster v. 22
Graviduppdatering med lillasyster v. 19

Ni glömmer väl inte att ladda ner och följa era graviditeter i Baby Journey? Ladda ner och läs mer här!

  1. Vilka symtom hade du v.7 denna graviditet jämfört med förra? Om du hade några. Är själv gravid i v.7 och är så nervös inför tidigt ultraljud om 9 dagar.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi