Capsule Wardrobe-utmaningen: Så gick det

Nu har jag avslutat två månader av Capsule Wardrobe-utmaningen! Det var sååå skönt att göra den här utmaningen i en period där kläder inte känns speciellt roliga, både på grund av graviditeten men också vädret och rådande läge. Jag är inte sugen på att shoppa och har helt enkelt inte haft så mycket styling-glädje. Därför har den här utmaningen passat mig p e r f e k t! Back to basics, jobba med mina favoritplagg och slippa fundera på morgonen över dagens klädval.

Först och främst: höll jag mig till garderoben?

Yes, i stort sett! Jag valde ju ut 20 plagg + en extra för varje vecka som jag kunde addera. Av de 20 fasta bytte jag dock ut en svart kappa mot min svarta dunjacka eftersom vintern kom i november. Sedan har jag faktiskt kunnat ha mina svarta vardagsbyxor, men fick byta ut sidenbyxorna mot ett par tights mitt i utmaningen ungefär. En av klänningarna jag valde ut har jag knappt använt för den kliade så mycket (jag borde tänkt mer praktiskt) och så tog jag fram vinterskorna tidigare än planerat. Summan av kardemumman: 16/20 använde jag genom hela perioden! Ändå starkt! Och bytte inte ut mer än ett plagg/vecka som planerat.

Den här utmaningen är ett hett tips till den som…
… vill lägga mindre tankeverksamhet på kläder under en period.
… har en känsla av att ”jag inte har någonting att ha på mig” ofta.
… shoppar mycket fast fashion och vill lugna ner konsumtionen.
… vill satsa på kvalitet före kvantitet.
… blir stressad av kläder under tråkiga vädermånader och vill slippa den stressen!

Nu kommer december och då blir det lite mer variation med festligare klänningar och att jag behöver anpassa mina kläder mer efter magen som växer i snabbare takt. Jag ska ta ner mina gravidkläder från dess förvaring, tvätta upp och göra mig redo för sista kvartalet som gravid!

  1. Så mysigt att du bloggar mer, du kommer alltid vara en favorit även om det bara är ett inlägg i månaden. Stor kram och grattis till graviditeten, hoppas att du får må mycket bättre snart.

    1. Åh vad fin du är som kommenterar och peppar. Jag älskar bloggen men tidsbristen har gjort sitt tyvärr. Men så mysigt när jag får tid att vara här inne <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi