Graviduppdatering med lillasyster i v. 30

HERREGUD VECKA TRETTIO!

Är det inte helt SJUKT att vara gravid i vecka 30? Alltså fastän jag varit det en gång tidigare så förundras jag över att man till slut kommer hit, till sluttampen, eftersom man är gravid så himla länge. Nio månader, det är typ 20% av hela Dantes liv hittills? En svindlande tanke.

Jag är så oerhört stolt över att jag har tagit mig igenom den här graviditeten, som tidigare nämnt har den inte varit enkel för mig men nu såhär i tredje trimestern mår jag faktiskt bättre än vad jag gjort under hela min graviditet hittills. Jag önskar att jag hade vetat om det när allt kändes hopplöst mellan v.7 till v.25. Jag tänker tillbaka på tillfällen då jag har tänkt så hemska tankar om mig själv/graviditeten som jag aldrig skulle säga högt, och så blir jag helt mjuk i hjärtat, jag ömmar för mig själv. Tänk att man kan må så dåligt när man håller på att skapa något som är så bra.

Den här graviditeten, erfarenheten, har gett mig många saker. En av dem är min säkerhet på att jag jobbar med precis rätt sak. Ingenting känns så viktigt som att driva Baby Journey, jag har behövt så mycket stöd under min graviditet och idéerna till Baby Journey har fullkomligt sprutat ut! Det är så viktigt att det finns platser som informerar, stöttar och ger trygghet under bebisresan och jag är så stolt över att vi har byggt en sån digital plats som alla kan få ta del av, helt gratis. Idéen till Baby Journey föddes ju ur vår förra graviditetsresa, och under den här har allt bara förstärkts. Allt känns viktigt och rätt – att bygga ett universum för bebisresan – en av de viktigaste resorna man gör i sitt liv och som ser så olika ut för oss alla.

Nu till en uppdatering om veckan!

Mitt mående:

Jag mår som sagt toppen. Min livslust har varit tillbaka sen en månad tillbaka, kroppen känns bättre och också psyket. Jag känner mig grundad och börjar sakta men säkert omfamna det faktum att en liten gullig person ska komma till vår familj om tio veckor. Jag har börjat tänka på vagnar, muslinfiltar och pratar om bebisen varje dag med Dante. Det är så härligt att känna sig trygg i sig själv och att kroppen inte är i något sorts försvarsläge hela tiden.

Kroppen:

Jag var hos min naprapat idag och sist jag var där var veckan innan jul när jag var gravid i v. 24. Vid förra besöket sa hon att det var som att trycka på två stenblock när hon kände på min nacke och hon sa direkt att det var kopplat till stress. Två dagar efter besöket blev jag supersjuk och var sen sängliggandes i en vecka! Kroppen alltså, så cool ändå som visar när den inte mår bra.

På dagens besök sa hon att det var jättestor skillnad och att det märks att jag är mer avslappnad nu.

Förutom bättre stressnivå och mer grundad, så har jag annars helt vanliga gravidsymptom för någon som är gravid i v. 30. Jag har foglossning (bäckensmärta) som gör att hela bäckenet känns typ rörligt/vobbligt när jag går och så ilar det upp mellan benen. Allt känns ostabilt och jag har svårt att hålla uppe mig själv ”rätt”, drömmen hade varit någon som gick bakom mig och pressade ihop mina höfter rakt haha! Jag har som regel att jag bara går max 5000 steg om dagen och försöker att vila mer än så ungefär 3 dagar i veckan. Så länge jag håller nere tempot är smärtan hanterbar men när jag maxar kroppen blir den trött, slut och orkar inte mer. Det är SÅ viktigt att lyssna på kroppen under sin graviditet!

Bebisen:

Hon rör sig massor och jag har ju moderkakan bak denna gång, så jag känner henne hela tiden. Nu har hon lagt sig långt ner i gången med huvudet och gjort sig redo. Där ligger hon och hickar så att jag inte kan sova på nätterna 🙂 Är det någon annan som haft moderkakan fram ena gången och bak den andra? Det är sån sjuk skillnad tycker jag! Den här gången är det mycket läskigare för att det känns som att hon ligger preciiiis innanför huden.

Jag är mer orolig nu än vad jag var i början av graviditeten. Då mådde jag för illa för att orka tänka på att det faktiskt var en bebis som växte i mig. Nu känns hon och jag som ett, och det får min mammahjärna att gå igång. Jag försöker att inte oroa mig för mycket om något känns konstigt, utan hör av mig till min barnmorska om det är något och håller mig annars så lugn jag bara kan.

Längtar efter henne ♥

Läs de andra uppdateringarna här!

Graviduppdatering med lillasyster i v. 28
Graviduppdatering med lillasyster i v. 24
Graviduppdatering med lillasyster v. 22
Graviduppdatering med lillasyster v. 19

Ni glömmer väl inte att ladda ner och följa era graviditeter i Baby Journey? Ladda ner och läs mer här!

 1. Hade också foglossning och gick till en arbetsterapeut och fick ett bälte som gav ett bra stöd. Gjorde verkligen sån skillnad.

 2. Hej Michaela!

  Blir så glad när jag läser dina inlägg, är själv gravid med min första i v.27 och så mycket av det du skriver gör mig lugnare. Jag har oxå börjat få lite ont i kroppen och blir nyfiken på vart du går och får hjälp? Har själv funderat på att gå någonstans men tycker det är lite läskigt, vill inte gå vart som helst.

  Tack <3

  1. Åh tack fina du <3

   Jag går till Josefine som jobbar på John Carrier. Dom är specialiserade på gravida och post partum vilket känns så tryggt och dom vet verkligen vad dom gör. Jag började gå till Josefine när jag väntade Dante och har inte slutat sen dess, hon har varit en räddning!

   Lycka till med graviditeten <3

 3. Hej fina! Jag har en fråga! Jag har varit tillsammans med min kille i 3 år och vi har ett väldigt fint förhållande. Har dock börjat uppleva attraktion/känslor för vår gemensamma killkompis och märker att han känner något liknande för mig… vad ska jag göra?

 4. Härligt att höra att du mår så mycket bättre nu! Vill passa på att tipsa om ett foglossningsbälte som jag själv hade mycket nytta av under – och efter – mina graviditeter. Effekten är precis den du önskar haha..att någon går bakom och trycker och håller ihop allt på ett ställe. 🙂 Kram!

  1. Jag har två stycken, ett tjockt och ett smalt, och de hjälper men de är så osköna mot magen när jag får sammandragningar så jag tycker de är lite jobbiga att ha på sig också <3

 5. Hej Michaela! Så härligt att läsa dina uppdateringar här ibland. Är själv gravid med mitt andra och har moderkakan i framvägg denna gången, det är sååååån skillnad mot förra då jag hade i bakvägg. Så va lite roligt att läsa om din känsla där för jag tycker det är lite läskigt när jag känner mindre än va jag gjorde sist. Ha de så gott! Ps tycker så mycket om er app!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi