Mina nyårsmål för 2023 – och så gick målen för 2022!

Nu har jag funderat och kommit fram till vad jag ska ha för nyårsmål för 2023! Jag älskar nyårsmål, tycker det är så mysigt och viktigt för mig att ha något jag vill åstadkomma för mig själv under året. Som ni vet eller ser på listan nedan så blandar jag karriärsmål med privata mål – hårda och mjuka värden. För det är balansen jag vill åt samt att se till hela mitt liv och försöka göra saker som jag mår bra av i det långa loppet. Vad har du för nyårsmål i år?

Mina nyårsmål för 2023


◦ Weekend i Paris.
Speciellt eftersom det inte blev någon för 2022!
◦ Vara helt föräldraledig i 5 månader. Förra gången kollade jag mejlen på BB i stort sett och den här gången vill jag som sagt ta revansch på bebistiden – bland annat genom att verkligen vara föräldraledig och bara hänge mig åt min lilla bebis första månaderna. Jag kommer ju att vara föräldraledig parallellt med Damon även efter 5 månader, men för mig i mitt jobb handlar det mycket åt att ge mig själv tiden att stänga av innan jag väljer att öppna upp igen.
◦ Träna med post partum-specialist under hösten. Jag har ju haft SÅ mycket problem med bäckenbotten efter min graviditet och förlossning med Dante så nu vill jag bygga upp kroppen rätt från start, så att jag slipper lägga massa tid, pengar och energi på att må dåligt, gå till fysioterapeut och ha en svag kropp som gör ont.
◦ Skörda frukterna från 2022: njuta av Marbella-huset, hitta lugnet på Riddargatan, fira framgångarna av Baby Journey. Finns inte så mycket mer att tillägga här egentligen förutom att 2022 var ett stort år och under 2023 måste jag få njuta av allt stort.
◦ Läsa minst en bok i månaden. Jag tar med mig detta mål från förra året då det fick mig att må mycket bra.
◦ Gå på ansiktsbehandlingar och få ordning på huden. Gud vad mycket problem jag haft med huden den här graviditeten, jag är ganska säker på att jag fått rosacea och jag känner inte igen min hud längre, även om jag alltid haft problem med den. Så i höst ska jag lägga lite tid och pengar på att gå på behandlingar och få ordning på det här.
◦ Om jag inte får skriva så dör jag olycklig. Haha så dramatiskt nyårsmål, men det handlar helt enkelt om att skriva mer i år än förra året. Jag måste få skriva, jag älskar det för mycket för att prioritera bort det.
◦ Få in mer kultur i mitt liv. SÅ KUL MÅL! Jag tänkte en kulturaktivitet i månaden hela året. Det kan vara allt ifrån museum med barnen till en teaterföreställning med en kompis. Jag började denna vecka med januaris aktivitet: Peter Pan-föreställningen på Cirkus!

Mina nyårsmål för 2022

 

✓ Hitta rätt boende i Marbella. Check!
✓ Köpa ny lägenhet i Stockholm. Check!
◦ Meditera/yoga 5-10 minuter varje dag. Tyvärr inte…
✓ Investera i fler nyckelplagg och accessoarer i min festgarderob. Check!
✓ Anställa fler personer på Baby Journey och i och med det hitta rätt plats för mig i bolaget när vi växer. Check! Så stolt över denna punkt!
✓ Läsa en bok i månaden. 13 böcker under 2022 blev det!
◦ Hitta tillbaka till löpningen när våren kommer. Började precis komma igång när graviditeten knackade på och då tappade jag all lust för träning tyvärr.
◦ Åka till Frankrike minst en gång. Revansch!
◦ Romantisk weekend med Damon utan barn (från och med nu en obligatorisk grej varje år!). Revansch!
✓ Göra stora och små äventyr med Dante där jobbet inte är närvarande. Check! Årets bästa mål tror jag faktiskt.
✓ Ta med mig det jag lärt mig i terapin i år med mig i 2022 och faktiskt praktisera mina lärdomar. Check! Har verkligen utvecklats och mognat. Jag är väldigt tacksam över det!

7 av 11 mål klarade jag – hurra! Hur gick det för dig med dina nyårsmål för 2022?

 1. Hade nog att komma i form som nyårsmål förra året. Gick inte alls eftersom jag skadade mig precis när jag kommit igång, och helt ärligt handlade 2022 mest om att överleva pga mådde inget bra alls. 2023 är mitt nyårsmål att känna mer harmoni och att träna 15 minuter per dag, 6 dagar i veckan och gå långpromenad med hundarna de 5 dagar som vi inte har hundrastare. Får arbeta hemifrån 3 dagar per vecka så går långpromenad på lunchen de vardagarna, perfekt att få dagsljus och röra på sig mitt på dagen. Behöver både det och träning när jag sitter still framför en dator hela dagarna. Än så länge check på promenaderna men tar upp träningen lite långsammare så att jag inte skadar mig igen. Är otroligt mycket piggare när jag kör promenader och träning. Har även som mål att ta mig tid för kreativa saker i år eftersom det bidrar till harmonin. Än så länge hyfsat check på det också men ska bli bättre.:) Jobbmål är att inte jobba lite mycket som förra året och att säga till min chef om det blir övermäktigt.

 2. Hej Michaela <3

  Tack för din blogg och för poddizen, ni är bäst!

  Kan inte du snälla tipsa en vilsen gravid kring lite stil? Jag har inte haft ett par byxor på två månader och det är lite trist även om det är kul att visa upp magen i en fin klänning så är jag lite trött på att se likadan ut konstant! Eller är det liksom bara såhär det ska vara?

  Tack!

 3. Jag är så imponerad över hur du väljer att lägga upp och jobba med dina nyårs (mål) drömmar. Hör följt dig länge och tycker att det är så inspirerande hur du guidar dig själv på det här sättet. Det har bidragit till att min egna reflektion utvecklats till att bli mer sund. Jag är snällare mot mig själv och känner in vad jag mår bra av, oavsett om det handlar om att utmana mig själv eller att backa några steg. Jag summerar också året som gått runt nyår och formulerar några punkter som känns viktiga för mig. Vill berätta det eftersom det från början är du som fått mig att gå från strikta hårda nyårslöften, till att på senare år leda mig själv på ett snällare kärleksfullt sätt – oavsett om det betyder att backa några steg, fortsätta i samma spår, eller att utmana mig, beroende på.

 4. Jättemysigt inlägg! Vad peppad man är på 2023 🙂

  Vill fråga vilka böcker du har läst/vill läsa? Vad för träning förutom springa du tycker om, går du någonsin själv och gymmar? Slutligen, vart skulle du säga är dina topp favoritdestinationer för att resa ett gäng (par/singlar) pre kids?

  Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi