Visste du det här om gravidförsäkringar?

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Länsförsäkringar

Jag har en Gravidförsäkring Plus från Länsförsäkringar, som jag är så tacksam över att jag tecknade för att ha ett så bra skydd som möjligt för mig och mitt ofödda barn under graviditeten.

I min senaste graviduppdatering (som du kan läsa här!) skrev jag om den oro som jag har känt över att något ska hända mig eller min bebis under graviditeten. När jag var gravid med Dante var min oro som störst under den första trimestern men den här gången har oron snarare vuxit fram under graviditetens gång. Jag har dock en annan inställning till oro denna graviditet, för nu vet jag att oro är en del av föräldraskapet. Den finns alltid med mig, ibland mer och ibland mindre påtaglig. Det finns ingenting jag värnar om så mycket som mina barn, ingenting är lika viktigt i mitt liv ♥

Både under min graviditet med Dante och min graviditet med lillasyster har jag tecknat en gravidförsäkring innan det stora rutinultraljudet i vecka 20. Under min första graviditet så hade jag egentligen ingen relation till försäkringar, men jag läste en sak som jag fastnade för, och som fick mig att tänka till. Och det var en mening i stil med ”Varför försäkrar vi våra saker, men inte det viktigaste vi har?”. Den fastnade hos mig och efter att jag läst det, kändes det självklart för mig att försäkra mig och mitt ofödda barn – och sen såklart mina barn när de är utanför magen.

Har/hade du en gravidförsäkring under din graviditet? Och om du är gravid idag, eller kanske hoppas på att bli gravid i framtiden, är en gravidförsäkring självklar för dig? Vad vet du om gravidförsäkringar?

Visste du till exempel att…

  • Gravidförsäkring är det enda skyddet för ett ofött barn i magen.
  • En gravidförsäkring börjar gälla i v. 22, men ska tecknas så tidigt som möjligt för att du ska få optimalt med skydd om någonting upptäcks innan graviditetsvecka 22.
  • Det finns två olika gravidförsäkringar hos Länsförsäkringar – Gravid Bas och Gravid Plus. Bas ger ett litet ekonomiskt skydd om någonting händer under graviditeten, medan Plus ger ett utökat skydd om något händer dig eller ditt ofödda barn.
  • Gravidförsäkring Plus ger dig ett ekonomiskt stöd om du och ditt nyfödda barn blir kvar på sjukhuset på grund av komplikationer i samband med förlossningen.
  • Gravidförsäkring Plus hjälper dig ekonomiskt om du eller ditt barn råkat ut för skador under förlossningen.
  • Du får hjälp med upp till tio terapitillfällen vid en krisreaktion om du tecknar både Plus och Bas-varianten.
  • Om du har köpt en Gravidförsäkring Plus, så får du från 500kr rabatt när du tecknar din barnförsäkring hos Länsförsäkringar sen (rabatten kan variera beroende på vilket län du bor i)!

En gravidförsäkring är enkel att teckna inne på Länsförsäkringars hemsida. Du väljer själv om du vill ha Bas eller Plusvarianten, kan läsa på noggrant om de båda alternativen och sen teckna den när som helst på dygnet.

Om du däremot vill passa på att se över fler försäkringar, kanske allt ifrån hemförsäkring till en egen person eller livförsäkring, så kan det var klokt att ta ett samtal med en rådgivare så att du känner dig trygg med hela familjens skydd när ni växer. Ett samtal med rådgivare är enkelt att boka inne hos Länsförsäkringar!

Läs mer och teckna din gravidförsäkring genom att klicka här. 

  1. Hej!
    Jag hade gravidförsäkring plus hos Länsförsäkringar och var med om en traumatisk förlossning som orsakades av en barnmorskas misstag. Vårt barn föddes väldigt sjukt och var nära på att inte överleva. Han låg på neo iva intuberad i respirator och har fått stor syrebrist. Vi blev inte ersatta över huvud taget från försäkringen. Den täckte inte det som hände under förlossningen och inte heller sjukdomarna som drabbade vårt barn. Kan också meddela att hos Länsförsäkringar får man bara teckna barnförsäkring för helt friska barn som ”har en normal utveckling”, oerhört förnedrande. Som du säkert förstår skulle jag aldrig rekommendera detta försäkringsbolag till någon, vi har självfallet bytt försäkringsbolag till allt vi äger.

    1. Hej Jossan!

      Här kommer ett svar från Länsförsäkringar:

      Länsförsäkringar, Produktspecialist gravid- och barnförsäkring

      Vi beklagar det inträffade i samband med din förlossning. Det är tråkigt att du dessutom haft en dålig upplevelse med din försäkring hos oss på Länsförsäkringar. När det gäller felhavande i vården rekommenderar vi att ta kontakt med patientförsäkringen LÖF då man kan få rätt till skadestånd om man råkat ut för en patientskada inom vården. För att anmäla patientskada går du in här: https://lof.se/patient/anmal-en-skada

      Känner du att det finns oklarheter om varför du inte fick ersättning från Länsförsäkringars gravidförsäkring uppmanar vi dig att kontakta ditt lokala Länsförsäkringsbolag, du har alltid rätt till omprövning.

      När man ansöker om en barnförsäkring som är en omfattande försäkring görs alltid en hälsoprövning på barnets hälsotillstånd. Har du inte fått den försäkring som du önskar kan du alltid prova att söka försäkringen hos ett annat bolag för att se om de gör en annan bedömning av hälsoprövningen. Du har också rätt att ansökan om försäkringen omprövad av Länsförsäkringar.

      Varma hälsningar

      1. Kan svara på svaret. Vart vi ska vända oss är vi helt införstådda med då jag själv arbetar inom vården.
        Att ett barn ska behöva bli godkänt i en hälsoprövning för att få en barnförsäkring tycker jag är oerhört förnedrande. Länsförsäkringar står inte för ett lika värde, det gör man inte om man bara försäkrar enbart helt friska barn. Men glömde visst! En olycksfallsförsäkring kunde ni nog hjälpa till med.. (verkligen samma sak ju). Såklart förstår jag att det handlar om en risk som bottnar i pengar..
        Fick en godkänd barnförsäkring hos ett annat försäkringsbolag(Folksam) som inte krävde någon hälsoprövning, citerar vad de sa ”alla barn har rätt till en barnförsäkring”.
        Tycker det är tråkigt och blev väldigt känslomässigt berörd när du Michaela sponsrar detta försäkringsbolag som du inte verkar veta vad de har för värderingar om barn och dess lika värde. Jag är inte ensam om att ha blivit nekad barnförsäkring hos dom pga komplikationer under förlossningen.

  2. Men guud det här visste jag inte om försäkringen! Det är ju verkligen så viktigt och skönt med den tryggheten! Ska teckna direkt!!

  3. Hej!
    En viktig aspekt som du gärna får lyfta är vikten av att sedan gå över till en barnförsäkring.
    Har tyvärr mött många familjer inom vården som inte har olyck- och sjukdomsförsäkring för sina barn. Om ett barn tex får cancer kan hela ens ekonomiska överlevnad under barnets behandling hänga på det.

  4. Har gått och grubblat på många av dessa saker nu när jag bär min första men inte riktigt tagit tag i det. Så bra att du lyfter vikten av gravidförsäkring. Var precis inne och tecknade, känner mig redan mycket lugnare <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi