Måndag: Passion för jobbet och lägenhetsförsäljning

Vi har precis avklarat månadsmötet på Baby Journey. Med frukost uppdukad går vi igenom månaden som har varit + de gemensamma bolagsmålen. Avslutningsvis kör vi en workshop där vi går igenom våra bolagsmål och det är typ den roligaste timmen på hela månaden! Då sitter vi i team och uppdaterar alla delmål, projekt som pågår, tar bort de som blivit inaktuella och adderar sådana vi kommit på under senaste månaden. När det kommer till jobb har jag alltid varit någon form av kreativ kanonkula utan stopp, jag kan typ inte få slut på idéer på vad man kan göra, och det gör ju den här typen av workshops till mina bästa haha! Sen finns det säkert dom på jobbet som tycker tvärtom, att fri kreativitet är stressigt, men det är då som den här typen av workshops passar så bra – för de handlar om att strukturera upp alla arbeten och speciellt de som har extra mycket kreativ höjd i sig.

Kom på nu att det kan vara läge att tipsa om min Karriärskurs som jag har utvecklat nu när vi ändå pratar jobb?! Jag lanserade den våren 2022 och den är så sjukt relevant, peppig och vägvisande för dig som behöver en extra push i livet! 495kr kostar den och det är den absolut värd då den är fullmatad med uppgifter, erfarenheter och information som ska leda dig till din rätta plats i ditt liv. Vi alla förtjänar att få ha ett jobb som vi älskar! Läs mer och klicka hem här.

Ska vi kanske ha en frågestund om jobb och karriär här inne också? Jag får ofta frågor om just karriär så det kan ju vara kul att samla alla frågor i ett och samma inlägg! Ställ frågor i kommentarsfältet så ser jag till att få ut ett fullmatat karriärsinlägg i nästa vecka!

Nu rullar snart dagens lunchbeställning från Kale & Crave in. Den här veckan är fullmatad med möten och fram tills förlossningen försöker jag tänka varannan vecka-principen: varannan vecka lugnt och tid för att landa, varannan vecka lite mer tempo och kul saker. Tre roliga saker för denna vecka är:

  1. 35-års fest för min älskade Petra i helgen!
  2. Spotify-grundaren Daniel Ek har bjudit in till en middag för sitt nya företag inom hälsa som jag ska gå på.
  3. Visningar för vår älskade lägenhet som ligger ute till försäljning ♥

Så sorgligt det känns att sälja den här bostaden. Jag har haft de bästa åren i mitt liv här och lägenheten rymmer så många minnen för mig. Vi köpte den när vi var nykära och drömde om framtiden – allt vi drömde om gick till uppfyllelse i den här lägenheten. Här kom vi hem med Dante för första gången, Damon friade till mig, jag plussade på stickan med lillasyster, vår son tog sina första steg… allt stort har hänt här. Hoppas den som flyttar in får det lika fint som vi har haft det, men det tror jag faktiskt, för den här lägenheten har en speciell känsla i sig. Energin är underbar.

Vad ser du fram emot i din vecka?

  1. Låter som du kommer få en riktigt fin vecka! Jag kör på din princip fast utan att vara gravid 🙂
    En vecka med återhämning och träning fokus på jobb och samla sömntimmar.
    veckan efter spontana vinkvällar och festligheter på helgen.
    Balans är verkligen viktigast och att kramas och skratta.

    önskar dig en magisk vecka! Din blogg är underbar.

  2. Karriärsfråga:
    Hej Fina!
    Jag känner mig så kluven i livet och i karriären. Jobbar heltid på ett jobb inom HR som jag inte riktigt trivs med men som innebär trygg anställning och fast månadslön. Utöver detta driver jag eget AB som Bröllopskoordinator. Ett jobb som jag ÄLSKAR, där jag får utlopp för all den kreativitet jag har inom mig och där jag känner ett genuint pirr men där jag (som det ser ut i dagsläget) inte får någon inkomst … Har länge tänkt att jag ska jobba heltid och driva mitt egna vid sidan om tills jag börjar få in större intäkter men inser att det inte är hållbart i längden. Framför allt när jag verkligen inte trivs på mitt heltidsjobb. Så, till frågan/frågorna – Hur sjutton gör man för att 1. våga satsa på det man brinner för? 2. håller motivationen uppe när man inte kan ta ut inkomst? och 3. skapa en karriär utifrån ett (stort) intresse?
    Tack och puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi