Smackan – Semlan du gör på nolltid!

Det är väl ingen som har missat att jag är en stor semmelfantast, haha… synd för mig så är jag ju laktosintolerant vilket gör att jag inte kan testa Stoxkholms hela utbud av semlor. Meeeen jag har några smultronställen jag går till och äter laktosfria semlor, och så har jag i år gjort SMACKAN hemma!

Smackan, frågar ni? Ja, Smackan. En semla. Som är en macka. Som blir en Smacka. Genialt om ni frågar mig!

Baby Journey har nämligen temat ihop oss med TV-kocken Jessica Frej och tillsammans har vi tagit fram SMACKAN! En underbar och busenkel kombination av den simpla toasten med den gudomliga semlan, en semmel-macka alltså! Det är verkligen den perfekta lösningen för alla stressade småbarnsföräldrar som vill njuta av en magisk god semla tillsammans med sina barn men kanske inte har tiden att slänga ihop värsta bakverket. Personligen gillar jag bäst den klassiska semlan, men här kan man verkligen passa på att vara kreativ tillsammans med sitt barn, toppa Smackan med alltifrån färska bär, strössel eller mini marshmallows (Dantes favorit!). Ett hett tips är att köpa hela mandlar och grovhacka för att sedan strö över gräddtäcket, det blir så gott och ger lite extra crunch – MUMS!

Ingredienser:

  • 4 skivor vitt bröd
  • 100 g mandelmassa
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kardemumma
  • florsocker

Såhär gör du:

  1. Rosta brödet
  2. Vispa grädden
  3. Riv mandelmassa på brödet och toppa med vispad grädde
  4. Strö över nymald kardemumma och pudra över florsocker

Hem och gör er alldeles egna smacka nu gullisar ♥

  1. Xylaktas. Livet är återställt. Tar en varje morgon, kan äta alla vanliga mjölkprodukter. Billigare än laktosfritt i det långa loppet.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi