Nyårslistan för 2022

Gjorde du något 2022 som du aldrig gjort förut?

Åkte till L.A. utan mitt barn med min bästis, första gången jag var borta mer än två dagar ifrån honom. Köpte ett hus i Spanien. Renovereat/renoverar inte bara en utan två bostäder. Mådde illa varje dag i tre månader i sträck.

Vad var din största framgång 2022?

Framgången med Baby Journey såklart! Vi fick en superhärlig värdering på vårt bolag som ett kvitto på att vi håller på att bygga något fantastiskt med Baby Journey. Vi anställde massa underbara personer i vårt team och vi håller på att utveckla en plattform som är fantastisk för blivande och nyblivna föräldrar. Galet stolt!

Och på ett personligt plan?

Att jag har prickat av så många stora drömmar på min drömlista på ett och samma år.

Vilka platser besökte du?

Rimini, Marbella, L.A.

Bästa dagen på året?

Jag tror att det var någon av de enklare dagarna. En sån där jobbet är roligt, morgonen känns mysig, vädret är behagligt och jag och Dante har gjort något enkelt men ändå speciellt efter förskola och jobb. Det här var ett stort år men i allt stort har det varit det lilla som jag har uppskattat mest.

Vad gjorde du på midsommar?

Vi var hos Carl och Sofia och hade väääärldens finaste dag. Strålande sol, god mat, härliga konversationer. Åh vilken underbar helg det var. På midsommardagen fick vi skjuts hem i båten, stannade till för glass på Fjäderholmarna och livet kändes ljuvligt.

Vilken var den bästa festen?

Vi hade två kick offs med jobbet som båda var sjukt roliga! Dagsfesten på Way out West var galet kul. Samt Camilla och Stoffes bröllop!

Bästa köpet?

Våra hem ♥

Bästa matupplevelsen?

I L.A. åt jag och Petra sinnessjukt mycket god mat så jag säger hela den resan i ett och samma minne.

2022-stilen?

Gravid…

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Dante. När jag reflekterar över året har mycket i år handlat om honom och vår relation. Mina vänner också, under 2021 kämpade jag mycket med några kompisrelationer och i 2022 har det känts så himla mycket bättre. Har verkligen landat där.

Och ledsen?

Ja. Våra renoveringar i kombination med en jobbig graviditet har tärt på mig och såklart min och Damons relation. Det är verkligen precis så tufft att renovera som alla säger. Jag ser fram emot att lägga renoveringarna bakom oss och se vad vår relation kan få vara när den inte är pressad hela tiden. Det kommer inte ske under 2023 eftersom vi får en bebis… så man får acceptera situationen, göra det bästa av den och sen se vad 2024 kan ha i sin linda. Det är svårt att vara vuxen.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Varken eller. Jag har varit både glad och ledsen i år, kämpat så som man gör, och njutit när tillfället getts. Men jag har känt mig rätt nere under 2022 och försökt jobba med det utan att kanske komma så långt. Större frågor som vad meningen med livet är och dödsångest har växt fram och det är jobbigt att hantera. Jag tror att dödsångesten har kommit i takt med att jag blivit medveten om hur galet snabb tiden är, och hur skört livet är. Då blir jag rädd och får ångest.

Något oväntat som hände?

Att jag blev gravid pang bom direkt och plussade på en sticka en sensommardag.

Vad önskar du att du gjort mer?

Rört på mig. Det här var ett dåligt år ur ett hälsoperspektiv och det känns i kroppen såklart.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Grubblat och varit i negativa tankespiraler.

Årets låtar?

Jag lyssnar på Sabina Ddumbas 4life när jag behöver känna livet i mig.

Favoritserie?

Alltid Bachelor och Bachelorette! Annars Uncoupled, Sveriges Mästerkock, Snabba Cash, Emily in Paris, Vuxna Människor (såg den precis, älskade!)

Bästa filmen?

Jag har typ bara sett lättsamma dramakomedier utan speciellt mycket djup. Damon har satt på storfilmer eller starka draman och då har det kliat i kroppen och jag har varit tvungen att stänga av. Vet inte vad det är men har liksom inte orkat ta mig an så mycket tyngre saker än Bachelor det här året.

Bästa boken du läste i år?

Je M’apelle Agneta var en sån jävla UNDERBAR bok som jag njöt av prick varje sida. Alla måste göra sin själ en tjänst och läsa den.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Åt lunch på Ulla Winbladh med min familj. Det var sol och typ 23 grader, alltså världens mest perfekta dag. Fick paket från Chanel av min älskade man. Åt födelsedagsfrukost, strosade på stan och när kvällen kom gick vi ut med Petra och Markus. Fördrink på Bank, middag på Calle P och drinkar på Milles. Minns att jag kände mig full på ett glas, vilket inte var så konstigt, för då var jag gravid i v. 4 utan att ha förstått det än.

Är det något du saknar år 2022 som du vill ha år 2023?

Harmoni. Det är ett ord som varit frånvarande under 2022.

Nyårslöfte?

Det kommer en sån lista i dagarna här på bloggen! Men ett nyårsmål är att ta revansch på bebistiden och därmed vara föräldraledig i 5 månader den här gången. Jag lärde mig så mycket om mig själv första gången jag blev mamma och nu ska jag ta hand om mig själv på ett annat sätt när jag har möjlighet.

Högsta önskan just nu?

Att vi får en bebis som sover bättre än vad Dante gjorde. Snälla universum ♥

Läs Nyårslistan för 2021 här!

 1. Åh känner igen mig i att året varit extra tufft. Har en 1,5-åring hemma och ett småsyskon på väg som kommer om några veckor. Samtidigt är sambon mitt i sin cancerbehandling för en hjärntumör (med en bra prognos tack ock lov). 2022 går till historien som året av känslomässig bergochdalbana. 2023 ska bara klaras av, och sen jävlar kommer vi 2024!

  1. Men åh, skickar massa styrka och kärlek till dig och din familj. Massa massa varma kramar och kärlek <3

 2. Så bra att göra sådana här summeringar, vad mycket man lärt sig på ett år ändå! Även om det gått upp och ner och mitt år kan sammanfattas med ett ord ”VAB” har aldrig jobbat så lite och varit sjuk så mycket.
  Något att se fram emot 2023, Je m’apelle Agneta får en uppföljare, i mars! ?? Älskade också den boken!

 3. Du skriver så fint och självklart om er relation trots press nu och sen bebistid. Min sambo vill inte ha fler barn (vi har en tvååring) just för att vi hade det tufft första året (förlossningsskada, depression, flytt, bråk) och han är rädd att vi inte fixar första året med bebis (plus ett barn vi redan har) en gång till. Hur går era tankar? Nu har ni varit ihop längre än vi har och en del av mig är ju såklart glad att han är rädd om vår relation och inte vill offra den samtidigt som jag blir lite ledsen att jag inte får gå igenom en graviditet igen ?

 4. Blev er relation ansträngd när Dante kom? 🙁
  <3 Så mysigt med ett till barn som kommer snart, glad för er skull!

 5. Vilken fin lista och summering! Den fick mig att också reflektera över året.
  Blev precis mamma till barn nummer två och det är verkligen sååå mycket lättare andra gången med lite erfarenhet ❤️ Vår stora tjej är lika gammal som Dante och har följt din/er resa. Önskar er allt gott och att ni ska få det lite ”enklare” med lillasyster!! Massa kramar

 6. Kolla in takingcarababies på Instagram för sömntips redan från början! Har följt hennes råd – inte någon gråt metod förövrigt!!! Och min lilla började sova 100102730 gånger bättre på en gång. vet att Dante hade magproblem och då är det ju som det är med sömn men håller tummar och tår att lilla bebisen slipper kämpa med det ❤️

 7. Jag har också börjat få dödsångest, både för mig själv och för människor jag älskar. Har alltid varit rädd för att människor omkring mig ska dö, men aldrig för att jag själv ska göra det. Funderar på om det har att göra med all skit som hänt senaste åren eller bara att jag blir äldre (48 snart). Varje gång en för ung människa dör så tänker jag att man verkligen inte ska ta något för givet. Livet är så förunderligt och skört. Tänker att det i år får bli en påminnelse om att aldrig ta något för givet, leva varje dag och inte lämna något osagt, istället för ångest. <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi