Graviduppdatering med lillasyster i v. 28

Herregud, går jag verkligen in i tredje och sista trimestern nu? Ja, jag gör ju det. I uppdateringen för gravidvecka 24 skrev jag att det kändes som att jag blev snuvad på andra trimesterns ”glory days”, alltså de veckorna som många vanligtvis mår som bäst under graviditeten. Men vet ni, att nu såhär sista veckan på andra trimestern så visade sig gravidvecka 27 att bli alldeles ljuvlig. Jag har mått så himla bra under den här veckan som varit. Inget illamående så långt ögat kan nå och sen så har jag haft som gräns att inte gå mer än 5000 steg om dagen vilket jag märker har gjort så gott för min foglossning. Sammandragningarna som var så jobbiga för några veckor sedan är i stort sett borta tack vare mental vila och återhämtning.

Att inte ge sig själv vila och återhämtning i en graviditet är bara elakt mot sig själv. Efter tre veckors jullov i Marbella tog det två veckor innan jag äntligen kom ner i varv, så mycket press satt fast i hela min kropp, innan jag slutligen landade i ett lugn. Jag vet ju att jag ska hem till allt nu igen, men jag hoppas att jag har vilat upp mig och samlat så pass mycket kraft att jag klarar av att ha en annan inställning till det som känns motigt eller kommer i min väg.

Vilken oerhörd lyx det är att få må bra i kropp och sinne.

Förutom den här sköna känslan av välmående som jag ska hålla i, så är det klart att jag har haft helt vanliga gravidsymptom senaste tiden. Jag har haft en nerv klämd i rumpan (som jag antar är ett resultat av bäckensmärtan) som har gjort helt gaaaalet ont haha! Sedan märker jag hur benen blir vätskefyllda efter en dag med mycket gång och jag har svårt att sova om nätterna när magen börjar bli så stor. Magen fortsätter att vara några veckor större denna gång än under min första graviditet, vilket såklart innebär en ökat belastning på ryggen också.

Jag har inga speciella cravings alls utan njuter av all mat precis som vanligt vilket faktiskt är rätt skönt efter flera månader av att bara kunna äta mackor och äpplen. Nu smakar allt gott och jag tillåter mig själv att bara äta precis det jag är sugen på hela dagarna. Här i Spanien varierar jag acaibowls med matiga sallader, pasta, tapas på stranden, nybakade baguetter, kokosyoghurt och små bakverk som vi köper i affären på eftermiddagarna. Livet känns väldigt bra den här veckan helt enkelt, och jag börjar längta efter min lilla tjej som kommer om bara tre månader.

Du som är gravid, hur mår du just nu? 

Graviduppdatering med lillasyster i v. 24
Graviduppdatering med lillasyster v. 22
Graviduppdatering med lillasyster v. 19

Ni glömmer väl inte att ladda ner och följa era graviditeter i Baby Journey? Ladda ner och läs mer här!

 1. Hihi vecka 6 här. Efter ett år av försök, och en inplanerad IVF i februari pga svårigheter, så pang, ett par dagar efter nyår kom ett plus. Jag mår svinbra, är ju orolig så klart pga fortfarande tidigt men i övrigt SÅ BRA. Medicinerar annars mot PMDS och nä, men jag mår ju som jag gjorde när jag åt p-piller, toppen alltså haha! Förväntar mig kräk-kalas inom ett par veckor, foglossning och allt annat som kan komma, men just nu bara studsar jag på moln. Har BabyJourney, och jag, min sambo och min mamma (vilken MAGISK funktion att bjuda in!) tackar för det innerligt. Den är toppen.
  PUSS!

 2. Jag mår sådär! V13 och har sedan v8 varit väldigt illamående och kräkts. Sjukskriven på deltid för orkar inte jobba på förmiddagar alls. Men det sägs ju att det blir bättre hehe. Annars är det bra, förutom UVI och trötthet. Och oron. Den konstanta oron!! Men ska försöka njuta lite emellanåt också för herre vad söt filuren var på ultraljudet ?

 3. Ja att må bra är verkligen megalyxigt! Förutom att jag mår sinnessjukt jäkla illa för sekunden – att det triggar min kräkfobi – och att läget inte underlättas av att bebis klubbar stenhårt med mina inälvor tycker jag ändå att det är bra. Sista stora jobbresan är gjord nu och i morgon går vi in i vecka 35 så nu börjar det verkligen närma sig ?

 4. Hoppas vi kan få följa resan här i bloggen sedan när du fött? Älskade uppdateringarna med dante ?

  1. Jaaa, ska försöka göra samma uppdateringar varje månad som med Dante för de är så himla roliga att ha sparade även för mig <3

 5. Så avis på dig som är så långt fram! Vecka 13 och illamåendet from hell (vecka7-9) är tillbaka ?‍?. Har KUB i veckan så ser fram emot det. Förra graviditeten mådde jag SÅ bra! Nu har jag mage som jag hade då i vecka 20. Ska få tvillingar nu så är såklart pga det. Snälla fixa så man kan ställa in för tvillingar på BabyJourney !

  1. Haha jag är faktiskt så glad att de där illamåendeveckorna är över!! Stort grattis till twinsen <3

 6. Är i v 10 och är mitt i det värsta illamåendet. Kräks och mår illa dygnet runt. Det är extremt jobbigt både fysiskt och också mentalt. Har en 2,5 åring och mådde såhär till v 20 i den graviditeten så var ”förberedd” men man kan ändå inte vara förberedd på hur det är att må såhär.
  Längtar nu bara efter att tiden ska gå ?

  1. Åh, kämpa! Vecka 10 är verkligen mitt i den värsta perioden. Det kommer gå över och kännas bättre – tills dess får du ge dig själv det du behöver för att orka <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi