Frågor med Forni

Läser du själv några bloggar? Om så, vilka?

JA! Jag älskar faktiskt bloggar fortfarande och läser ungefär 10 st i veckan. Bl.a. Elsa Billgren, Underbara Clara, Sandra Beijer, Flora Wiström, Maja Nilsson Lindelöf, Sofia Wood, Paula Rosas, Egoina och några till!

Vi har jättemycket problem med vår 4-åring som konstant blir åksjuk när vi åker bil. Har läst att Dante är likadan och även du själv när du var yngre. Har du något råd vad man kan göra för att underlätta resorna?

Åh, då sitter vi i samma båt! Jag har nog inte fler tips än de ”vanliga”. Ingen mat precis innan åktur, eventuellt någon frukt bara för att magen inte ska vara helt tom. Kex att äta i bilen eller napp att suga på för att distrahera. Öppet fönster, svalt i bilen. Någon saga eller favoritlåt på hög volym så att han kan gå in i den. Inte för tjocka kläder, aldrig jacka och tar nästan alltid av skorna också. Sen har vi alltid en spypåse och wipes i bilfacket redo!

Vill fråga vilka böcker du har läst/vill läsa?

Menar du under 2022? Jag kan göra ett litet inlägg om det!

Vad för träning förutom springa du tycker om, går du någonsin själv och gymmar?

De senaste åren har jag mest kört Megaformer, springa utomhus, yoga av olika slag och Barrys (styrketräning och konditionsträning kombinerad). Men sen testar jag andra saker då och då. Jag gillar INTE att gå till ett gym och köra på maskiner utan föredrar klasser alla dagar i veckan!

Vart skulle du säga är dina topp favoritdestinationer för att resa ett gäng (par/singlar) pre kids?

Oooh så kul. Franska Rivieran, Mykonos, Tulum, Ibiza eller Kapstaden kanske?

Kapstaden januari 2020 ♥

Vad är du mest nervös över och vad ser du mest fram emot nu när ni ska bli fyra i familjen?

Mest nervös över: att inte få ihop det. Och att känna mig som en dålig förälder gentemot Dante.
Ser mest fram emot: Att vi tre ska få en bebis ihop. Det är liksom inte bara jag och Damon som får en bebis, det är lika mycket Dantes. Han är så förväntansfull och det ska bli så kul att få ”ge” honom det här.

Min kille fyller år snart, han har ett stort intresse för bra viner så jag skulle vilja ge honom något som har med det att göra? Har du tips på en bra present?

Buda hem vin på auktion från hans favoritregion/druva eller året han är född! Mycket uppskattat!

Du har så mycket fint porslin! Har nyligen flyttat och vill börja samla på mig ett nytt porslins set, vilka är dina favoriter?

Tack gull! Finns ju sååå mycket fint. Jag älskar Rörstrand, vi har hela tre serviser från dem. Ostindia eller Swedish Grace tycker jag är klassiker som alltid håller. Vi har ju båda dem och jag tröttnar aldrig. Min dröm är att börja samla på Astier de Villatte men de är sååå dyra så jag vet inte när jag ska ha råd med det haha!

Hur har din bäckenbotten känts under din andra graviditet? Gör du mycket övningar själv eller går du regelbundet till naprapat?

Jag går till Josefine på John Carrier som är specialiserade på gravid och postpartum. Av henne får jag enklare övningar, stretch och massage och dit går jag 1-2 gånger/månad. Min bäckenbotten är ungefär som förra graviditeten vilket jag ser som något positivt för jag trodde det skulle vara mycket värre den här gången! Men min fysioterapi har helt klart gett resultat. Nu hoppas jag bara att det håller i sig även efteråt, jag ska vara väldigt noggrann med att göra bäckenbottenträning och vänta länge innan jag kliver på någon tyngre träning.

Sååå spännande med en liten tjej! <3 Planerar du att jobba något eller ska du vara mer eller mindre helt mammaledig?

Visst <3 Jag och Damon delar upp föräldraledigheten sinsemellan efter 6 månader och de första 6 månaderna tar jag föräldraledigt 🙂

  1. Gällande åksjuka, numer har vi alltid ett bigpack paket eller liknande burk med tättslutande lock i bilen. Perfekt att kunna stänga om spyan och även lättare att träffa rätt. Suga på en klubba är också nåt som funkar för oss.

  2. Vi har också ett åksjukt barn, alla längre resor alltså över 10 minuter har hon seaband från apoteket runt handlederna. Är kanske placebo men vi upplever mycket färre kräkningar efter att ha använt dem.
    Vi märkte ingen skillnad på att vända framlänges vid 5 års ålder, alla sa att det berodde på det. Men ljudbok i öronen, svalt i bilen, utvilad och aldrig titta på telefon eller iPad och seaband och jag åker inte bil med konstant oro längre.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi